Chiar dacă nu ești cel mai mare fan al podcast-urilor, cel mai probabil ai obosit de atât de multe ecrane deschise în viața ta. Cel puțin eu am obosit. Nu te poți uita continuu la știri, cum nu poți petrece o zi întreagă pe Netflix sau non-stop pe Instagram, această lume a noastră paralelă. Așadar un podcast pare o idee bună: dai play și asculți în timp ce poate gătești ceva, faci curat prin casă sau de ce nu, pur și simplu stai.

Lista de podcast nu-mi aparține în totalitate, doar recomandările din Monocle îmi aparțin, informația am luat-o din Lonely Planet.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Press play to podcast

The Trip That Changed Me

Povești de prin lume sub formă de interviuri săptămânale. Paris, Maroc, Honduras, South Africa. Și dacă vă plac poeziile lui Atticus, îl găsiți printre intervievați. E ceva magic în acel interviu-podcast, vă zic.

Women Who Travel

O perspectivă feministă foarte binevenită. Sunt foarte multe povești, n-am trecut prin toate, însă am descoperit-o pe Elizabeth Gilbert povestind de viața după Eat, pray, love. Fiecare avem micile noastre secrete 🙂

The Travel Diaries

Un alt jurnalist care conduce niște interviuri foarte bune. Am ascultat poveștile lui Sir Richard Branson. Mi-am amintit de ce îmi place atât de mult acest domn.

Flight of Fancy

Podcast-ul adună tot felul de sfaturi și răspunde la întrebări de mega bun simț. 100% de acord cu What is like to be a female traveller.

The Urbanist

Urbanistul Monocle te plimbă prin tot felul de orașe, îți arată tot felul de locuri și îți povestește despre tot felul de chestii noi care ajută orașele să se dezvolte.

The Menu

Meniul Monacle te invită în restaurante de peste tot din lume, unde chefi, somelieri, antreprenori, oameni pur și simplu pasionați de gastronomie autentică povestesc cu drag și poftă despre lucrurile care îi fascinează.

The Road Ahead

Pasionații de condus probabil vor fi încântați de acest podcast. Deși are puține episoade – e un proiect jurnalistic cu cei de la Audi, pur și simplu călătorești cu ei. În dreapta sau la volan, după preferințe.

What moves you?

Tot un proiect jurnalistic cu puține episoade, care prezintă întâlniri din zona artelor frumoase. Acoperă tot mapamondul, episoadele sunt relativ scurte (de aceea prefer Monocle în loc de alte platforme de podcast – pentru că materialele sunt relativ scurte și n-am timp să mă plictisesc), și te conduc prin palate, galerii de artă, călătorii cu Trans-Siberianul, chestiuni despre secretele pieței de artă.

Sunt mai degrabă genul de călător căruia îi place să călătorească cu ajutorul descrierilor din cărți și reviste, dacă altfel nu se poate. Însă recunosc că acest podcast-uri m-au prins. Am și două recomandări atipice pentru călătorii: 31 de zile de vacanță: sudul Franței prin penița lui Peter Mayle (da, am toate volumele cu povești din sudul Franței în bibliotecă) și Turism literar, un lucru pe care mi-l doresc nespus de mult și încă n-am reușit să-l practic. Dar Livia Tane a conturat deja ocolul lumii în 100 de cărți.

ps: Lista completă de recomandări de podcast-uri de travel din Lonely Planet o găsiți aici.

 

Write A Comment