culturALE

#goodreads: 8 lecturi personale ale lunii ianuarie 2022

Pinterest LinkedIn Tumblr

Unul dintre challenge-urile lui 2021 a fost să citesc mai mult și mai activ, în sensul în care aș vrea să rețin și eventual și să folosesc parte din descoperirile livrești. Așadar, am lansat rubrica lunară #goodreads, pe de o parte ca să mă motivez să citesc mai mult și pe de altă parte să văd dacă îmi pot creea un stil de lecturi personale.

Un an mai târziu, s-au împlinit 83 de cărți pe care le-am parcurs – volume recent lansate, mulți autori români, povești, lecturi care să mă ajute profesional. Sigur, ca orice om, am ups and downs cu cititul – am zile când nu fac altceva decât să citesc – 1-2 cărți pe zi și săptămâni întregi când nu deschid nicio carte. Ceea ce e perfect normal în haosul în care trăim.

#goodreads ianuarie 2022
  • An honest day’s work, Chris Atkins: lectură scurtă și ușoară despre viața de PR, care deși are ceva vechime, e absolut la fel de actuală. Pe musai list, mai ales pentru studenții la comunicare.
#goodreads
#goodreads: An honest day’s work
  • How Millennials Became The Burnout Generation: tot lectură de după-amiază, ca să înțelegi mai bine lumea în care trăim.
#goodreads
#goodreads: How Millennials Became The Burnout Generation
  • The Storyteller, Dave Grohl: Cartea este absolut uimitoare, iar cea mai mare calitate a acestei cărți este frumusețea cu care vorbește despre Kurt Cobain, omul care i-a dat aripi, și căldura cu care descrie relația lor – chiar și acum, la peste 25 de ani de când a murit. Bonus, sunt foarte multe informații faine, de viață.
#goodreads
#goodreads: Dave Grohl The Storyteller
  • Your Song Changed My Life, Bob Boilen: mi-a plăcut super mult ideea din spatele cărții, un fel de istorie muzicală mai nuanțată. Și da, jumătate de playlist îmi era necunoscut, dar tot mi-a plăcut ideea cărții și felul în care au abordat subiectul.
#goodreads
#goodreads: Your Song Changed My Life
  • Nu te găsesc pe nicăieri, Laura Ionescu: probabil cea mai bună carte scrisă de un autor român anul trecut, „Nu te găsesc pe nicăieri” este absolut răvășitoare. Cred foarte tare că trebuie citită în tihnă și iubită. Mult.
#goodreads
#goodreads: Nu te găsesc pe nicăieri
  • Mic tratat de bunăstare: volumul  este o reflectare asupra framântărilor existențiale ale omului modern, care caută o cale de ieșire din labirintul propriilor lipsuri.
#Goodreads
#goodreads: Mic tratat de bunăstare
  • The Rational Optimist, Matt Ridley: o poveste foarte faină despre cât de pesimistă este omenirea, dar totuși cum găsim motive să fim optimiști. Ușor scrisă și ușor de parcurs, mai ales dacă vă pasionează antropologia.
#goodreads
#goodreads: The Rational Optimist
  • Taste, Stanley Tucci: o poveste-călătorie culinară, cu rețete și povești cu și despre memoria gustului.
#goodreads
#goodreads: Taste

Câteodată, postez pe instastories ce citesc. Și tot câteodată, sunt întrebată cum găsesc timp să citesc. Adevărul e că n-am un răspuns. Am încercat foarte multe metode, am perioade lungi în care nu citesc nimic, iar în ultimii 2-3 ani mi-am dat seama că atât biblioteca mea fizică, cât și lista de lecturi este ma degrabă orientată profesional, așadar încerc pe cât posibil să inserez și titluri de beletristică. Recunosc că mă plictisesc repede dacă nu mă prinde romanul în primul capitol și abandonez. Citesc și bălării care să mă ajute să îmi mai epurez mintea, însă încerc să citesc activ și lucruri pe care să le pot folosi ulterior.

Tot din seria livrească, am scris în 2020 un articol despre Cum ne organizăm biblioteca? Poate vă ajută, mai ales dacă n-ai trecut recent prin magia Marie Kondo, nu te-ai mutat sau nu ai renovat, dar ai vrea să schimbi totuși ceva acasă.

ps: 2022 vine cu o nouă serie de #goodreads. Listele de lecturi din 2021: ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai, vara lui 2021, septembrieoctombrie, noiembrie și decembrie sunt deja online.

ps2: dacă v-ar plăcea să îmi povestiți ce ați mai citit și voi, lăsați un comentariu. Chiar m-aș bucura să primesc recomandări.

 

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial