Una dintre cele mai afectate industrii din cauza pandemiei este cea horeca, iar în România, unde restricțiile au fost mult mai drastice decât în alte locuri din lume, business-urile au avut și mai mult de suferit. Cu toate acestea, avem o serie de antreprenori curajoși care și-au continuat investițiile în restaurante, cafenele și bistrouri. Mai jos lista cu noile destinații gastronomico-gurmando-surprinzătoare din București, deschise în august și septembrie 2020 aka locuri noi in Bucuresti. Va urma.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

UPDATE: Lista locuri noi Bucuresti 2021

45+ locuri noi București deschise în 2021

Hala Mahala / @hala_mahala

Zona: Piața Matache / contactați-i pe Instagram, răspund rapid

Hala Mahala
Hala Mahala / Photo credit: Hala Mahala Instagram account

Este o dezbatere lungă și pe alocuri aprigă despre cele mai bune coaste din oraș. Se înscriu niscavai locuri – Costelaria, Energiea, Alt Shift / Shift Pub, RIBS Bar&Grill, și iată, de vreo două luni, și Hala Mahala. Doar că nu-i doar despre coastele care se desprind de pe os și-s mega delicioase, ci despre niște băieți bucătari creativi care în fiecare săptămână propun meniuri noi. Tips: musai să încercați și aripioarele de pui.

Avocadoo 2 / @helloavocadoo

Adresa: str. Postelnicului nr.12

Avocadoo
Avocadoo / credit foto: Avocadoo Instagram account

Veggie, vegan, bun, foarte bun. Mai ales că în oraș nu sunt foarte multe locuri veg friendly și delicioase. Eu recunosc că i-am testat la Băneasa Shopping City, în nou loc pare însă mai drăguț.

Ou București / ou_bucuresti

Adresa: str. Dianei nr.1

Ou Bucuresti
Ou Bucuresti / Photo credit: Ou Bucuresti Instagram account

Breakfast sau brunch, Andrei Isac pe care sigur îl cunoașteți de la Arrosticini, cele mai bune frigărui de berbecuț, cu o prezență cam la toate festivalurile mari din România, aduce conceputul de ou. Adică câteva preparate pe bază de ou, omletă reinterpretată, dar și alte bunătăți, inclusiv desert.

Pita București / @pita_bucharest

Adresa: Piața Amzei nr. 7-9

Pita Bucharest
Pita Bucharest / Photo credit: Pita Bucharest Instagram account

După cum îi spune și numele, Pita e un fel de sandviș reinterpretat într-o chiflă faină faină faină de tot. E și veggie friendly, pita venind și în varianta cu chiftele de năut.

Hygge – social kitchen / @hygge.socialkitchen

Adresa: Calea Victoriei nr.21

Hygge Social Kitchen / Photo credit: Hygge Social Kitchen Facebook account

Pentru cei care îmbrățișează filozofia daneză a bucuriilor mici, de orice fel, la Hygge e musai de ajuns. Poate pentru un burger. Sau pentru un brunch. Dar mai ales pentru cocktails.

Mace by Joseph Hadad/ @mace_by_joseph_hadad

Adresa: str. Benjamin Franklin nr. 16

Locuri noi Bucuresti: Mace by Joseph Hadad
Mace by Joseph Hadad / Photo credit: Mace by Joseph Hadad

Cred că Joseph Hadad nu mai are nevoie de nicio introducere, însă e musai de menționat că după restaurantele Joseph și Caju, renumitul bucătar a deschis acum Mace, o nouă poveste cu ingrediente orientale într-o interpretare așa cum trebuie care se bazează pe bucătăria marocană. Musai de încercat cu mai mulți prieteni la masă, căci salatele trebuie toate degustate. Bonus: desertul ATAIF, o poveste absolut divină despre un dulce cu morcov caramelizat, înghețată și alte câteva surprize.

Balls Toast / @balls.toast

Adresa: Calea Dorobanți nr.69

Locuri noi Bucuresti: Balls Toast
Balls Toast

Nu-i un loc nou, însă este un concept nou. Acum, cele mai bune chiftele au un upgrade în formă de sandviș-toast, un concept care-i disponibil de luni-vineri de la 08-11.45. Ca pentru dimineață.

Uzina coffee / @UzinaCoffee

Adresa: Piața Amzei nr.5

Locuri noi Bucuresti: uzina coffee
Uzina Coffee / Photo credit: Uzina Coffee Facebook account

Piața Amzei a devenit această zonă foarte efervescentă pentru București, unde se tot deschid locuri faine. De curând, pe strada cu cea mai bună înghețată – și Velocita și Sweetology, s-a deschis și această prăjitorie de cafea cu bar inclus. Bun espresso, serile n-am ajuns pentru cocktails, dar cred că merită.

RUA Espresso Bar/ @rua.espressobar

Adresa: Str. Traian nr. 248

Locuri noi Bucuresti:RUA Espresso Bar
RUA Espresso Bar

Și zona Traian începe să devină din ce în ce mai efervescentă. De curând, s-a deschis RUA, sora mai mică a Red Angus Steakhouse, după cum se prezintă pe internet 🙂

Zori pe Dimineții / @zori.pediminetii

Adresa: str. Popa Soare nr.33

Locuri noi Bucuresti: Zori pe Dimineții
Zori pe Dimineții

O cafenea mică, dar foarte primitoare, musai de încercat dacă sunteți în zonă. Big plus pentru atenția la detaliile legate de design interior și ceramica folosită pentru cești, dar și pentru mini-galeria de artă pe care o găsim înăuntru.

Amarcoffee.tribe / @amarcoffee.tribe

Adresa: str. Putul lui Zamfir nr. 20

Locuri noi Bucuresti: Amar Coffee Tribe
Amar Coffee Tribe

Partea fascinantă a zonei Floreasca este că mereu apare câte un loc nou de descoperit. Amar Coffee Tribe este locul unde găsiți cafea de la prăjitoria Mabo, chiar de Bogdan Burlec, vicecampion mondial la concursul de prăjitorie de cafea.

14 locuri noi Bucuresti (2)

15 locuri noi Bucuresti (3)

21 locuri noi Bucuresti (4)

Write A Comment