Dacă sunteți în căutare de idei pentru Ziua Indragostitilor, fie că-i 14 februarie sau 24 februarie, de Dragobete, am pregătit o listă cu surprize gurmande, desigur.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Până la lista propriu-zisă, vreau doar să mai povestim puțin despre etimologia expresiei „dragostea trece prin stomac”, care este o traducere aproximativă din limba engleză, de la „the way to a man’s heart is through his stomach”.

Aparent, originea expresiei „calea către inima unui bărbat este prin stomacul lui”, a fost folosită și popularizată de prima femeie jurnalist din SUA care a avut propria ei rubrică și era și foarte bine plătită, Fanny Fern (1811 – 1872), care scria sub pseudonimul Sara Willis Parton. Practic, ea a lansat una dintre formele incipiente de chic lit, fiind o veritabilă Sarah Jessica Parker care vorbea despre relații și shopping în 1950. Puteți citi câteva dintre articolele ei aici.

7+ idei Ziua Indrăgostiților pentru gurmanzi

Read also: 30+ de locuri de unde poți cumpăra cadouri pentru gurmanzi

Sper că mai aveți și alte metode ca să vă creșteți nivelul de dopamină, adrenalină și norepinefină și nu e nevoie neapărat de Ziua Îndrăgostiților. Dar recunosc că e fain să găsești scuze drăguțe/comerciale să împarți dulcegării.

Photo by Jasmine Waheed on Unsplash

Write A Comment