Tradiționala listă locuri noi Bucuresti începută în 2020 a împlinit 3 ani de invitație în oraș.

Bine v-am regăsit!

Dacă vă întrebați unde să ieșiți în oraș, 2022 a adus următoarele locuri noi, iar în listă, veți putea descoperi și review-uri făcute de oameni pe care îi cunosc și știu că atunci când povestesc despre mâncare, au habar ce zic.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Locuri noi Bucuresti: Romanian upmarket & fine dining

Locuri noi București
Locuri noi București

NOUA B.A.R. / Bulevardul Ion Mihalache 16

Chef Alex Petricean a deschis o nouă experiență cu reinterpretarea mâncării românești, B.A.R., care în weekend servește și mic-dejun.

La Hambar / Singureni

Chef Alex Dumitru s-a mutat complet la Singureni Manor, acum locația fiind deschisă și pentru vizitatorii care nu au cazare în resort, ci vor doar să deguste meniul cu twist românesc.

Le George / Aleea Șuter 23-25 (Șuter Palace)

Tot ce trebuie să știți despre acest loc: Haute Cuisine- Fine Dining by Executive Chef David Contant Maitre Cuisinier de France.

Locuri noi Bucuresti: sandvișuri și alte bunătăți de mâncat cu mâna

Locuri noi București
Locuri noi București

Mano + Bocca Panini Bar / strada Banul Antonache 51

Nu știu dacă un panini bar mai are nevoie de vreo descriere, dar ce vreau să menționez este că au platouașe. Multe platouașe. Iar decorul este impresionant, cu milioane de spice care atârnă din tavan și foarte mult bun gust. Despre experiență, a scris și Dragoș aici.

World of Sandwiches / strada Mendeleev 21-25

Conceput ca un loc fast gourmet cu aer scandinav, locul oferă o serie de sandvișuri celebre peste tot în lume, de la faimosul Cubano la poveste locală – sandviș cu parizer și castraveți murați. Despre experiență, a povestit Dragoș aici.

Frescoloco / strada Lipscani 3

Bucureștiul sandvișurilor s-a îmbogățit și cu Frescoloco, locul unde se pregătește paniniul autentic Toscan, cu schiacciata, un tip de blat specific zonei toscane. Dacă vă plac sandvișurile mai pufoase, focaccia e alegerea potrivită. Cum era de așteptat, a povestit Dragoș aici.

Jamoneria /Pipera Plaza, Sos. București-Nord 14

E vorba de un tapas bar și magazin gourmet cu tot felul de lucruri bune, deschis sub umbrela Alioli.

The Corndog Caravan / strada Jean Louis Calderon 49

Specialitatea americană de street food pe care cel mai probabil ați văzut-o în filme, corndog, adică un fel de hotdog pe băț, a ajuns și la București, sub formă de street food, în curtea celor de la Hop Hooligans.

La Salumeria Bucharest / Calea Victoriei 101

Băcănia din Calea Victoriei oferă și sandvișuri … și ce sandvișuri cu delicatese aduse din Italia.

Senviș / strada Popa Tatu 22

Dacă ați văzut pe internet #iacumâna, înseamnă că oamenii din bula voastră au ajuns deja la Senviș. Bonus, au și mâncare de prânz, ciorbe&co.

Blitznroll / strada Constantin Aricescu

Locul este de fapt o brutărie artizanală, dar e musai de intrat și încercat pinsas și multe alte bunătăți.

Donerboom / Barbu Văcărescu 102

Bucate anatoliene / turcești care se pot mânca sub tot felul de variante, dar mai ales ca kebab.

Locuri noi Bucuresti: restaurants with a twist

Locuri noi București
Locuri noi București

RUAL primul AproBistro / strada Mihai Eminescu

RUAL este un bistro într-un aprozar, iar povestea este că mâncare e gătită în mare parte cu ingrediente pe care le poți lua acasă. Practic, te inspiri de la Laurențiu Hairadin – și credeți-mă, chiar aveți cu ce 🙂

JARRE / strada Nerva Traian 35 – 37

Jarre este un steakhouse cu specific neoromânesc și preparate gătite la X-OVEN, un cuptor pe cărbuni revoluționar, conceput special pentru bucătăriile profesionale.

Animaletto House / strada Dianei 4

Pentru o experiență arhitecturală și gurmandă, Animaletto House este locul pe care trebuie să-l încercați. Good food, even greater cocktails.

Urban DADA / TNB – intrarea Tudor Arghezi

TNB începe din ce în ce mai mult să se apropie de teatrele din străinătate, unde oamenii vin și pentru alte experiențe, nu doar pentru spectacole. Dacă știți deja restaurantul DADA de lângă UNATC, cu siguranță o să vă placă și Urban DADA.

Meygu / Amzei 7-9

În sfârșit, au început să apară locuri noi în București care să spună o poveste și să-ți dea o experiență complet diferită de ce oferă restul orașului: un bistro specializat în creveți. Iar bonus, cafeaua de specialitate. I-am zărit de curând, era târziu & închis, dar mă întorc negreșit, mai ales după ce am citit și review-ul lui Dragoș.

Reper by ESS / Calea Victoriei 176

Descris ca loc de business lunch și restaurant de fine dining, restaurantul din Calea Victoriei are câte ceva pentru oricine. Despre meniu a povestit și Dragoș, aici.

Smith Eatery/ Carol Davila 39

Eclectic street food kitchen sau cum faci bunătăți în probabil cea mai mică bucătărie mică. Bonus, au un mini-bar într-un van chiar în fața porții. Mi-nu-nat.

Piua Biscuit Bar / Piața Amzei

Loc lejer, unde ziua e spațiu de brunch & coffee, iar seara se lasă cu dans balans. Și desigur, biscuiți. Mulți biscuiți.

Centrale Pizza / Calea Victoriei 122

În zona Amzei a apărut și Centrale Pizza, cu o selecție de câteva combinații de pizza și o surpriză interesantă: poți comanda (și) jumătăți de pizza.

The Other S’aint  / Calea Victoriei 139

Lunch/brunch place cu cocktailuri & vibe de party, după volumul muzicii.

Boiler x Guido / Calea Victoriei 143

După ce ne-au învățat cu toate bunătățile în zona Muncii, Boiler a trecut acum la nivelul următor, cu un meniu de breakfast all day, dar și supe și paste absolut delicioase. TIPS: din când în când, au evenimente tematice cu cocktails – zic să nu le ratați.

Locuri noi Bucuresti: meniu internațional & more

Locuri noi București
Locuri noi București

Los Amantes /  Calea Victoriei 52

Specific: mexican

Mâncarea mexicană își face loc în viețile bucureștenilor, iar la Los Amantes, unde gătește Chef Muti, meniul cuprinde tacos, chimichangas, burritos, nachos, echiladas, quesadillas, tostadas și deserturi tradiționale, ca flan casero – un desert sud american cremos pe bază de lapte, ouă și vanilie. Desigur, a povestit și Dragoș despre experiență, aici.

Gangnam Pocha / strada Lipscani 56

Specific: sud corean

Pentru cine își dorește experiențe culinare noi – me included, am citit review-ul lui Dragoș din B365 și am pus localul pe to eat list, dar n-am ajuns încă, aici e locul potrivit.

Bistro Lanka / strada Traian 147

Specific: sri-lankez

Din motive pe care nu le pot explica, mâncarea asiatică nu este pe lista mea de preferințe, dar noroc că ne putem baza pe recomandările lui Dragoș, inclusiv la acest bistro cu specific sri-lankez. Din meniu reiese că e un loc fain pentru vegetarieni, mai ales că Bucureștiul nu este cel mai prietenos din acest punct de vedere.

Amis de la Fête /  Strada Mendeleev 2

Specific: franțuzesc

O băcănie specială cu brânză franțuzească, vinuri și spumante, și desigur, raclette. De încercat și review-ul lui Dragoș.

Gattini Cișmigiu / strada George Varca 7

Specific: italian

Gattini Pasta are o nouă locație în zona Cișmigiului, dacă sunteți fani paste, să treceți și pe aici.

Sciccheria / Bd Pipera 46

Specific: italian

Dacă sunteți în zona de nord și aveți poftă de meniu italian, la Sciccheria îl găsiți pe Chef Michael Passarelli.

Machhapuchhre / Nicolae Titulescu 81-87

Specific: nepalez

Locul este descoperit de Corina, care a povestit pe blogul ei că au multe tipuri de momo (abur, prăjiți ori în supă) și o grămadă de alte bunătăți specific asiatice. Bonus, localul este frecventat de nepalezi, ceea ce îi dă un iz și mai internațional.

Ruka izakaya / Calea Floreasca 111-113

Specific: japonez

Acesta se află în Agora Floreasca, iar în bucătăria de aici face lucruri minunate Chef Cătălin Petrescu.

Ciao Niki Vilacrosse / Centrul Vechi

Specific: italian

Ciao Niki este unul dintre restaurantele cu specific italian cele mai cunoscute din oraș, iar acum au deschis și în zona Centrului Vechi / pasajul Vilacrosse.

Ave Forchetta / Strada Matei Millo 

Specific: italian

Când un local se descrie ca the spirit of Italy, the taste of dolce vita, e musai de mers.

Sanki Ramenbar / strada Berthlot 86

Specific: ramenbar

Restaurantul este de fapt un pop-up, care momentan apare din când în când în spațiul de la Ou, curatoritat de Andrei Isac. Pe musai list.

Ciğeristan Bucureşti / Bulevardul Decebal 3

Specific: turcesc

O bucată de Turcia a venit și pe tărâm bucureștean, unde ficatul este preparatul vedetă. TIP: încercați de miel pe jar.

Le Petit Paris by Chef Samuel / strada Paris 61A

Specific: franțuzesc

Chef Samuel este o prezență cunoscută în peisajul local, așadar dacă vreți să îi încercați preparatele, Le Petit Paris este locul potrivit. PS: lista de băuturi este impresionantă.

MOKI Modern Kitchen / strada Gara Herăstrău 4, Green Court

Specific: mediteranean & modern cuisine

Asociez mereu ideea de restaurant cu specific mediteranean cu mâncare light. Iar la MOKI, acest combo are și live music, ceea ce face ieșirea la restaurant și mai interesantă.

Locuri noi Bucuresti: wine bars

Locuri noi București
Locuri noi București

Mosto Natural WineBar & Bistro / strada Nicolae Filipescu 61

Vinurile naturale se nasc din fermentație spontană, fără drojdii selectate, fără sulfiți adăugați, fără niciun aditiv chimical. Iar Mosto este unul dintre primele (dacă nu chiar primul) wine bar natural din oraș. Kudos.

La Spritz / strada Franceză 46-48

Andrei Popa a deschis în acest an La Spritz, unde sunt curatoriate o serie de vinuri locale și internaționale. Au și un fel de happy hour, ceea ce face lucrurile și mai interesante.

UVA / strada Constantin Mille 18

O garanție că ești în locul potrivit dacă ești un pasionat de vinuri e că somelier aici este Sergiu Nedelea, cel mai bun somelier din 2019, de la Gala HoReCa Awards.

Lova Wine Bar / strada Benjamin Frenklin 9

Un loc foarte primitor în zona Ateneului, unde o selecție generoasă de vinuri locale și internaționale vă așteaptă.

Prive ArtWine&Fromage / Villa Corbeni 32

L’art sublime du bon goût sau altfel spus, locul unde brânzeturile premium franțuzești se întâlnesc cu o selecție de vinuri pe măsură.

112 Bar / Calea Victoriei 112

Un (alt) party place pe Calea Victoriei, unde se dansează până spre dimineață.

Champagne and more Radisson / Calea Victoriei 63

Șampanie, vinuri spumante, vinuri de peste tot din lume, dar și mâncăruri care să se potrivească cu oferta de alcool, pregătite de Chef Andrei Adlah.

Locuri noi București: mutări & redeschideri

Locuri noi București
Locuri noi București

Ou București / strada Gen. Berthlot 86

Ou București s-a mutat în casă nouă, mai spațioasă, lângă Sala Radio, iar din când în când, au evenimente pop-up cu un ramen bar. Cool.

Balls / Bd. Regina Elisabeta 26

Super chiftelele – the balls, s-au mutat în centru, lângă Cercul Militar.

Bistro Cișmigiu / Bulevardul Regina Elisabeta 38

Probabil unul dintre cele mai instagramabile locuri din oraș, Bistro Cișmigiu s-a redeschis tot la etajul 6 al Hotelului Cișmigiu în această toamnă.

Zexe Herăstrău / Șos. Nordului 7-9

Zexe a ajuns în zona de nord a capitalei, în zona de restaurante premium de pe malul lacului Herăstrău.

Cafeneaua Veche 9 / strada Covaci 16

Cafeneaua Veche, care a fost prima dată atestată acum 210 ani, s-a redeschis în Centrul Vechi al Bucureștiului, într-o clădire istorică.  Cea mai veche cafenea a Capitalei se numește acum Cafeneaua Veche 9.

Locuri noi București: dulce

Locuri noi București
Locuri noi București

Cofetăria Capșa / Calea Victoriei 36

Unele surse spun despre cofetăria Capșa că era cea mai bună din Europa, că ei au inventat prăjitura Jofră, după generalul Joseph Joffre – intrată în istoria universală a cofetăriei, și că aici se dădea ora exactă a Bucureștiului. Cert este că în august, această cofetărie a împlinit 170 de ani. Din poveștile Bucureștiului interbelic nu lipsește Capșa, iar rezumatul perfect al situației este „Azi mai toți românii ar vrea să trăiască la București, bucureștenii în Calea Victoriei, iar cei din Calea Victoriei la Capșa”, după cum scria Simion Mehedinți în 1941.

Loca – guiltfree restaurant & sweets / strada Clucerului 19

Fără zahăr? Da, se poate. Cei de la Loca au o selecție generoasă de bunătăți de mai multe feluri, în special dulciuri, dar și mâncare sărată.

Locuri noi București: cafea de specialitate

Locuri noi București
Locuri noi București

Merci Charity Boutique / Bd. Regina Elisabeta 26

Atelier Merci s-a redeschis în zona Universității, unde în partea din față este zona de cafenea, iar în zona din spate, magazin cu produse sustenabile.

ESHTE / Strada Doamnei 15

Loc de cafea și design românesc în zona Centrului Vechi.

Boteca13 / Strada Bolteanu 3

Cafea de la Madisson, curte interioară, pet friendly și cocktails.

înCotro Specialty Coffee / Strada Ana Davila 2

Cafea de la Mabo, potrivită pentru o plimbare în cel mai frumos cartier al Bucureștiului.

Boabe și struguri / Sos. Pipera 3

Bogdan Burlec e maestrul barista din spatele poveștii Boabe și struguri, ceea ce înseamnă că latte-ul vostru o să fie cel puțin delicios.

Erbario / Gen. Nicolae Haralambie 30

Cool new green place, unde plantele verzi fac diferența, și pe lângă cafeaua de specialitate, au și bucătărie deschisă.

Nood / Aviatorilor 8A, colt cu Str. Paris

O cafenea deschisă în zona de nord, unde puteți degusta și o selecție de dulciuri fără zahăr.

Origo / Calea Dorobanți 186

Pionier al cafelei de specialitate în București și cu siguranță una dintre cele mai bune din țară, Origo se găsește acum și în Dorobanți.

OPShop / Calea Moșilor 106

OPShop este o afacere care și-a propus să exploreze fenomenul de resale,unde se poate socializa la o cafea de specialitate și/sau băuturi artizanale.

OTOTOCalea Victoriei 153 & Calea Dorobanți 239

OTOTO a început cu un concept store în Piața Amzei, iar acum s-a extins în alte două zone. După ce vă faceți cumpărăturile în zona de băcănie, treceți și prin zona lor de cafenea.

Mugshot / strada Aurel Vlaicu 20

Locul unde își are sediul și  DJ Super Store, un magazin de muzică, de accesorii și instrumente pentru DJ, unde te simți ca într-o sufragerie a unui meloman tech addict, cu cafea bună.

După cum vă spuneam în introducere, listele cu locuri noi Bucuresti au împlinit trei ani. Le regăsiți mai jos:

2021: 45+ locuri noi București deschise în 2021

2020: Locuri noi Bucuresti (1)

2020: 14 locuri noi Bucuresti (2)

După cum spuneam și în introducere, dacă ați ajuns până aici, vă invit să-i urmăriți pe Gruia Dragomir, care semnează în Zile și Nopți și Hotnews.ro/ secțiunea Prin oraș, Corina Dima, de la De-corina.ro și Dragoș Mihăilă – secțiunea Mănânc pentru tine/B365, pentru locurile cele mai noi/faine din oraș.

Totodată, aș vrea să menționez că acest demers este o documentare care a durat peste șase ore, articolele curatoriate nu se scriu singure, așadar aș aprecia un like/share, precum și citarea sursei atunci când luați informații de aici pentru alte publicații.

Photo by Dan Gold on Unsplash

Write A Comment