Începe și capitala să devină din ce în ce mai atractivă pentru pasionații de bunătăți bahice, cu o serie de cocktail baruri in Bucuresti care au ajuns să ofere o gamă foarte largă de experiențe pentru iubitorii de cocktailuri.

Fie că ești în căutarea unui clasic mojito, a unui cocktail excentric cu ingrediente locale sau a unei reinterpretări moderne a unor băuturi tradiționale, vei găsi cu siguranță ceva pe placul tău. Seriade cocktail baruri in Bucuresti pune mare accent pe ingredientele de calitate, precum și pe tehnica de preparare a băuturilor, asigurându-se că fiecare pahar oferă o experiență deosebită.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Istoria cocktail-ului

Istoria cuvântului “cocktail” are origini interesante și controversate. Termenul este folosit pentru a descrie o băutură alcoolică amestecată cu ingrediente adiționale, cum ar fi siropuri, bitters, sucuri sau fructe. Deși există mai multe teorii privind originea acestui cuvânt, una dintre cele mai acceptate povestiri îl leagă de New Orleans din secolul al XIX-lea.

Potrivit acestei legende, termenul “cocktail” provine de la un amestec specific de băuturi create de farmacistul Antoine Amedie Peychaud din New Orleans. El folosea un pahar special numit “coquetier” (un mic pahar de ou) pentru a servi băuturile sale, care conțineau coniac, apa, zahăr și bitters. Oamenii ar fi simplificat numele, numindu-l “cocktail”, iar apoi termenul ar fi devenit cunoscut pentru toate băuturile amestecate. Această teorie este însă doar una dintre poveștile care încearcă să explice originea termenului.

Read also: 50+ locuri noi Bucuresti deschise în 2023

Cocktail baruri in Bucuresti: gin & more

Surprinzător (sau nu), există o serie de baruri care s-au specializat în gin, iar mai mult decât atât, și importatorii au început să comunice mai intens brandurile cele mai cunoscute de gin, cu petreceri tematice și serate dansante.

Cel mai adesea, găsiți în barurile din București Monkey 47 (distilerie nemțească și toate cele 47 de ingrediente culese manual), Tanqueray  (brand britanic), Hendrick’s (brand scoțian), Whitley Neill (brand artizanal britanic), Gordon’s (brand iconic britanic cu sute de ani de tradiție), și Bombay Sapphire (brand britanic). 

Cocktail baruri in Bucuresti: real cocktail experience

Cred foarte tare în puterea experiențelor, mai mult decât în felul în care ne face alcoolul să ne conectăm unii cu alții. De aceea, insist că măcar o dată, ar trebui să experimentați locurile din oraș care livrează poveste și experiență, exact în această ordine. S-ar putea să aveți niște super surprize.

Cocktail baruri in Bucuresti - Pamela Cafe Bar
Cocktail baruri in Bucuresti – Pamela Cafe Bar

Cocktail baruri in Bucuresti: classic makes perfect

Cu propunerile de mai jos, sigur nu dați greș când alegeți și un cocktail din meniu. Unele locuri sunt locații iconice, altele se află localizate în clădiri spectaculoase – cum e cazul The Vault, unde barul este în fostul seif al băncii, transformată acum în hotel, sau La Mița Biciclista, o recupere arhitecturală pentru artă & loc de întâlniri creative.

Cocktail baruri in Bucuresti: around the world

Categoria e făcută special că nu știam unde să integrez Negroni Aperitivo Bar – aici este de apreciat foarte tare și inițiativele de Negroni Week și barurile mobile de prin oraș, care asezonează locurile cool cu vibe-ul italienesc de dolce far niente. Călătorim și în alte locuri de pe mapamond, nu doar în Italia.

  • Negroni Aperitivo Bar / Matei Millo 5/ zona Universitate
  • Condesa Bucharest / Gina Patrichi 3 / zona Victoriei
  • El Torito /  Iancu Căpitanu 30 / zona Foișor

Dacă am ratat vreun loc, vă rog să mă trageți de mânecă. Hai să bem bine în oraș și să mai împărtășim și cu alții 🙂

Am mai scris pe același subiect și despre:

Photo by M.S. Meeuwesen on Unsplash

Write A Comment