Once upon a virtual travel

Once upon a virtual travel: Radu Solo

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cafea, povești și cam tot ce se adună în jurul mesei, dar musai și fotbal, dacă este cazul să vorbim despre pasiuni. Cu Radu Solo poți vorbi despre orice, are o capacitate extraordinară de a asculta și de a completa discuția cu întrebări pentru că e prezent în conversație, o caracteristică pe care n-am mai regăsit-o de foarte mult timp. Radu călătorește mult, testează cafea și nu numai, dar din toate expedițiile lui, pare că de fapt, caută povești. Și oameni. Oameni la fel de pasionați ca el.

Once upon a virtual travel s-a născut ca o idee de interviuri cu călători de profesie, care în acest moment nu mai pot străbate lumea pentru a aduna și a spune povești, dar sunt multe dintre ele deja trăite și povestite. Așadar, i-am invitat într-o călătorie virtuală, prin fotografiile și amintirile lor. Iată poveștile:

Pro sau contra călătoriilor virtuale. Argumentează.

Fără să mă gândesc prea mult sunt pro călătoriilor virtuale, indiferent că ajungi in locurile respective sau nu, ești dezamăgit sau impresionat de ceea ce vei găsi chiar cred că sunt benefice imaginației noastre. Mi se pare că pe măsură ce timpul trece se crează un gol și mai mare intre cum ne imaginăm, cred că orice și faptul că nu prea ne imaginăm…
Cum și Einstein spunea…Imaginația este totul…

Personal, îmi place foarte mult conceptul de Footsteps al celor de la New York Times, despre reluarea/refacerea călătoriilor unor muzicieni, scriitori, arhitecți, personaje din cărți, oameni care inspiră. Ce Footsteps ai urmat? Ce descoperiri ai făcut? Ce ți-ai dori să descoperi dacă abia acum ai aflat de tipul acesta de călătorii?

Nu văzusem povestea celor de la New York Times, pare super interesantă. Pot să spun că acum câțiva ani am citit cartea despre Novak Djokovic și m-a prins așa tare încât în unele momente chiar îmi imaginam cum a copilărit în timpul războiului, cum se antrena în timp ce erau bombardamente și multe din etapele prin care a trecut până să ajungă la cel mai înalt nivel… și da, mi-ar plăcea mult să trec așa prin tot ceea ce el a făcut până să devină Nr 1…asta o spune un fan Federer.

Aș vrea să facem o călătorie în mașina timpului împreună. Unde ai vrea să călătorești, având trei destinații: una pentru trecut, una pentru prezent și una pentru viitor?

Cele 3 călătorii, dificil când vine vorba de trecut îmi amintesc foarte mult de cei ce nu mai sunt printre noi și inevitabil gândul îmi fuge acolo, dar de data asta o sa găsesc pozitivitate în trecut.

Deși sunt un împătimit al fotbalului, de data asta aleg baschetul, pentru călătoria în trecut.
Mi-ar fi plăcut să fiu in vestiarul celor de la Chicago Bulls când au luat primul titlu în 1991 și poate sa fiu unul din cei care îl fotografiază pe Michael Jordan cu trofeul în brațe, plângând…
În prezent…nu știu de ce, mă simt legat așa de fotografie…aș vrea să merg în cat mai multe orașe și să fotografiez “liniștea asta”. Am văzut foarte multe fotografii de acest gen în marile orașe ale lumii iar eu aș adăuga și prepararea cafelei în locațiile în care aș ajunge.
În viitor, cu siguranță să îmi petrec o perioadă pe o plantație de cafea undeva în America Centrală, poate chiar o recoltă întreagă să stau. Plus că plantațiile de cacao sunt și ele în vecinătate, deci cam asta ar fi călătoria din viitor!

Continuăm călătoria imaginară, tot sub presiunea timpului. Dacă ai avea buget nelimitat, însă doar 24 de ore, ce itinerariu ai alege? Menționează și de unde pleci.

Buget nelimitat înseamnă revăzut prieteni. I-aș vizita pe cei dragi mie, din lumea cafelei și nu numai, așadar cred că itinerariul ar arăta așa: Atena să îi vizitez pe Michalis, Stefanos, Stavros, pe cei de la Sapid, George și Antonis. După care aș zbura la Paris să o văd pe Elena și să îi facem o vizită Mihaelei la Belleville, să mâncăm un croissant și să bem o cafea împreună. Ar urma Barcelona bineînțeles, să îi văd pe Anna și Miguel, să mergem la Anna la birou să facem împreună o cafea și să ne bucurăm de priveliște. Și de acolo aș zbura la Ibiza să îl văd pe Eric (băiețelul prietenilor mei) Mary și Bogdan, am bea un pahar de vin/cava și probabil cam atât.
Cred că mai merg strecurate niste zboruri, dar prefer să stau cu prietenii mei mai mult!

Cum îți hrănești dorul de călătorii în această perioadă?

Când îți plac foarte mult călătoriile dar nu poți să călătorești este dificil, dar pozele făcute în excursiile anterioare ajuta mult, cel puțin pe mine.

Toată lumea cere călătorilor de profesie tips&tricks. Eu aș vrea o idee despre ce înseamnă pentru tine “guilty pleasure” într-o călătorie.

Am probleme serioase cu croissantele și cafeaua, oriunde merg asta este ceea ce caut: cele mai bune croissante și cea mai bună cafea.

Once upon a virtual travel devine o categorie a Idei roșcate, unde adun povești ghidate de întrebări și curiozități ale mele cu și despre călătorii.

Toate fotografiile aparțin călătorului de profesie, Radu Solo, eu doar le-am aranjat. Pe Radu îl găsiți aici

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial