Pentru că m-am mutat recent înapoi acasă după o renovare generală, am observat în cele două luni de carantină câte lucruri îmi lipsesc încă de prin casă, în special la bucătărie. Desigur, pot supraviețui doar cu o tigaie wok, dar ideea este să ai lucruri care să-ți ușureze viața, nu să ți-o îngreuneze și/sau frustreze. Așadar, deși am o listă generoasă de cumpărături pentru casă (ce bine că s-a redeschis Ikea), am și o listă scurtă de electrocasnice și nu numai care îmi fac viața mai ușoară.
Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments
Superbrands vs low brands
Aspiratorul de mână fără fir: nu știu alții cum sunt, dar eu urăsc să dau cu aspiratorul. Mătur, scutur, dau cu mopul, dar urăsc aspiratorul. N-aș putea spune de ce. Știu că acum există nenumărate modele, mă bătea gândul să investesc într-un aspirator care merge singur prin casă, însă locuiesc într-o garsonieră, nu e o suprafață așa mare și nu știu dacă merită investiția. Plus că n-am neapărat răbdare să citesc reviews ca să aleg cea mai bună variantă calitate/preț. Așadar, în viața mea a ajuns această mică minune, a cărei baterie ține enorm de mult, e super ușor de folosit, se curăță simplu și cel mai important, aspiră impecabil. 99 lei minunat investiți de la Heinner.
Storcătorul de fructe și legume cu melc: cumpărat 100% la recomandarea unui prieten, storcătorul mi-a schimbat obiceiurile de consum. L-am repus în funcție acum o săptămână, am creat o strategie de producție, ieri mi-am cumpărat și recipiente de sticlă pentru a conserva 1-3 zile sucul. Singurul dezavantaj este spălatul lui, are destul de multe componente, dar compensează sucul proaspăt. 200 lei extraordinar investiți de la Star-Light.
Cântarul de bucătărie electric: una dintre cele mai bune invenții pentru bucătărie, îl folosesc aproape zilnic.
Aparatul de cafea + râșnița de cafea: Cam de două ori pe săptămână râșnesc cafea într-o râșniță Bosch, apoi îmi fac espresso la un Philips Saeco Poemia care are deja trei ani și merge încă impecabil, deși am văzut câteva variante cu râșniță inclusă și un sistem mai prietenos de făcut cappuccino și latte-uri, dar mai studiez piața până la următoarea achiziție. Ritualuri 🙂
Oldies but goldies
Storcătorul de citrice și rodii: după nenumărate storcătoare de citrice pe care le-am stricat și le-am uzat de-a lungul timpului, am descoperit luna trecută în Kaufland această bijuterie. Super mega simplu de folosit, super simplu de spălat. E de la brandul Kaufland, Spice & Soul, și l-am luat la reducere, am dat 40 lei pe el, normal costa 90 lei.
Această bijuterie de cupru vânată din târgul Valea Cascadelor pentru a stinge lumânările: am tot povestit că una dintre metodele de a fugi de realitatea pandemică a fost legată de niște băi lungi cu spumă și lumânări, așadar jucăria asta mi-a făcut procesul mai ușor, mai ales că nu am mai afumat casa cu mirosul post-stingere lumânare.
Next investments: vreau o râșniță manuală, old-school, aștept s-o găsesc prin vreun târg/anticariat, un mixer cu bol și cârlig pentru frământat aluatul – deși trebuie să recunosc că e cumva terapeutic să frămânți pâinea. Din seria dilmelor ideilor roșcate, am șters de pe lista de investiții prăjitorul de pâine – pâinea făcută în casă nu prea merge la prăjitor și oricum, e mega bună ea așa cum este. Când este. Și încă am dileme dacă să investesc într-un fier de călcat sau e ok să apar și șifonată în public :)))
Promit să revin cu self-help diary de câte ori consider că am sfaturi de împărtășit cu voi. Între timp, am mai povestit în jurnalul de carantină despre cum e foarte ok să nu faci lucrurile perfect, primul episod de self-help despre o rutină care m-a ținut pe o oarecare linie de plutire, dar și despre cosmeticele care îmi fac pielea mai ușoară, cât se poate.