Self-help-ul de astăzi este despre grija pentru corp, acest skin routine pe care e recomandat să-l practicăm. Nu știu cum vi se întâmplă vouă această carantină, însă organismul meu resimte cumplit tot felul de lucruri. De la iritații și erupții pe piele, la insomnii și dureri de stomac, precum și o recentă criză de rinichi care m-a obligat/forțat să fac mișcare zilnic, dansând în casă.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Așadar, rutina pentru corp:

  • În prima lună de carantină, mi-am nenorocit mâinile de la mănuși + spălat obsesiv pe mâini. De două săptămâni am reușit să-mi vindec mâna stângă de o pată care nu-mi mai trecea. Pe lângă o cremă-balsam (8 lei) pe care am descoperit-o întâmplător la Farmec și am cumpărat-o de la DM, pielea mâinilor mele și-a revenit spectaculos și de la gelul antibacterian de la Farmec (17 lei). E pur și simplu wow.

  • Prietena mea Ana mi-a recomandat băile cu fulgi de sare de magneziu. Am găsit varianta ieftină și eficientă pentru mine tot la DM – sunt 3 săculeți de sare care costă 15 lei – și a devenit parte din ritualul meu de home spa săptămânal. Adaug tot de la DM și o spumă de baie pe bază de ulei de eucalipt (8 lei), care face o spumă super fină și care, surprinzător, mi-a vindecat o iritație de pe brațe. Fac baie cu sare 20 minute, spăl sarea, apoi fac baie cu spuma de eucalipt. La final, am descoperit acest ulei de la Elmiplant (18 lei) care intră spectaculos de repede în piele.

  • Folosesc ca scrub pentru întreg corpul (mai puțin zonele cu iritații) zațul de cafea adunat într-o săptămână – acest “ritual” îl folosesc de ceva vreme și mi-a “vindecat”firele de păr care creșteau sub piele, ceea ce simplifică procesul de epilare.

  • Am o cremă magică pentru picioare (21 lei) de la Avon – cu ajutorul ei, practic presopunctura – nu știu încă dacă apăs cum trebuie sau unde trebuie în talpă, însă am descoperit că cel puțin la nivel mental, îmi face bine.

  • Pentru față, folosesc doar produsele de la The Ordinary (eu mi le iau din UK, însă se găsesc acum și la Douglas și la Farmacia Tei) și o dată pe săptâmână, o mască cu argilă verde de la Cattier (15 lei). Mă enervează cumplit faptul că nu îți poți cumpăra testere pentru produsele cosmetice ca să vezi dacă ți se potrivesc și de câte ori am câte un skin-care compulsive shopping problem, ajung să arunc 90% din produse.  Aș investi în produsele de la Kiehl, dar nu-s încă 100% convinsă că o să îmi fie de ajutor.

Promit să revin cu self-help diary de câte ori consider că am sfaturi de împărtășit cu voi. Între timp, am mai povestit în jurnalul de carantină despre cum e foarte ok să nu faci lucrurile perfect, dar și primul episod de self-help.

Write A Comment