Din seria ideilor creative pe zona de food&drinks, jurnalistul culinar Cosmin Dragomir a lansat Vin pentru Zacuscă. Vinul este lansat împreună cu BioShopRomania și face parte din campania de marketing a cărții “Curatorul de zacuscă – texte gastronomice”, o antologie de articole publicate în ultimii ani, dar și eseuri inedite despre poveștile și istoria gastronomiei românești.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

vin pentru zacusca
Vin pentru Zacusca

După o pauză editorială cauzată de pandemie editura GastroArt reia proiectul inițiat în 2018 de recuperare și valorificare a patrimoniului gastronomic național și pregătește pentru acest an o serie de lansări ale unor titluri reeditate sau publicate în premieră. Până în prezent editura a tipărit zece titluri, urmând ca până în vara anului viitor să își dubleze palmaresul. 

“Este primul Vin pentru Zacuscă, urmează alte etichete, pregătim rozeul și un spumant. Am ales, de data aceasta, un Sauvignon Blanc de la Crama Averești, ediție limitată, pe care nu îl puteți găsi la noi sub altă etichetă. Cred că funcționează de minune alături de majoritatea covârșitoare a zacuștelor din comerț, și mă refer la cele artizanale, făcute de producători mici și medii, nu la cele industrializate. Fiind o ediție limitată avem doar 350 de sticle”, Cosmin Dragomir.

Până ajunge cartea în tipar, poate vreți să comandați Vin pentru Zacusca de aici

Dacă sunteți printre cei pasionați de gastronomie, fie gurmanzi declarați sau devoratori de povești gastronomice și istorii care vorbesc despre obiceiurile și tradițiile din jurul mesei sau poate sunteți doar curioși despre gastronomie și d-ale gurii, am scris un ghid cu 15 resurse gratuite pentru pasionații de gastronomie și nu numai.

Write A Comment