Radu Cotarcea este tot din familia SPUNE!, poate cel mai drag proiect din care am făcut parte. Altfel nu-mi explic cum prieteniile încă există după 15 ani. Iar partea cea mai faină este că de câte ori ne întâlnim, parcă timpul n-a trecut. Iar acum, citindu-i răspunsurile, îmi dau dreptate. Mai ales că am mai discutat despre borcanul cu zacuscă 🙂
Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments
Ce înseamnă pentru tine acasă?
Amintiri din copilărie
România de astăzi. Cum o vezi?
Contraste. O tara care o vad din afara prin prisma indicilor economici cu mandrie, dar care ma mahneste cand ajung inapoi si mi se vorbeste de investiti in infrastructura sau nivelul de trai. O tara care m-a bucurat cand vedeam, si in treacat, anumite alegeri caci parea ca se schimba cultura politica dar care ma mahneste sa vad rezultatul ultimelor “reforme” care scoate sute de oameni in strazi. O tara care ma bucura sa vad (si mi-e laudata adesea de altii vazuta din afara) pentru cultura civica de care da dovada dar care ma intristeaza sa revin in Bucuresti si mi se povesteste cum nu se schimba nimic. O tara in care ma bucura sa vad o miscare relativ tanara dar solida de jurnalism facut “ca la carte” — cum ar trebui sa isi asume a 4-a putere in stat — dar in care ajung acasa si prea des vad televizoare setate pe canale de stiri dubioase. O tara in care ma intorc cu drag caci e binecuvantata de prieteni si familie care-mi sunt dragi sa-i vad dar in care ma apuca o jena existentiala de schimburile pe care le aud in treacat in metrou (ce-i drept, in alte locuri am in general placerea sa nu inteleg ce se vorbeste pe langa mine).
Ce le povestești cel mai des străinilor care sunt curioși despre România?
Bucăți din România acasă
Ce îți lipsește cel mai mult din România?
Recent am fost in Bucuresti in apartamentul unei amice unde s-au adunat mai multi oameni in jurul unei chitari si s-a pus lumea pe cantece de munte. Am fost usor stanjenit de cat de putine versuri imi aminteau insa acel spirit cu siguranta e unul care nu l-am trait in alte locuri. Desigur, oamenii peste tot si-au gasit tot felul de ocupatii in jurul unei seri insa la acest gen de activitate nu am mai fost expus de mult timp si nici nu am realizat ca mi-a lipsit pana nu mi-am dat drumul la glasul meu de cioara (dupa putin vin, desigur).
*Proiectul România, mon amour s-a născut într-o seară de ianuarie, la un brainstorming pentru o campanie de marketing cu ocazia zilei îndrăgostiților, în timp ce pe internet se dezbătea intens povestea cu Anul Centenarului. Și m-am gândit atunci ce-i dragostea pentru mine în acest context. România mi-e acasă, încă. Din România nu plec, încă. Însă cum simți România de la depărtare, n-am știut să-mi răspund. Așadar am creat o serie de interviuri pe care le voi publica în luna iubirii. România, mon amour. A mea și a prietenilor mei, cărora le mulțumesc infinit pentru poveștile oferite. Poți citi restul de povești de prin lume adunate: Berlin. Copenhaga. Addis Ababa. Eindhoven. Amsterdam. Londra.Nisa. Londra. Copenhaga.Valencia. Mississauga.