Probabil ar fi fost o dimineață ca oricare alta. Rutina igienei, pornit aparatul de cafea, citit știri. Poate scris ceva în jurnalul The Artist’s Way despre care am tot povestit. Doar că în ultimul timp mi-e din ce în ce mai greu să mă adun. Să scriu. Să vorbesc eu cu mine.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Poate-i astenia de toamnă, poate-i situația asta cu criza globală care pare că nu se mai termină. Poate-s toți demonii ăia pe care îi credeam plecați. Poate.

Însă în dimineața asta am primit acest mesaj:

Ne ajuți să dăm vorba mai departe despre World Mental Health Day?

Îți scriu din partea ATLAS, platformă digitală integrată de servicii de sănătate și wellbeing & Facem Bine, care au pus la cale cu ocazia zilei de 10 octombrie – World Mental Health Day, campania  “Nu e o rușine să vrei să fii bine. Terapia te ajută când gândurile nu te ascultă!”
Campania își propune să transmită că nu trebuie să îți fie rușine să vorbești despre problemele tale, că e normal să le ai, că toți trecem prin momente dificile și că nu esti singurul, că uneori în spatele unei stări de tristețe / unei insomnii etc. pot sta niște probleme grave și despre cum îți poți da seama că e momentul să ceri ajutor specializat.
Totodată, am vrea să evidențiem și faptul că terapia te poate ajuta și dacă nu ai astfel de probleme – ci pur și simplu îți dorești să înveți să gestionezi situații dificile, să îți înțelegi mai bine copilul, să descoperi noi perspective profesionale sau mai multe lucruri despre tine.
Astfel, am creat șase animații care vor fi postate pe canalele de social media ale ATLAS (Facebook Instagram) ce vorbesc despre depresie, burnout, anxietate, dependențe și nu numai, între 10 – 15 octombrie.
Problema-i că problemele toate sunt aici: și depresia, și burnout-ul și anxietatea, și dependențele. E important să știm că fac parte din viața noastră și să ne dormim să ne facem bine. Eu am mai trecut prin asta și am povestit aici.
E complicat. Și dureros. Însă rezultatul va fi fabulos. Începeți cu ceva simplu, cum ar fi unul din testele de pe platforma Atlas. Apoi mai vedeți voi, însă țineți minte că nu sunteți singuri.

Write A Comment