BucurEȘTI savuros

Cea mai bună înghețată din București?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cea mai bună inghetat din București este … cea care îți satisface ție gustul. Așadar, până să plecăm în turul neoficial al locurilor cu înghețată artizanală din București, aș vrea să vorbim puțin despre ÎNGHEȚATĂ.

Tipuri de înghețată

Înghețată – ca ingrediente, înghețata este un desert înghețat, făcut din lapte, smântână, zahăr și albuș de ou, foarte aerată și la care se adaugă diferite arome, toate mixate la viteză foarte mare.

Gelato – pentru gelato, proporțiile ingredientelor principale se schimbă, având mai mult lapte și mai puțină smântână și ouă, chiar eliminându-se ouăle din unele rețete. Rețeta se amestecă mult mai domol, astfel încât aerul să nu mai pătrundă atât de ușor, produsul devenind astfel mult mai dens. Având mai puține grăsimi, aromele se simt mult mai puternic.

Sorbet – varianta cea mai dietetică a deliciului rece este sorbetul, care nu conţine lapte, smântână şi ouă, ci doar fructe, zahăr şi apă. Ingredientele se omogenizează în blender şi se pun la congelator, eliminând practic grăsimile și desigur, caloriile.

Affogato – cea mai bună invenție a verii, amestecul dintre un espresso fierbinte cu o cupă de înghețată de vanilie, praline sau straciatella. Absolut divin, credeți-mă pe cuvânt.

Cea mai bună înghețată din București

Zexe Braserie (Bdul Aviatorilor nr.35)

Zexe Braserie
Zexe Braserie / Foto credit: Facebook

Ana Consulea este unul dintre cei mai buni cofetari ai țării, așadar nici desertul pe bază de înghețată nu putea fi mai prejos. Găsiți sorbet la Zexe, și recomandarea mea este să-l încercați pe cel de cătină și pe cel de colivă. Deliciu 🙂

Gran Gelato Italiano (str. Radu Vodă 28A)

Gran Gelato Italiano
Gran Gelato Italiano / Foto credit: Facebook

Probabil cel mai bun gelato din București, o poveste antreprenorială foarte faină care cuprinde caietul de rețete al bunicii, o familie de italieni și pasiunea pentru înghețată de calitate. Cred că-i cea mai bună înghețată de fistic mâncată de mine vreodată.

Delicii Gelato (str. C. Aricescu nr.65 sau str. Gen H.M.Berthelot nr.5)

Delicii Gelato
Delicii Gelato / Foto credit: Facebook

De vreo 2-3 ani, de când nu mai sunt oficial corporatistă, Floreasca a devenit acest pol foarte hip de oameni, locuri și delicii care reușesc să dea un vibe super chill cartierului. Și da, de câte ori am treabă în zonă, opresc la Delicii Gelato.

Creamier (str. B. Franklin nr. 5)

Creamier
Creamier / Foto credit: Facebook

Cu cei de la Creamier am un fel de ritual, este răsplata mea după o plimbare la șosea, pe Calea Victoriei. Îmi place intimitatea terasei care-i oarecum ascunsă de restul orașului, deși e chiar foarte aproape de km 0. Și îmi place că de fiecare dată personalul este incredibil de atent.

Sweetology (Calea Victoriei 222)

Sweetology / Foto credit: Facebook

La Sweetology, pasiunea pentru dulce a căpătat alte valențe: fondatorii au adus sortimente și pentru cei mai pretențioși dintre noi, având gelato vegan și chiar conuri vegane, astfel încât absolut toată lumea să le calce pragul. Delicios.

Cioccogelateria Venchi (Calea Victoriei 214)

Cioccogelateria Venchi / Foto credit: Facebook

Nu cred că am intrat vreodată la ei fără să plec și cu niște praline, pentru că da, oamenii ăștia au și iubire sub formă de ciocolată.

Moritz Eis (Str. Frederic Chopin nr.10-12 sau Str. Episcopiei nr. 6)

Moritz Eis
Moritz Eis / Foto credit: Facebook

Recunosc că Moritz Eis este plăcerea mea vinovată de la Cluj Napoca, magazinul fiind în centrul centrului, în Piața Unirii. E fascinantă povestea antreprenorială a domnului Moritz din Serbia care a reușit să câștige teren peste tot în lume și datorită unui trip în Transilvania unde a cunoscut pe cine trebuia ca să-l ajute în business.

Häagen Dazs (Baneasa Shopping City și AFI Cotroceni)

 Häagen Dazs Shops România
Häagen Dazs / Foto credit: Facebook

Nu cred că această înghețată mai are nevoie de vreo descriere, dar spun totuși că dintre brandurile gigant, mi se pare că știu să facă marketing cu cap și au o comunicare super faină.

Emilia Cremeria / Gioelia Cremeria (Băneasa Shopping City, str. Franceză nr.38, alte locații)

Gioelia Cremeria / Foto credit: Facebook

Cred că cel mai bun lucru pe care Emilia Cremeria l-a făcut pentru mine a fost că într-o seară minunată de martie, mi-a prezentat niște oameni extraordinari care savurau înghețata ei și care acum îmi sunt prieteni foarte buni. Magic happens, ice cream helps.

Ce n-am testat, dar e pe piață:

Delicii libaneze – am citit foarte multe reviews despre faptul că oamenii mai uită să facă curățenie în locație.

DolciConi – despre care am auzit numai de bine, dar încă n-am ajuns.

Gelato D’Amore – family business, așa cum se cuvine când e vorba de produs artizanal.

Friddi Gelato – o altă poveste made in Italy.

Gusto e Passione – laboratorul este în Corbeanca, însă fac livrări în București.

Gelateria Artizanală Italiană La Giuggiola Bucuresti – descoperită via poșta redacției, e fix în drumul meu spre centru, dar n-am observat-o până acum. Lucru care trebuie rezolvat rapid.

Toni Gelato – am primit recomandarea de la un cititor al blogului, are mai multe locații în oraș, așadar l-am trecut pe musai ice-cream list.

Povești cu înghețată dispărute:

Puro & Bio – vând franciza conform paginii lor de Facebook, însă nu scrie nicăieri când sau unde vor redeschide.

Inni Gelato Artigianale – cu care am amintiri foarte aromate, însă e liniște totală la ei pe Facebook de o vreme.

Dacă am uitat ceva, please share it with me. Hai să descoperim cea mai bună înghețată din București 🙂

Photo by Nick Fewings on Unsplash

Sharing is caring:

10 Comments

 1. Cand vrei gelato natural si delicios, gusta Toni Gelato!
  Sunt retete italienesti facute cu ingrediente locale chiar de Toni, in laboratorul lui. Un super om care face din pasiune minuni la cornet, sau la pahar, daca vrei. Cateodata, te serveste chiar el in gelaterii!
  Sunt 3 gelaterii Toni Gelato (Drumul Taberei, Militari si Corbeanca), dar il gasesti si pe Glovo si Foodpanda.
  Incearca!

  • Oana Reply

   Ce tare, mulțumesc că mi-ai spus 🙂 Am făcut update la articol acum și promit să încerc curând înghețata de la el!

 2. Friddi trebuie es fie etern oe primul loc la gelato 😉
  Less known: Tarteliciius experimenteaza cu inghetata de casa geniala. Worth trying!

  • Oana Reply

   Woaaaa, ia să încerc Tartilicious 🙂 am tot zis că ajung la ei, thanks for the tip 😀

 3. Puro Bio spre final era de proasta calitate. La inceput imi placea mult la ei, dar ulterior au inceput sa faca rabat la calitate si nu mai era deloc ok. Pacat! Noroc ca intre timp a aparut Sweetology tot in zona care e geniala.

  • Oana Reply

   Mie cel mai mult îmi plăcea spațiul super generos al lor. Și da, ai dreptate despre calitate, am crezut că sunt eu foarte pretențioasă :))

 4. Preferata mea era Delicii Gelato, pana cand am gustat Friddi vara trecuta. Acum Delicii e pe locul 2 si Friddi mi se pare THE best <3

  Si Dolci Coni e destul de buna 🙂

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial