Sunt 5 ani de când tradiționala listă locuri noi Bucuresti începută în 2020 ajunge pe internet la început de an.
Cum a arătat 2024 pentru doritorii de ieșiri în oraș? Ne-am revenit cu deschiderile, avem și chefs cu stele Michelin care gătesc local, avem și diversitate de bucătării (multe locuri cu specific asiatic și datorită invaziei de lucrători) și povești gastronomice, avem o serie de cafenele cu spațiu mai generos, unde își face loc și arta. Dacă anul trecut ziceam că nu mi s-a părut o comunicare prea intensă despre ingrediente românești și produse locale, acum pare că s-au schimbat puțin lucrurile – salut pe această cale ALAS, asociația înființată de Marius Tudosiei pentru a promova ingrediente locale. Kudos!
Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments
Locuri noi Bucuresti: Romanian stories
Mosafir / Strada Plantelor nr. 48 / Cartierul Evreiesc
Mosafir este un bistro care îmbină bistronomia cu bucătăria românească, adăugând influențe internaționale și preparate de tip comfort food. Chef-ul Alex Burcă, originar din Iași, conduce bucătăria, aducând experiența sa acumulată în Grecia, Islanda și diverse localuri din România. Review cinstit aici.
Ierbar / Strada Romulus nr. 23 / Cartierul Evreiesc
Ierbar Bistro oferă o experiență culinară bazată pe conceptul de ‘comfort food’, cu preparate din ingrediente sezoniere de la producători locali. Fondatoarea, Daniela Petrescu, absolventă a César Ritz Colleges din Elveția. Review cinstit aici.
Petra din Obor / Strada Baicului nr. 82 / zona Obor (deasupra magazinului Obor)
Petra din Obor este un local deschis doar în weekend, care aduce în farfurie preparate tradiționale românești, inspirate din anii ’90, precum salată de boeuf, supă de pui cu găluște și ardei umpluți. Atmosfera nostalgică și meniul autentic oferă o experiență culinară ce amintește de mesele pregătite de bunici. Review cinstit aici.
Locuri noi Bucuresti: places with a twist
BASM – Barrels & Smoke / Strada Barbu Văcărescu nr. 164 / Floreasca
BASM este un steakhouse cu Josper grill și whiskey bar care pune accent pe preparate din carne de înaltă calitate, iar atmosfera este completată de o selecție de cocktailuri și trabucuri. Locul oferă și brunch.
BOSCO / Strada Nicolae G. Caramfil 2C / Nordului
Restaurantul oferă o experiență de fine dining, cu preparate inspirate din bucătăria nordică și europeană, utilizând produse locale de calitate. Meniul de sezon este creat de Chef Andrey Korobyak, cu experiență în restaurante cu stele Michelin, alături de Head Chef Eduard Kisseljov.
Zmoke / Strada D.I. Mendeleev nr. 14 / Amzei
Specializat în preparate din carne afumată la foc de lemne, Zmoke este condus de Chef Orlando Zaharia. Meniul include brisket, porc și miel, toate gătite lent pentru a oferi arome autentice. Review cinstit aici.
MOFT / 91-111 Calea Floreasca / Floreasca
După succesul din Constanța, Moft s-a deschis și în București, oferind un meniu de tip brunch/lunch, cu accent pe bunătăți dulci care se pot lua și la pachet.
AKOS / Sos. Nordului 62 / Nordului
Muzică live și specific mediteranean, într-o locație de lux.
S’PRESSI | Casual Cuisine / Calea Victoriei nr. 222 / Victoriei
S’PRESSI oferă un meniu variat care include cafele de specialitate, brunch servit pe tot parcursul zilei și cocktailuri.
Bacchanteria / Str. Apolodor nr. 42 / zona Izvor
Un spațiu dedicat pentru băcănie, unde există și zonă de luat masa, cu evenimente de degustare și pairings.
MOM / Regina Elisabeta 28 / zona Universitate
MOM s-a redeschis tot în centru, într-un spațiu mai generos, cu un design modern, minimalist și primitor, cu o terasă interioară foarte cozy. Meniul actual combină preparatele preferate din trecut, precum faimosul MOM burger și perele coapte cu Gorgonzola, cu rețete noi.
Locuri noi Bucuresti: meniu internațional & more
Nishani / Strada General Christian Tell 26 / zona Romană
Specific: restaurant aromân
Nishani oferă preparate tradiționale aromâne într-o atmosferă primitoare. Fondat de frații Costin și Cristian Gache, cunoscuți pentru alte localuri din București, precum Interbelic și Linea, restaurantul pune accent pe autenticitatea bucătăriei aromâne. Review cinstit aici.
MoMo Bucharest / Intrarea Tudor Ștefan nr. 25 / Floreasca
Specific: nepalez
MoMo Bucharest pune accent pe preparatele momos, iar atmosfera combină elemente tradiționale nepaleze cu un design contemporan, oferind mese joase cu perne confortabile și mese înalte cu scaune de bar. Review cinstit aici.
Kimu / Str. Clucerului nr.19 / zona Kiseleff
Specific: Korean & Japanese Experience
Meniul variat include sushi și sashimi proaspăt, bibimbap, ramen și alte delicii asiatice, pregătite cu ingrediente de cea mai bună calitate.
Nishibo / Mendeleev nr. 8 / zona Amzei
Specific: japonez
Specializat în prepararea ramen-ului, Nishibo oferă preparate autentice într-un decor inspirat direct din Tokyo. Fondatorii au petrecut câteva luni în Japonia, învățând de la maeștrii ramen-ului, pentru a aduce în București o experiență culinară cât mai autentică. Review cinstit aici.
Thai Thai / Mendeleev nr. 19 / zona Amzei
Specific: asiatic
Meniul Thai Thai este un mix între thai și chinezesc, în care găsești ramen, pad thai, supă pho, cât și bao zi. Review cinstit aici.
Little Vietnam / Bulevardul Decebal 9 / zona Decebal
Specific: asiatic
Specializat în preparate tradiționale precum phở, spring rolls și bánh mì, restaurantul pune accent pe utilizarea ingredientelor proaspete și aromelor specifice bucătăriei vietnameze. Review cinstit aici.
ISAN Thai Kitchen / Blvd. Regina Elisabeta 26 / zona Universitate
Specific: thai
Specializat în preparate inspirate din regiunea Isan a Thailandei, restaurantul impresionează prin arome autentice și combinații îndrăznețe. Meniul include clasice precum Pad Thai, Tom Yum și Som Tum, toate pregătite cu ingrediente proaspete și condimente autentice.
Tobiko Sushi Fusion / Intrarea Tudor Ștefan 43 / Floreasca
Specific: japonez
Probabil cele mai bune bao din oraș, după cum au anunțat food vloggers, ramen și sushi și alte preparate specific japoneze. Review cinstit aici.
Brera / Str. Grigore Alexandrescu nr. 77 / zona Victoriei
Specific: venezueleano-internațional
Restaurantul aduce un colț de Venezuela în București, oferind preparate autentice și creative din bucătăria venezueleană, cu influențe internaționale. Meniul cuprinde specialități precum arepas, empanadas și diverse platouri care pun în valoare ingrediente proaspete și combinații bogate de condimente. Review cinstit aici.
Bep Viet / Șoseaua Fundeni nr. 276 / Doamna Ghica
Specific: vietnamez
Meniul include clasice precum phở, spring rolls și bun cha, oferind arome echilibrate, iar atmosfera relaxată și decorul simplu fac din Bep Viet un loc accesibil. Review cinstit aici.
AsianLab / Bulevardul Marasesti 12 / zona Carol
Specific: asiatic
Un combo între bucătărie thai, indiană și vietnameză, meniul include preparate populare pregătite cu ingrediente proaspete și de calitate.
Mezeya / Calea Floreasca 91-111 / zona Floreasca
Specific: oriental
Mezeya este un lounge cu specific oriental, unde mâncarea bună, deserturile libaneze, cocktailuri și shisha îți o oferă o experiență completă.
Family Feast / Strada Reinvierii 2A / zona Colentina
Specific: chinezesc
Restaurantul aduce la viață esența bucătăriei chinezești într-un spațiu prietenos, perfect pentru mesele în familie sau întâlnirile cu prietenii. Meniul său diversificat include preparate clasice chinezești, precum pachețele de primăvară, dim sum, noodles și plitele încinse, toate pregătite cu atenție la detalii și ingrediente proaspete.
Bigoli Pasta Fresca / Sepcari 21 / Centrul Vechi
Specific: italian
Locul este specializat în paste artizanale făcute proaspăt, chiar în fața clienților. Meniul include o selecție variată de paste clasice italiene, de la tagliatelle cu sos ragu până la ravioli umpluți cu ricotta și spanac, toate preparate cu ingrediente de calitate superioară.
400de.grade / Blvd. Unirii 69 / zona Decebal
Specific: pizza & pasta
După cum vă puteți imagina, Pizza Napoletană este vedeta, iar meniul mai cuprinde și paste, dar și preparate din carne.
Napoletinii / Vasile Lascăr 134 / zona Dacia
Specific: pizza
Napoletinii este un restaurant din București dedicat pasiunii pentru pizza napoletană autentică, pregătită după rețete tradiționale și coaptă în cuptoare speciale la temperaturi ridicate. Aluatul este ușor, aerat și pufos, iar toppingurile sunt realizate din ingrediente proaspete, multe dintre ele importate direct din Italia.
Tudi’s Pizza / Tudor Arghezi 21 / zona Universitate
Specific: pizza
Tudis sunt deja cunoscuți pasionaților de pizza, iar acum au mai deschis o locație mai centrală, unde ne putem bucura de simplitatea ingredientelor de calitate într-o pizza napoletană.
Locuri noi Bucuresti: sandvișuri și alte bunătăți de mâncat cu mâna
La Salumeria Cucina / Strada Popa Petre 5 / cartierul Evreiesc
Meniul oferă o varietate de mezeluri și brânzeturi de calitate, alături de paste proaspete și vinuri atent selecționate, de degustat acolo sau de luat acasă.
Suta de grame / Strada Negustori 21 / cartierul Evreiesc
Locul oferă preparate italiene autentice, inclusiv focaccia proaspăt coaptă și o selecție de mezeluri și brânzeturi de calitate. Terasa generoasă oferă o alternativă plăcută pentru cei care preferă să stea în aer liber. Review cinstit aici.
Slice. Pie Bar / Calea Plevnei 5-7 / zona Kogălniceanu
Localul oferă o varietate de tarte dulci și sărate, preparate cu ingrediente sezoniere de la producători locali. Printre specialități se numără galette cu roșii și feta, tarta cu vișine cu aluat cu untură și tarta cu rubarbă de Brașov. Review cinstit aici.
Bomber Sub Sandvich / Str. Batiștei 11 / zona Universitate
Senvișăria este deschisă de trei tineri din Teheran, iar localul impresionează prin sandwich-uri generoase, pregătite la plită, cu ingrediente proaspete și variate, precum antricot de vită, pui, burgeri și hotdogi. Review cinstit aici.
Cococerie /Strada Lipscani 19 / zona Centrul Vechi
Un loc specializat în cococi – turtițe mici dospite cu maia și coapte pe plită, servite simple sau cu diverse umpluturi. Exteriorul lor rumenit și interiorul pufos sunt completate de 24 de variante de umpluturi, de la legume coapte, brânzeturi și mezeluri, până la sosuri aromate de sezon. Meniul include și deserturi, alături de prosecco rece, pentru o experiență gourmet.
Locuri noi Bucuresti: brunch & patiserie
La Mița Biciclista / Str. Biserica Amzei nr. 9 / zona Amzei
Anul acesta, Mița Biciclista a deschis și zona de braserie, potrivită pentru brunch și lunch, care completează salonul istoric situat la etajul 1 al casei cu o experiență culinară care include preparate franțuzești tradiționale, propuneri sofisticate ale chef-ului francez, vinuri atent selecționate și cocktailuri Signature din laboratorul propriu de mixologie.
Brasserie à LA MODE / Str. Lisabona 11 / zona Dorobanți
Oferă o experiență culinară rafinată, inspirată de tradiția braseriei franceze. Meniul variat include preparate internaționale, de la mic dejunuri franțuzești cu croissante proaspete și ouă Benedict, până la sandvișuri gourmet și salate proaspete. Atmosfera elegantă și serviciile de calitate fac din acest loc o destinație ideală pentru brunch-uri relaxante sau cine sofisticate.
Boutique du Pain / Str. Locotenent Aviator Radu Beller 6 / zona Dorobanți
Aduce atmosfera pariziană direct în București și impresionează prin mic dejun și brunch-uri autentice, cu quiche-uri, sandvișuri și salate pregătite din ingrediente locale de calitate. În plus, la prânz, poți savura o supă caldă și un fel principal recomandat zilnic de ospătar.
InterContinental Athénée Palace / Str. Episcopiei 1-3 / zona Universitate
Café Athénée și-a redeschis porțile la începutul lunii septembrie 2024, după o renovare amplă în valoare de 1 milion de euro unde noua amenajare îmbină elemente art-deco cu influențe neoclasice, oferind o atmosferă elegantă și modernă. Cu o capacitate de 50 de locuri, inclusiv mese în aer liber, cafeneaua propune un meniu rafinat, disponibil pe tot parcursul zilei, care include opțiuni de mic dejun și brunch, precum ouă poșate, tartine, croissante și caviar, alături de preparate de tip trompe l’oeil, cum ar fi ecler cu tartar de somon și millefeuille cu hummus. Deserturile artizanale, create de Pastry Chef Mihaela Dima, completează oferta culinară.
Zola Bistro & Pastry / Str. Nicolae G. Caramfil 74a / zona Herăstrău
Pentru cei în căutare de locuri instagramabile, o abundență de roz fondant și alte detalii estetice sunt disponibile la ZOLA Bistro & Pastry, fostul Căpșuni Delicioase, care servește brunch all day.
Locals Bistro / Bulevardul Pipera nr. 164 / zona Pipera
Dacă sunteți în căutarea unui loc all day brunch, aici oferta include opțiuni pentru micul dejun, bruschette, supe, feluri principale și deserturi. Barul servește cafea, ceaiuri, fresh-uri, limonade, cocktailuri și smoothie-uri, până la 22.00.
Gluten Glory / Strada Copilului 20A / zona 1 Mai și la cafenelele Zissou
Vibe-ul cool și hipsteresc al Oborului a primit anul acesta un mare upgrade, cu o cafenea Zissou pe teresă, lângă Obor Amor, unde se găsesc produse de la brutăria Gluten Glory, și unde mai nou este deschisă și Petra, despre care am scris mai sus. În locația din zona 1 Mai, există și cafea de specialitate, mic dejun și brunch.
Adam’s Coffee Wine Bar and more / Strada Cornescu 2 / zona Dorobanți
Un nou loc de brunch/lunch/dinner&drinks a apărut în zona Dorobanți, care oferă o experiență culinară diversificată, combinând cafeaua de specialitate cu o selecție impresionantă de vinuri românești. Meniul include sandvișuri, dulciuri artizanale și alte preparate, toate servite într-o atmosferă prietenoasă și relaxantă. Localul dispune de o grădină și terasă, fiind pet-friendly.
HOUSE OF CRAVINGS / Berzei 44 / zona Gara de Nord
All day brunch cu beat de R&B și hip-hop.
Cinnart Bucharest / Calea Dorobanților 59 / zona Dorobanți
Cinnart este locul ideal pentru iubitorii de cinnamon rolls, făcute din aluat dospit timp de 24 de ore, un proces minuțios care asigură o textură perfectă și arome de neegalat.
Rouladerie / Str. Baratiei nr.33 / zona Unirii
Un loc specializat în … rulade, create zilnic, folosind ingrediente naturale și cu puțin zahăr.
Cream Dream / Bd. Dacia nr. 49 / zona Dorobanți
Gogoși, bagels și cafea de specialitate în același loc.
Yoyo: The Hidden Gem / Str. Louis Pasteur, nr. 30 / Cotroceni
Cotroceniul s-a mai înbogățit cu un loc fain, o cofetărie-ceainărie-cafenea care te încântă cu prăjituri, cafea de specialitate, ceaiuri și alte delicii.
Cookie Beacon Brunch / General Christian Tell 1-3 / zona Universitate
Cookie Beacon Brunch este destinația perfectă pentru un mic dejun sau brunch, unde puteți descoperi un twist delicios pe bază de biscuiți chunky.
Cranz / Strada Icoanei 45 / zona Dacia
Pentru pâine și alte produse de patiserie, avem un nou loc în oraș.
Locuri noi Bucuresti: drinking places & party
Teoria Bar / Str. Italiana 26 / zona Armenească
Teoria Cocktail Bar este situat într-o casă clasică românească regândită, unde fiecare detaliu este gândit cu pasiune. Aici te poți bucura de o selecție de cocktailuri signature creative, alături de opțiuni non-alcoolice, toate pregătite cu atenție la detalii.
UVA Wine & Gastro Bar / 159-165 Calea Floreasca / One Floreasca City / Zona Floreasca
UVA Wine & Gastro Bar este destinația perfectă pentru iubitorii de vinuri și preparate gourmet. Cu o selecție rafinată de vinuri și un meniu creativ, locul oferă o experiență culinară desăvârșită într-o atmosferă elegantă.
P+1 / Calea Victoriei 48-50, zona Universitate
P+1 Bar & Restaurant, situat pe Calea Victoriei, vizavi de Palatul Telefoanelor, te duce în strălucirea epocii Art Deco, reinterpretată într-un stil modern. Designul rafinat completează o experiență culinară remarcabilă, cu un meniu variat ce include de la brunch-uri și preparate sofisticate, precum steak tartar, creveți mediteraneeni, carne la grătar Josper și deserturi. La parter te poți bucura de cocktailuri creative, iar la etaj poți lua masa într-un decor elegant.
Locuri noi Bucuresti: cafea de specialitate
Sip Coffee & Wine / Calea Moșilor, 116-122 / zona Moșilor
Prăjitorie cafea: ORIGO
Tip de spațiu: mese și scaune, inclusiv câteva outdoor
Posibilitate de breakfast: da
Deserturi: da
Alcool: da
Loom68 / Bulevardul Unirii nr. 68 / zona Unirii
Prăjitorie cafea: Origo
Tip de spațiu: mese și scaune, inclusiv câteva outdoor
Posibilitate de breakfast: da
Deserturi: da
Alcool: da
Review cinstit aici.
Sahar / Dr. Joseph Lister 19, Cotroceni
Prăjitorie cafea: DROPSHOT
Tip de spațiu: mese și scaune, inclusiv câteva outdoor
Posibilitate de breakfast: da
Deserturi: da
Alcool: da
Social Neighbours / Morarilor 4G / zona Morarilor
Prăjitorie cafea: ORIGO
Tip de spațiu: mese și scaune
Posibilitate de breakfast: da
Deserturi: da
Alcool: da
The Brewprint / Dorobanți 202 / zona Dorobanți
Prăjitorie cafea: blend propriu
Tip de spațiu: mese și scaune, inclusiv spațiu de co-working
Posibilitate de breakfast: da
Deserturi: da
Alcool: da
Sfinx Espresso Bar / Str. Slănic 2 Parter / zona Universitate
Prăjitorie cafea: DROPSHOT
Tip de spațiu: mese și scaune
Posibilitate de breakfast: da
Deserturi: da
Review cinstit aici.
THOCAfé / Bulevardul Lascar Catargiu 27 / zona Romană
Prăjitorie cafea: ORIGO
Tip de spațiu: mese și scaune, inclusiv câteva outdoor
Posibilitate de breakfast: nu
Deserturi: da
ART-AN-TE / Str. Câmpineanu 3A / zona Universitate
Prăjitorie cafea: SLOANE
Tip de spațiu: mese și scaune
Posibilitate de breakfast: nu
Deserturi: da
Alcool: da
Balkanica 18 / Delea Veche, nr. 18 / zona Muncii
Prăjitorie cafea: GUIDO
Tip de spațiu: mese și scaune, inclusiv câteva outdoor
Posibilitate de breakfast: da
Deserturi: da
Review cinstit aici.
Noi Coffee Bar / str. Orzari 5 / zona Muncii
Prăjitorie cafea: DROPSHOT
Tip de spațiu: mese și scaune, inclusiv câteva outdoor
Posibilitate de breakfast: da, inclusiv brunch
Deserturi: da
Review cinstit aici.
Bakings Coffee / Camil Ressu nr.2 / zona Dristor
Prăjitorie cafea: /
Tip de spațiu: mese și scaune, inclusiv câteva outdoor
Posibilitate de breakfast: nu
Deserturi: da
Figs Coffee / Nerva Traian 27-33 / zona Timpuri Noi
Prăjitorie cafea: MERON
Tip de spațiu: mese și scaune
Posibilitate de breakfast: da
Deserturi: da
Review cinstit aici.
Și mai multe recomandări de locuri noi Bucuresti
După cum spuneam și în introducere, dacă ați ajuns până aici, vă invit să-i urmăriți pe Gruia Dragomir, care semnează în Zile și Nopți și Hotnews.ro – secțiunea Prin oraș, Corina Dima, de la De-corina.ro, Dragoș Mihăilă – secțiunea Mănânc pentru tine/B365, pentru locurile cele mai noi/faine din oraș și Adriana Sohodoleanu, pe Biscuit.ro. Salut munca depusă de echipa RESTROGRAF cu articolele noi și informațiile din social media. Și dacă tot am ajuns aici, urmăresc recomandările din social media de la @pov_estidinbucuresti / @dan_has_the_munchies / @coffeenomadul / @piamarina
Totodată, aș vrea să menționez că acest demers este o documentare care a durat peste zece ore, articolele curatoriate nu se scriu singure, așadar aș aprecia un like/share, precum și citarea sursei atunci când luați informații de aici pentru alte publicații.
Listele cu locuri noi Bucuresti au împlinit patru ani. Le regăsiți mai jos:
2023: 50+ locuri noi Bucuresti deschise în 2023
2022: 70+ locuri noi Bucuresti deschise în 2022
2021: 45+ locuri noi București deschise în 2021
2020: Locuri noi Bucuresti (1)
2020: 14 locuri noi Bucuresti (2)
Am mai scris pe același subiect și despre:
- locuri de brunch din București
- locuri cu cartofi prăjiți ne-congelați
- restaurante cu specific românesc
- locuri cu cea mai bună înghețată din oraș
- cea mai bună pizza din București
- cei mai buni burgers din București
- locuri cu quiche din București
- brutării artizanale din București
- cocktail bars din București
Da, urmează updates la toate articolele. Stay on.
Photos credit: paginile de social media ale locațiilor menționate