BucurEȘTI savuros

ialocFest în 13 călătorii gastronomice prin București

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă și vouă vă este dor de călătorii și încă n-aveți planuri de vacanță, am bricolat 13 propuneri de călătorii gastronomice prin București cu ialocFest. Nu doar pentru că fac parte din echipa ialoc, însă ialocFest devine cel mai mare festival dedicat restaurantelor care își așteaptă oaspeții la masă cu o serie de oferte și reduceri de până la -50% doar la rezervarea mesei prin aplicația ialoc, în București și la Brașov. 

13 restaurante din ialocFest care par o vacanță

Fiecare dintre resturantele listate mai jos au diferite reduceri de preț până pe 30 iunie 2021, când se termină festivalul. Puteți rezerva direct prin ialoc dacă dați click pe fiecare nume de restaurant.

ialocFest
ialocFest

Delicii orientale reinterpretare și cu accent pe ingrediente premium și locale se întâmplă la Le Bab, iar pentru o plimbare gastronomică și mai exotică recomand tacosul și burrito, variantele de la Taqueria El Torito sau El Torito. Partea super faină la cele două restaurante cu specific de street food mexican este că îți poți mixa tacos cum vrei tu, iar sosurile care le însoțesc sunt absolut delicioase, de la dulce la picant, cu texturi diferite, care se combină fantastic cu restul ingredientelor.

Pentru cei cărora Belgia le trezește pofte de midii cu cartofi prăjiți (și maioneză, desigur) și bere de abație,  Waterloo Taverne este o variantă de astfel de călătorie gastronomică.

Taverna Sârbului nu cred că mai are nevoie de nicio introducere, pleșcavița și poate niște Goran Bregovici în surdină completează perfect masa, neapărat udată cu o Šljivovica.

Călătoria în Italia cu ialocFest începe la Osteria Zucca, apoi continuă la ceea ce personal cred că sunt cele mai bune paste din oraș, Pasta del Populo și ajunge la Mammiza, unde se poate mânca pizza napoletană autentică, pregătită cu cele mai bune ingrediente din zona de sud a Italiei. O surpriză în peisajul local bucureștean este și Roberto’s La Strada, restaurantul hotelului Athenee Palace Hilton, unde se gătește tot italienește, iar bonus – au unele dintre cele mai bune prăjituri din oraș.

Pentru combinația de carne bine făcută în mai multe feluri – mai degrabă American style ca parte din călătoria internațională gurmandă pe care o propun, dabeef este locul unde e musai să ajungeți. Într-o combinație francezo-belgiană (și nu numai), însă tot în zona preparatelor din carne,  El Pato este de încercat, fiind recunoscuți pentru preparatele din rață.

Rocca by the Jar este un gastropub cu preparate exotice, în special din zona Asiei (tom yum, pad thai, curry, garam masala, tandoori, ramen), dar și cu grill unde se gătesc steak-uri, pastrame și burgeri delicioși.

Din listă nu putea lipsi și o recomandare românească, așadar călătoria gastronomică se termină (sau poate începe) la Lacrimi și Sfinți, locul cu rețete vechi românești reinterpretare și voie bună pentru toți mesenii, exact cum se întâmpla odinioară.

ps: dacă plătești cu cardul tău Visa, poți câștiga săptămânal un voucher de 1000 de euro, iar dacă rezervi de mai multe ori în ialoc fest, ai șansa de a participa la o degustare personalizată la Crama Rotenberg, în Ceptura de Jos, zona Dealu Mare.

ps 2: am pe blog o serie întreagă de localuri nou deschise în București. Cea mai recentă rubrică cuprinde 21 de locuri noi: Fresco Artigianale, Circus Doner, Toasti Toast, Rainbowls, Farinella, Antica Pizza, Zest Pizza, Eclarts, Chocolat Dorobanți, Fico Gelato&More, Fika18, The Great Hill, Piana Vyshnia, Oliveto, Naive, Samsara, Amoom, 13 Cafenea cu Poezie, Sloane Coffee Roastery, SIMPLU Coffee Shop și Steam

Despre locurile noi din oraș am povestit și în februarie 2021 unde am listat Pickels, Cento Floreasca 118, Replace. streetwear, coffee & boom bap, Amethyst Skybar & Rooftop, Fork Restaurant Ana Tower, Chef Atelier by Cezar Munteanu, Maison des Creps Dorobanți, French Revolution, Zaatar, Joy Restaurant, Nomz Comfort Food, OTOTO Store, Magazinul Zero Waste, Carnivore și Băcănia Faină. 

Photo credit: Sori Tigaeru cu care am plecat acum ceva timp in explorarea Bucurestiului de altadata.

 

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial