Chiar dacă nu-i cea mai bună perioadă să investești într-un nou business din horeca, având în vedere acutizarea crizei pandemice și a măsurilor impuse de autorități pentru combaterea răspândirii coronavirusului, există o serie de antreprenori care au deschis câteva locuri unde e musai să ajungi.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

UPDATE: Lista locuri noi București 2021

45+ locuri noi București deschise în 2021

Mai jos lista cu noile destinații gastronomico-gurmando-surprinzătoare din București, deschise în septembrie și octombrie 2020. Prima serie de locuri noi Bucuresti este disponibila aici si cuprinde Hala Mahala, Avocadoo 2, Ou Bucuresti, Pita Bucuresti, Hygge – social kitchen, Mace by Joseph Hadad, Balls Toast, Uzina coffee, RUA Espresso Bar, Zori pe Dimineții, Amarcoffee.tribe.

UPDATE: aici găsiți și lista localurilor nou apărute de când am scris acest articol.

Breakfast/lunch/brunch, coffee shops, cofetării sau dinner places sunt locuri noi Bucuresti:

Anika Fried Chicken / @anikafriedchicken

Zona: Unirii/Universitate, Str. Pictor Nicolae Tonitza nr.10

anika fried chicken
Anika Fried Chicken

Chef Alex Dumitru și echipa sa de la Anika au revenit cu un meniu de comfort food, pe bază de pui, un deliciu care trebuie musai încercat. Anika Fried Chicken este un concept disponibil pentru comandă online, take away sau masă în grădina Anika de joi-duminică.

Atipic Coffee Shop / @atipiccoffeeshop

Zona: Str. Constantin Daniel nr.25

Atipic Coffee
Atipic Coffee

Coffee, coffee, more speciality coffee.

AM. Speciality Coffee Shop / @amspecialitycoffee

Zona: Str. Constantin Bosianu nr.21

AM Speciality Coffee
AM Speciality Coffee

Coffee, coffee, more speciality coffee.

KABO / @kaborestaurant

Zona: Str. Moinesti nr. 49

Kabo Restaurant
Kabo Restaurant

Momentan, meniul este disponibil doar pentru livrare sau pick-up, însă pozele arată delicios. Iar dacă stai în sectorul 6, poate e cazul să le faci o vizită.

Rekolta / @re.kolta

Zona: Calea Floreasca / Calea Floreasca nr. 102

RE:KOLTA
RE:KOLTA

Promisiunea /.’/ este că articulează gustul în cuvinte simple și îmbogățesc viața cu: – – ̆. Și da, cam așa e. Recomandarea personală este de frigănelele sărate și dulci pe care le au în meniu. DE-LI-CIOS.

Pot Stories/ @pot.stories

Zona: Calea Floreasca

Pot Stories
Pot Stories

Unul dintre cele mai instagramabile locuri din oraș, unde designul interior se îmbină cu o selectie de plante verzi și un meniu udat de vin, ceea ce face ca experiența gastronomică să fie wooow.

Mito Souvlaki Bar / @mito_souvlakibar
Mito Souvlaki Bar
Mito Souvlaki Bar

Încă nu sunt informațiile actualizate despre unde/când se deschide acest souvlaki bar, dar sigur o să fie un super deliciu.

Grabit Pastrami / @grabit.pastrami

Zona: Cișmigiu / Calea Plevnei 5-7

GRABIT PASTRAMI
GRABIT PASTRAMI

Promisiunea lor este Artisan NYC beef pastrami sandwich & hot dog. Eu n-am ajuns încă la New York, însă am savurat beef pastrami sandwich în capul meu la prea multe filme și seriale, deci e pe musai list. Bun de tot.

No 23 Diner / @no23diner

Zona: Unirii / Bdul. Regina Maria nr. 23

NO23DINER
NO23DINER

O promisiune de mâncare americană preparată cu ingrediente fresh, unde burgerii, steak-urile și pancakes se prepară după rețete made in SUA. N-am ajuns, dar îmi fac drum musai, arată cam bine ce pregătesc ei.

New York Bakers / @newyorkbakers.19

Zona: IOR / Strada Constantin Brâncuși nr. 13

New York Bakers
New York Bakers

New York Bakers nu-s chiar new entry pe piața gurmandă bucureșteană, însă s-au mutat de curând în zona Parcului IOR, mai în cartier aș putea spune. De fapt, ei sunt o brutărie specializată în tot felul de bunătăți pe bază de pâine, însă acești bagels pe care îi tot promovează sunt o altfel de călătorie gastronomică la New York.

NOMONYM Coffee / @nomonym.coffee

Zona: Iancului / NOMONYM Coffee, Strada Ilarie Chendi 1

Nomonym Coffee
Nomonym Coffee

Recent deschisa cafenea de specialitate are și prăjitorie, so more taste for one cup of coffee.

Puiu’ Mamii / @puiumamii

Zona: Foișorul de Foc / Strada Traian 248

Puiu Mamii
Puiu Mamii

Puiu’ Mamii este despre alintul din copilărie, dar și despre gustul mâncărurilor de altădată, rotisate și garnisite cu bunătățile pe care le îndrăgim la mesele în familie.

Godai Restaurant / @godai.restaurant

Zona: Băneasa / Strada Fabrica de Glucoză nr. 7

GODAI RESTAURANT
GODAI RESTAURANT

Un nou concept de fine dining a apărut în zona de birouri a Gării Băneasa, unde poveștile gastronomice au influențe orientale.

Liberte / @liberte.ro

Zona: Piața Romană / Calea Dorobantilor 33A

Liberte
Liberte

O cofetărie & champagne bar care respectă principiile bucătăriei franțuzești, unde toate produsele sunt create de la zero în laboratorul deschis ochilor curioșilor care vor să vadă cum se crează cele mai fine tarte sau care sunt secretele din spatele unei savarine perfecte.

Fotografiile sunt preluate de pe conturile de social media ale locurilor menționate. Fotografia de deschidere este Photo by Ali Inay on Unsplash

 

Write A Comment