Pentru că oficial e vară, self-help-ul de astăzi este despre grija pentru piele, acest skin routine pe care e recomandat să-l practicăm mai ales dacă intenționăm să stăm pe afară – chiar dacă nu neapărat la plajă. De altfel, cremele cu factor de protecție trebuie folosite tot anul, nu doar vara și cu siguranță nu doar la mare.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Recunosc că nu citesc prea multe despre skin care – nu am găsit vreo sursă care să mă convingă că merită atenția mea, așadar, cu o documentare la minim despre cum trebuie să am grijă de mine, mi-a rezultat următoarea combinație de cosmetice – nu știu dacă e bună sau rea, dar my skin is happy, so 🙂

Pentru față: Bioderma Phoderm MAX SPF 50+ 

Am descoperit-o anul trecut, mi-a salvat viața, practic. Mai ales că de anul trecut, cam din timpul verii, am ales să nu mă mai machiez decât dacă fața mea chiar arată extrem de avariată. Folosesc crema de față Bioderma Phoderm MAX SPF 50+, un baton corector peste cearcăne și câteodată niște blush, și asta sunt.

Tot pentru față, când mă topesc: Spray protector pentru ten GARNIER Hydra Bomb Protect, Anti UV, SPF30

Pe lângă efectul super răcoritor (ca orice apă termală, de altfel), are și factor de protecție și se poate folosi fără probleme peste machiaj.

Pentru corp: Spray transparent protecție solară SUNDANCE Sport SPF 30 (75 ml)

După ce mi-am ars degetele de la picioare și laba piciorului de nenumărate ori, precum și brațele de la cot spre palmă, dar și zona de piept și ceafă după modelele tricourilor / rochiilor pe care le purtam, acest spray de poșetă este și el nelipsit de la mine din kit-ul de vară. Și nu trebuie întins, masat etc. Intră singur în piele. Singurul dezavantaj este că-i puțin cam uleios, așadar trebuie pulverizat cu grijă.

Cât privește cosmeticele de skin routine pentru plajă, eu folosesc toate cele menționate mai sus, însă nu stau spre deloc la plajă, decât foarte îmbrăcată: cămașă mânecă lungă + pantaloni lungi + cap acoperit. Tenul meu este extrem de alb și am observat că unele greșeli din trecut mi-au umplut corpul de niște alunițe pe care m-am decis de curând să le investighez. Mă “bronzez” doar până la 10.30 dimineața sau după ora 16.30, de obicei folosind și o cremă cu factor SPF 50 pentru corp – însă aici n-am nicio descoperire, am găsit ori creme ffffoarte lăptoase de mă pliciseam până intrau în piele, ba chestii pentru copii care aveau prea mult parfum sau chestii prea uleioase care nu cred că aveau SPF 50 după urmele rămase pe corp. Altfel, șezlongul, sunetul mării și adierea vântului sunt cel mai bun setup pentru a citi. Sau a contempla. Îmbrăcată, sub umbrelă.

Am observat de curând o serie de cosmetice cu SPF și pentru păr, însă am încă mixed feelings. Scalpul meu este destul de sensibil – dacă schimb rutina spălării lui – apar ba cojițe, ba mătreață. Dar dacă aveți recomandări, drop a comment, aș experimenta.

În continuare sunt contrariată de faptul că sunt zeci de mii de cosmetice pe piață, însă producătorii nu fac și pocket-size versions, că poate nu mi se potrivește și n-am ce face cu 200ml produs altceva decât să se învechească și să-l arunc ulterior.

Promit să revin cu self-help diary de câte ori consider că am sfaturi de împărtășit cu voi. Între timp, am mai povestit în jurnalul de carantină despre cum e foarte ok să nu faci lucrurile perfect, primul episod de self-help despre o rutină care m-a ținut pe o oarecare linie de plutire, despre cosmeticele care îmi fac pielea mai ușoară, cât se poate și despre electrocasnicele care îmi fac viața mai ușoară.

Write A Comment