După locurile cu lanuri de lavandă și rezervații de bujori, a venit momentul să vă invit lângă București într-o călătorie prin livezi pomi infloriti și câmpuri de flori.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Bloom Experience

Localizare: Sat Patroaia Deal, Com. Crângurile nr. 95a, jud. Dâmbovița

Perioada: 6 aprilie – 12 mai, de Marți până Duminică, între orele 9:00 și 18:00.

Informații suplimentare: îți poți culege propriile lalele din expoziție, la preț de 1.5 lei/fir – lalea simplă sau 3 lei – lalea dublă.

Biletul de intrare: 30 lei, dar se poate achiziționa și online, pe www.blooms-experience.ro.

Probabil că ați văzut deja știrile și/sau postările numeroase din social media – avem și noi propria Olanda lângă București, în județul Dâmbovița. Mai mult de un milion de flori din 600 de sortimente diferite îi încântă pe cei care vizitează prima fermă de lalele din țară, iar proprietarii spun că până în luna mai se pot admira.

Bloom Experience
Bloom Experience

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii Goleşti

Localizare:  Ștefănești, strada Radu Golescu, nr. 34, jud. Argeș

Biletul de intrare: 15 lei

Secția aer liber a muzeului de la Golești este o sinteză a civilizației românești tradiționale. Aici poți descoperi modul de viață și ocupațiile țăranilor români din timpuri străvechi. Pe o suprafață de 10 de hectare au fost remontate, începând cu anul 1966, peste 30 de gospodării din principalele zone viticole și pomicole ale României.

Livezi pomi infloriti: Livada Frumoasă

Localizare: Tudor Vladimirescu 77-79, Sat Ordoreanu, Clinceni, Romania

Cu o suprafață generoasă de 12.000 mp, Livada Frumoasă găzduiește peste 400 de pomi fructiferi, tuia și salcâmi. Spațiul poate fi folosit ca loc de evenimente corporate, team building-uri,  sau pentru alte întâlniri speciale. Proprietarii spațiului oferă inclusiv NATURE THERAPY, iar de-a lungul anului, deschid porțile pentru familiile care doresc să participe la culesul fructelor proaspete din livadă.

Livada Frumoasa
Livada Frumoasa

Livezi pomi infloriti: Crăița Merelor

Localizare: Voinești, jud. Dâmbovița

Crăița Merelor se află în zona cu cei mai mulți meri din România, iar de anul trecut, livada are și unitate de cazare, care se închiriază integral. Dați un telefon înainte de a merge acolo, au anunțat deja că primesc copii în programul Săptămâna Verde și s-ar putea să fie destul de aglomerat. Locația este alegerea ideală pentru retreaturi, întâlniri corporate sau evenimente de dimensiuni reduse.

Crăița Merelor
Crăița Merelor

Livezi pomi infloriti: Conacul La Cireși

Localizare: Strada Cismari 75, Vălenii de Munte, jud. Prahova

La Cireși este un conac în stil neoromânesc situat într-o livadă de cireși din Vălenii de Munte, la mai puțin de o oră și jumatate de București. Construit și utilat special pentru evenimente, training, conferințe, well-being sau private, promite o experiență bogată și odihnitoare, departe de agitația lumii exterioare.

Dacă mai știți și alte livezi deschise aproape de București, dați de veste 🙂 Sharing is caring.

Write A Comment