culturALE

#goodreads: 5 lecturi personale ale lunii octombrie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Spuneam la sfârșitul lui ianuarie 2021 că unul dintre challenge-urile personale pentru anul în curs este să citesc mai mult și mai activ, în sensul în care aș vrea să rețin și eventual și să folosesc parte din descoperirile livrești. Așadar, am lansat rubrica lunară #goodreads, pe de o parte ca să mă motivez să citesc mai mult și pe de altă parte să văd dacă îmi pot creea un stil de lecturi personale.

#goodreads octombrie 2021
  • Între două lumi – La numai douăzeci și doi de ani, Suleika Jaouad are în față un viitor strălucit, însă visurile îi sunt însă curmate de un diagnostic necruțător: leucemie, cu 35% șanse de supraviețuire. Urmează ședințe îndelungate de chimioterapie și o operație foarte riscantă: transplant de măduvă. În ciuda suferinței fizice și psihice extreme, Suleika Jaouad găsește puterea de a ține un jurnal, în care consemnează amănunțit încercările la care o supune boala. Povestea are final fericit, Suleika își revine, iar jurnalul ei este absolut extraordinar.
#goodreads: Intre doua lumi
Între două lumi
  • Icoane și fotografii de bucureșteni: sunt acest om pasionat de București, care din când în când intră în anticariate și mai achiziționează câte ceva despre oraș. Așa s-a întâmplat și cu „Icoane și fotografii de bucureșteni”, o serie de povești despre artiști și politicieni, pe care autorul i-a întâlnit personal cu diferite ocazii.
#goodreads: Icoane și fotografii din București
#goodreads: Icoane și fotografii din București
  • The Widow Clicquot: probabil cea mai bună șampanie din lume cu una dintre cele mai interesante și captivante istorii: o femeie fascinantă care a condus cu mână de fier un business cu alcool acum două secole. Și nu doar femeie de afaceri, ci și super vizionară. Musai de citit, mai ales dacă sunteți pasionați de bahice și marketing.
#goodreads: The Widow Clicquot
#goodreads: The Widow Clicquot
  • 60 minute brand strategist: câteodată, simt nevoia să mă întorc la teorie ca să văd dacă încă mai rețin corect informațiile dobândite de-a lungul timpului, pe care nu le folosesc neapărat în munca mea de zi cu zi. Scurtă și la obiect, cartea are o grămadă de referințe care să aducă și câte un „aha” specialiștilor în comunicare.
60 minute brand strategist
60 minute brand strategist
  • Everybody writes: tot din seria lucrurilor teoretice, din când în când mai verific ce spun specialiștii despre scriitură. Cartea se citește foarte ușor și are o grămadă de sfaturi utile, super potrivite pentru cineva la început de drum în ale scriiturii.
#goodreads: Everybody writes
#goodreads: Everybody writes

Câteodată, postez pe instastories ce citesc. Și tot câteodată, sunt întrebată cum găsesc timp să citesc. Adevărul e că n-am un răspuns. Am încercat foarte multe metode, am perioade lungi în care nu citesc nimic, iar în ultimii 2-3 ani mi-am dat seama că atât biblioteca mea fizică, cât și lista de lecturi este ma degrabă orientată profesional, așadar încerc pe cât posibil să inserez și titluri de beletristică. Recunosc că mă plictisesc repede dacă nu mă prinde romanul în primul capitol și abandonez. Citesc și bălării care să mă ajute să îmi mai epurez mintea, însă încerc să citesc activ și lucruri pe care să le pot folosi ulterior.

Tot din seria livrească, am scris anul trecut un articol despre Cum ne organizăm biblioteca? Poate vă ajută, mai ales dacă n-ai trecut recent prin magia Marie Kondo, nu te-ai mutat sau nu ai renovat, dar ai vrea să schimbi totuși ceva acasă.

ps: ne auzim la sfârșit de octombrie cu noua listă de #goodreads. Listele din lunile ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai, vara lui 2021 și septembrie sunt deja online.

ps2: dacă v-ar plăcea să îmi povestiți ce ați mai citit și voi, lăsați un comentariu. Chiar m-aș bucura să primesc recomandări.

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial