bon VIVANT

Dor de ducă: 7+ idei de călătorii virtuale prin lume

Pinterest LinkedIn Tumblr

Călătorii virtuale prin lume au devenit noua normalitate. Sau cel puțin așa îmi pare. Astăzi, parcă mai mult decât în orice altă zi, m-a lovit dorul de călătorit. Se prea poate să fie din cauza newsletterelor numeroase pe care le primesc cu lucrurile care încă se mai întâmplă în lume. Sau a faptului că în toți anii trecuți pe vremea asta eram undeva prin lume, iar Facebook memories îmi amintește. Dar, la timpuri noi, călătorii noi.

Am tot scris de locuri virtuale în care putem merge în călătorii prin lume, și dacă nu am scris eu, am descoperit pe marele internet. Prezint mai jos o listă de călătorii virtuale prin lume:

călătorii virtuale prin lume
Dor de ducă. Până mai plec pe undeva, mă mulțumesc cu călătăriile virtuale.

Călătorii virtuale prin lume cu ajutorul Random Street View

Random Street View este descoperirea Corinei Matei, care povestește pe blogul ei despre călătorii. Sau puteți citi un mini-profil de călător chiar pe blogul meu, aici.

Călătorește cu ajutorul unui podcast

Chiar dacă nu ești cel mai mare fan al podcast-urilor, cel mai probabil ai obosit de atât de multe ecrane deschise în viața ta. Cel puțin eu am obosit. Nu te poți uita continuu la știri, cum nu poți petrece o zi întreagă pe Netflix sau non-stop pe Instagram, această lume a noastră paralelă. Așadar un podcast pare o idee bună: dai play și asculți în timp ce poate gătești ceva, faci curat prin casă sau de ce nu, pur și simplu stai. Lista de podcast nu-mi aparține în totalitate, doar recomandările din Monocle îmi aparțin, informația am luat-o din Lonely Planet. Lista completă este disponibilă aici.

23 filme cu vibe franțuzesc

De Ziua Franței, am făcut această listă cu 23 filme cu vibe franțuzesc. Amelie, Midnight in Paris, La Vie En Rose sunt printre recomandări, iar lista completă este disponibilă aici.

Călătorii virtuale prin lume prin biblioteci

Nu știu câți dintre noi ați ales să vizitați o bibliotecă, însă în articolul din Urban am descoperit 5 biblioteci absolut spectaculoase de peste tot din lume. Mai multe detalii aici.

Dor de mare: 16 filme+ cu și despre mare

O serie de comedii ușurele, cu niscavai romantism, peisaje superbe și mood de călătorit, descoperit și de ce nu, iubit, ceva mai recente. Desigur că Laguna albastră (1980) rămâne în topul topurilor pentru minunata poveste de dragoste din insulele Fiji, precum și Zorba Grecul (1964) care ne-a arătat Creta așa cum probabil n-o s-o mai vedem vreodată. Lista completă este disponibilă aici.

Călătorie virtuală și auditivă prin cele mai relaxante destinații din lume

O poveste super drăguță care să ne ajute puțin la dorul de călătorii este un ghid audio și foto cu 50 de destinații considerate cele mai relaxante din lume. De exemplu, sunt înregistrate sunetele din Delta Dunării, dar și zgomotul bulevardelor din Manhattan, prin multe altele. Povestea întreagă o descoperiți aici.

O plimbare în sudul Franței prin lectură: descoperă-l pe Peter Mayle și poveștile sale savuroase

Sudul Franței te cucerește iremediabil. Este aproape imposibil să nu-ți placă viața la țară, sub soare, cu marea aproape și cu delicatesele cele mai alese pe masă. Prima incursiune cu adevărat intensă a mea în sudul Franței a fost datorită lui Peter Mayle. L-am descoperit pe vremea când încă la Universitate în pasaj erau anticariate (știu, 1900 toamna pentru majoritatea dintre noi) și am devorat toate cărțile lui. Întreaga incursiune literară este disponibilă aici.

Călătorii virtuale prin lume: o întreagă serie dedicată prietenilor mei călători, cu recomandări și povești personale: Once upon a virtual travel

În prima parte a carantinei, când mă lovise panica, frica, dar și dorul de călătorii, am început să îmi intervievez prietenii călători despre locurile dragi lor. Dani Ciucă, Vlad Chiciudean, Iulia Hau, Alina Banuleasa, Adina Voicu, Loredana Munteanu, Ami Oteanu, Radu Solo, Vlad Grigore, Cristina Rosca, Corina Matei, Alina Iancu și Sori Tigaeru au povestit despre călătoriile lor.

Parcă nu mai e atât de greu, mi-am înseninat puțin ziua. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră!

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial