Chiar dacă industria ospitalității a avut de suferit și în 2021 din cauza restricțiilor impuse de autorități, o serie de locuri noi Bucuresti s-au deschis publicului larg.

UPDATE: locuri noi Bucuresti 2022

Locuri noi București: sandvișuri și alte bunătăți de mâncat cu mâna

Pastrami and more / @pastrami.and.more

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Zonă: Piața Rosetti / Adresa: strada Speranței nr.1

N-am ajuns încă la degustarea sandvișurilor Pastrami and more, dar descrierea lor sună cel puțin yummy: sandwich-uri cu pastramă realizată “in house”, fără a adăuga alte substanțe.

Smokăreală / @smokareala_

Zonă: Piața Amzei / Adresa: str. Mendeleev 33

Unul dintre cele mai cunoscute food truck-uri are acum și un loc fizic, pe strada Mendeleev. Pur și simplu delicios – iar pentru mine, cu ceva vibe festivalier.

Fresco Artigianale / @fresco_artigianale

Locuri noi Bucuresti: Fresco Artigianale
Locuri noi Bucuresti: Fresco Artigianale

Zona: Piața Muncii/ Adresa: strada Inginer Slăniceanu Nicolae 1

Prietenii de la Boiler Coffee au deschis acest loc minunat unde Radu Solo pregătește cele mai cele sandvișuri în combinații absolut extraordinare.

Circus Doner / @circusdoner

Locuri noi Bucuresti: Circus Doner
Locuri noi Bucuresti: Circus Doner

Zona: Lacul Tei / Adresa: Bulevardul Lacul Tei nr.65

Un fast food turcesc unde meniul surprinde prin simplitate si arome, iar mâncarea chiar te duce într-o călătorie spre tărâm turcesc, mai ales dacă ați mâncat vreodată în vreo piațetă a lor sau într-un restaurant de localnic.

Wing Eat / @wing.eat

Zonă: Cișmigiu / Adresă: Schitu Măgureanu 61

Aripioare și cartofi prăjiți, asezonate cu chestiuni picante delicioase. Ce îți poți dori mai mult dacă vrei să încerci alte variante de pui?

Dogu / @dogu.romania

Zonă: Grivița / Adresă: str. Copilului 6-12

Un altfel de street food, unde sandvișurile,  cartofii prăjiți și chiar pâinea se servesc diferit. Cel mai probabil îi veți descoperi pe aplicațiile de delivery și recomand să nu-i evitați.

 

Locuri noi București: fine dining

Fork Restaurant Ana Tower / @forktherestaurant

Locuri noi Bucuresti
Locuri noi Bucuresti: Fork Ana Tower

Zona: Băneasa, Blvd. Poligrafiei 1C, Ana Tower

Fork vine acum și la București, fiind un restaurant deschis la Balvayos Resort, unul dintre locurile extraordinare din  țară. Grija pentru ingrediente și meniul á la carte cu poveste sunt un win-win pentru gurmanzi. Bonus, localul este un skybar cu vedere peste partea de nord a Bucureștiului.

Grai Restaurant / @grai.restaurant

Zonă: Armenească / Adresă: Strada Logofăt Luca Stroici 40

Meniul este pregătit de Chef Daniel Pălici, care explorează cu măiestrie ingrediente locale și se schimbă constant, se poate servi a la carte, dar și în varianta de meniu de tasting, care înseamnă începând cu această săptămână pâine și unt, amuse bouche, 3, 6 sau 9 preparate și desert.

Soro Lume / @soro.lume

Zonă: Iancului / Adresă: Strada Fluierului 33

Soro.lume este un proiect de redescoperire a gastronomiei românești, creat prin măiestria lui Chef Mihai Toader, care s-a inspirat din cercetările făcute de-a lungul timpului în țară, descoperind autentica bucătărie românească în rețetele bunicilor pe care i-a găsit în diferite sate din toate regiunile României.

MOM / @mombucharest

Zonă: Centrul Vechi / Adresă: Strada Franceză nr.4

MOM este un proiect gastronomic care se bazează pe celebrarea energiei feminine, sinceritatea absolută a simplității, lupta continuă dintre natural și ce este creat de om.

The Marmorosch Hotel / @the.marmorosch

Zonă: Centrul Vechi / Adresă: Strada Doamnei nr.2

Situat în clădirea unei foste bănci, Marmorosch încă își definește semnătura în peisajul bucureștean. Totul arată foarte instagramabil, iar barul este situat în fostul seif.

Locuri noi București: restaurants with a twist

Hare / @haregarden

Zonă: Herăstrău / Adresă: Bulevardul Mareșal Constantin Prezan 1

Un restaurant într-o grădină superbă, chiar în parcul Herăstrău, cu meniu internațional și o serie de cocktails care trebuie musai încercate.

Forager / @forager.bistro

Zonă: Timpuri Noi / Adresă: Nerva Traian 16

O bucătărie a experimentelor gustoase, cu influențe de peste tot din lume și cu o grijă pentru detalii, astfel încât papilele să fie în extaz. Musai de încercat măcar o dată.

Balkon Resto Garden / @balkonrestogarden

Zonă: Centrul Vechi / Adresă: Calea Victoriei 116

Un fel de rooftop în centru, mai exact pe Calea Victoriei, care promite cocktails și petreceri. N-am ajuns, dar din poze pare că este un vibe bun.

Băcănia Veche – Delicatese & Grădină / @bacaniaveche_romana

Zona: Piața Romană / Adresă: Bd. Dacia 25

Chef Marius Tudosiei did it again – de data asta în zona centrală, unde vara, terasa din spate este unul dintre cele mai chill locuri din oraș. Bonus – mâncarea absolut delicioasă, cu twist românesc, porții mari și mereu, dar mereu surprinzătoare.

Bragaria Bogdania / @bragabogdania

Zonă: Armenească / Adresă: strada Olari 20

Loc de povești de altădată, unde elementul central al meniului este … braga. Eu am crescut la Brăila cu bragă, această băutură răcoritoare din cereale cu gust dulce-acrișor, care se obține prin fierberea cu apă a meiului măcinat. Este o băutură a turcilor nomazi din Asia Centrală, consemnată începând din secolul X, care mai apoi a ajuns în Anatolia, iar de acolo s-a răspândit, inclusiv în Balcani.

Bucătăria.Local Food / @bucataria.localfood

Zonă: Piața Victoriei / Piața Romană / Adresă: strada Ion Slătineanu 30

Aici se întâmplă un deliciu culinar cu produse preponderent din zona Buzăului, unde cartofii prăjiți vin la pachet cu ouă ochiuri și murături, platourile de brânză românească sunt exact ce trebuie, iar lista de vinuri spumante locale este impresionantă.

Sera Eden / @seraeden.ro

Zonă: Grădina Icoanei / Adresă: strada C.A.Rosetti 37

Probabil cea mai hip și faină grădină din oraș, sub un trademark pe care deja îl cunoșteam: Eden. Vibe bun, cocktails și o bucătărie cu meniu din care poți împărți cu prietenii.

Maimuca Restaurant / @maimucarestaurant

Zonă: Universitate / Adresă: Strada Edgar Quinet 7

Maimuca este o nouă experiență gastronomică în oraș – un punk place – unde totul este cel puțin surpinzător, de la look la meniu și băuturi. Musai de încercat, meniul se schimbă destul de des – luați în calcul faptul că locul acomodează doar grupuri de câteva două persoane.

Elephante /@elephante_bucharest

Zonă: Floreasca / Adresă: Calea Floreasca 159-162

Elephante acoperă în București un tip de restaurant care lipsește: champagne & tapas, adică alcool fin și mâncare premium care poate fi împărțită la masă.

The Great Hill / @thegreathill.ro

Zona: Cotroceni / Adresa: strada Dr. Louis Pasteur 6

Locuri noi Bucuresti: The Great Hill
Locuri noi Bucuresti: The Great Hill

Povestea The Great Hill a începută din dorința a cinci crame importante din regiunea viticolă Dealul Mare de a face cunoscute unele dintre cele mai bune vinuri ale României. Locul arată spectaculos și dacă sunteți pasionați de vin, aici e musai să veniți.

The S’aint / @thesaint139

Zonă: Calea Victoriei / Adresă: Calea Victoriei 139

N-am încercat decât cocktailurile lor, însă e pe musai list de la început de an, văd la ei pe Instagram că mâncarea arată cel puțin delicios.

L’Evoque 360 / @evoque360restaurant

Zonă: Piața Victoriei / Adresă: Șoseaua Nicolae Titulescu, 12

Inaugurat în decembrie 2021, pare o combinație faină de muzică live, cocktails și meniu internațional.

Naive / @naive.bucharest

Locuri noi in Bucuresti: Naive
Locuri noi in Bucuresti: Naive

Zona: Centrul Vechi / Adresa: bulevardul I.C.Brătianu 36

Naive este un nou sky bar recent apărut în București, la ultimul etaj al fostului Magazin București, cu o vedere incredibilă asupra orașului și a zonei centrale. Cocktails și mâncare cu specific internațional.

Ever After / @everafter.ro

Zonă: Piața Romană / Adresă: strada Mendeleev nr.5

Combinația potrivită de loc de mic dejun/brunch, dar și meniu gândit pentru a fi împărțit cu ceilalți meseni. Cool.

O’grada / @ograda.restaurant

Zonă: Arcul de Triumf / Adresă: strada Alexandru Constantinescu 75

Restaurantul e puțin din toate: loc cu signature cocktails, colecție de trabucuri, meniu mediteranean, dar și o mare atenție la detalii.

Chef Atelier by Cezar Munteanu / @chefatelierbucharest

Locuri noi Bucuresti
Locuri noi Bucuresti: Chef Atelier

Zona: Iancului /  str. Pictor Ion Andreescu 10

Chef Atelier este locul unde măiestria lui Chef Cezar Munteanu se poate degusta. Dacă-i urmăriți pe Facebook, o să vedeți meniul pregătit zilnic.

Arzu / @arzu_bucharest

Zonă: Cișmigiu / Adresă: strada Romulus 85

Chez Mazilique a deschis în ultimele zile ale anului Arzu, locul unde momentan este disponibil meniul doar to go.

Supa Dupa / @supadupa.ro

Zonă: Cișmigiu / Adresă: Ion Câmpineanu 21

Supa Dupa are acum și bistro fizic, chiar lângă Van Fruit, pe Câmpineanu, și bucură simțurile celor care îi trec pragul. Mie mi se pare că au mereu gust de vară – asta și pentru că cel mai des ne-am întâlnit la festivaluri.

Random Space / @randomspacebucharest

Zona: Moșilor / Str. Popa Petre 21

După ce am publicat lista inițială de locuri noi București, am primit o serie de recomandări – iar aici a apărut și acest loc, mai degrabă cu vibe de grădină de vară, însă din feed-ul lor, lucrurile arată delicios.

Locuri noi București: international cuisine

Le Bab Arcul de Triumf

Specific: oriental

Zonă: Herăstrău / Adresă: Piața Charles de Gaulle 3

Un twist oriental pentru care se folosesc multe ingrediente românești, cu un bonus de zile mari: restaurantul servește mic dejun între 09.00 și 12.00 – absolut perfect. Și delicios.

Transylvanian Csíki Sör Craft Brewery & Restaurant /@transylvanian_csikisor

Specific: unguresc

Zonă: Centrul Vechi / Adresă: strada Covaci nr.6

Nu știu exact cum se pronunță, dar locul este un beer garden cu berea casei, Csíki Sör, și bucate cu specific mix, internațional și unguresc, cu vibe tradițional.

Hiro Bay / @h.i.r.o.b.a.y

Specific: peruan

Zonă: Herăstrău / Adresă: Șos. Nordului 1

Recunosc că nordul capitalei nu este zona mea de promenadă – și nici de descoperit locuri noi în oraș, așadar de Hiro Bay am aflat de pe Instagram – iar povestea cu meniul peruan sună foarte bine.

Turkish Kitchen / @turkishkitchenbucharest

Specific: turcesc

Zona: Floreasca / Adresa: Barbu Văcărescu 201

Oare bucătăria turcească mai are nevoie de descrieri? Eu cred că nu, dar mai zic doar că îmi place foarte mult ideea de mâncare care poate fi împărțită cu ceilalți.

Amoom / @amoom.ro

Specific: oriental

Zona: Pipera / Adresa: strada Zăgazului 21

Locuri noi in Bucuresti: AMOOM
Locuri noi in Bucuresti: AMOOM

Zona One Herăstrău adună din ce în ce mai multe locuri pentru pasionații gurmanzi. Amoom este o poveste orientală cu baclavale și alte delicatesuri, dar și loc de brunch.

Restaurant Adamo / @restaurantadamo

Specific: mediteranean

Zonă: Pipera / Adresă: Sos. Nordului 1C

Și Adamo l-am descoperit tot pe Instagram – iar contul lor arată foarte delicios, iar designul e gândit cu atenție la detalii, ceea ce vedem din ce în ce mai des la restaurantele nou deschise.

ISAN Thai Kitchen / @isanthaikitchen

Specific: thai

Zonă: Piața Victoriei / Adresă: Căpitan Gheorghe Demetriade 10

ISAN nu este un restaurant în sine, ci una dintre surprizele cele mai plăcute din curtea MercatoKultur. Thai, spicy & everything nicey.

Hushimo / @hushimo.bucharest

Specific: thai / vietnamez

Zona: Piața Romană / Mendeleev 8

Super recent deschis, la sfârșit de decembrie, Hushimo este o poveste thai care a și devenit hip, am tot văzut oameni cu gusturi bune trecându-le pragul. E pe lista foarte scurtă de locuri de explorat.

Cannoleria / @cannoleria_

Specific: italian

Zona: Floreasca / Str. Cornescu 4

Cannoleria nu este nou în peisajul bucureștean, însă acum are casă nouă, unde bunătățile italiene sunt servite într-o atmosferă cozy.

Locuri noi București: bowls & healthy stuff

Pokeful / @pokeful.ro

Zonă: Dorobanți / Adresă: strada Tudor Ștefan 9

Poke bawl este un concept hawaian pe care mă bucur tare mult că a ajuns și în București. Practic, meniul e pe bază de tot felul de combinații de ingrediente – care în teorie sunt o salată, însă în practică sunt foarte frumos așezat în bol pe sortimente. Yummy.

Rainbowls / @rainbowls.ro

Locuri noi Bucuresti: Rainbowls
Locuri noi Bucuresti: Rainbowls

Zona: Piața Victoriei / Adresa: strada Buzești 63-69

Din ce în ce mai multe healthy-food places apar în oraș, ceea ce este o veste foarte foarte foarte bună, mai ales că din păcate pentru noi, Bucureștiul cam suferă din punct de vedere al varietății culinare. Iar ideea de bowls este yummmmy.

Samsara / @samsara.earthfood

Locuri noi in Bucuresti: Samsara
Locuri noi in Bucuresti: Samsara

Zona: Floreasca / Adresa: strada Bulevardul Dimitrie Pompeiu 9-9A

Povestea vegetariană clujeană a deschis acum oficial și la București.  Aceștia gătesc cu produse locale și sezoniere și susțin ideea de susteanibilitate prin grija de mediul înconjurător.

Aubergine Aviatorilor / @restaurant_aubergine

Zona: Aviatorilor / Adresa: Ion Cantacuzino 8

Unul dintre cele mai longevive restaurante veggie din București, Aubergine, are încă o locație în partea de nord a capitalei. Și arată și bine, foarte diferit de spațiul din Centru Vechi.

Pizza

Antica Pizza / @anticapizza.ro

Locuri noi Bucuresti: Antica Pizza
Locuri noi Bucuresti: Antica Pizza

Zona: Piața Romană / Adresa: strada Christian Tell nr.1-3

Una dintre puținele pizza places din oraș care au grijă și de mediu, oferind în cutiile to go și o protecție astfel încât grăsimea de pe brânză și cărnuri să nu se scurgă în cutie, lăsând pete. Astfel, ambalajul curat poate fi reciclat. Bonus: ingredintele sunt super bune.

Zest Pizza / @zestpizza

Locuri noi Bucuresti: Zest Pizza
Locuri noi Bucuresti: Zest Pizza

Una dintre  aparițiile noi în peisajul bucureștean gurmand specializat în pizza este Zest Pizza – cred că în acest moment este un dark kitchen (nu-i găsesc adresa fizică), însă felul cum arată, comunicarea și combinația de ingrediente par că duc spre pizza perfect. LE: cineva a lăsat un comentariu că au și loc fizic, eu n-am găsit nimic la ei în comunicare – doar un spațiu la Piața Veteranilor din Militari, dar cred că funcționează tot ca dark kitchen.

Mamizza / @hellomamizza

Zonă: Unirii / Adresă: Bulevardul Corneliu Coposu 6

Mamizza s-a mutat în casă nouă de puțină vreme și cred că trebuie menționat, mai ales că au cam lipsit din peisajul bucureștean cât timp s-a întâmplat mutarea.

Cibo e Vino

Zona: Floreasca / Intrarea Tudor Ștefan

Mai cunoscut locuitorilor zonei și platformelor de delivery, Cibo e Vino e un mic dark kitchen unde pizza e ce trebuie. Nu-i evitați dacă îi descoperiți pe aplicațiile de delivery. S-ar putea să vă surprindă.

Locuri noi București: dulce

Ohlala Patisserie / @ohlalapatisserie.ro

Zonă: Piața Amzei / Adresă: Christian Tell 1-3

O nebunie dulce adusă din Franța, unde cofetarii au lucrat în ultimii câțiva zeci de ani. Bonus, au și bunătăți sărate – sandvișuri și mai nou și pâine.

Liberte Calea Victoriei / @liberte.ro

Liberte
Liberte

Zonă: Calea Victoriei / Adresă: Calea Victoriei 122

Nici Liberte nu este chiar nou în peisajul bucureștean, însă s-a mutat acum pe Calea Victoriei. Pentru cine n-a descoperit încă – savarine și tarte autentice franțuzești preparate și vândute în aceeași zi, pe care le produc în laboratorul propriu din ingrediente de bază de cea mai înaltă calitate: unt și smântâna naturală pentru frișcă din Normandia, vanilie naturală păstai din Madagascar, fructe proaspete, rom Diplomatico și Grand Marnier.

Berliner Donuts / @berliner.donuts

Zonă: Cișmigiu / Adresă: Calea Plevnei 5

Dacă vă e poftă de gogoși umplute cu tot felul de dulcegării, aici e locul unde e musai să le încercați. Textura e pufoasă și perfectă, iar gogoșile chiar dau dependență.

Eclarts / @eclarts.ro

Locuri noi Bucuresti: Eclarts
Locuri noi Bucuresti: Eclarts

Zona: Piața Romană / Adresa: strada Anastasie Simu 6

Când te aștepți mai puțin, apare un nou loc în calea ta, unul dulce, foarte dulce. Eclarts este o surpriză foarte plăcută în oraș, o combinație foarte fină între ecler și prăjitură. Musai de încercat dacă sunteți în zonă.

Locuri noi București: cafea de specialitate

Throwback Coffee & Stories / @throwbackcoffeeshop

Zona: Cotroceni / str. Doctor Petre Herescu

Cotroceniul are un vibe aparte, ceea ce face ca lucrurile să „împrumute” din frumusețea locului. N-am ajuns la cafenea, a fost recomandată când am publicat prima dată articolul, însă am trecut Cotroceniul pe un musai list la picior.

Nine Bar Coffee Shop / @ninebar.coffeeshop

Zona: Cotroceni / Bd. Eroilor 24

La fel, cafeneaua a venit prin recomandare, iar pozele arată foarte drăguț.

Strada Coffee Shop / @strada_coffeeshop

Zona: Primăverii / Bulevardul Primăverii 41

Bogdan Bărbulescu și-a deschis propria cafenea în zona Primăverii, un spațiu mic și minimalist, dar la fel de primitor ca în toate locurile unde Bogdan a servit cafea până acum.

Fika 18 / @fika18croissanterie

Locuri noi Bucuresti: Fika18
Locuri noi Bucuresti: Fika18

Zona: Piața Victoriei / Adresa: Calea Victoriei 101

Fika 18 este locul unde croissantele și-au dat întâlnire pentru a alinta papilele cu tot felul de creme și umpluturi care mai de care mai apetisante. PS: se pare că le găsiți și în câteva 5toGo.

13 Cafenea cu Poezie / @13_cafeneacupoezie 

Zona: Piața Victoriei / Adresa: strada Grigore Manolescu 2

O combinație de cafea, dulciuri, prosecco și … poezie.

Sloane Coffee Roastery / @sloanecoffee

Zona: Calea Victoriei / Adresa: Calea Victoriei 87-89

Picture perfect o cafenea cu propria prăjitorie, un design absolut fabulos și barista gata să-ți povestească din secretele cafelei pe care urmează să o savurezi.

SIMPLU Coffee Shop / @simplu_cofeeshop

Locuri noi in Bucuresti: SIMPLU
Locuri noi in Bucuresti: SIMPLU

Zona: Romană / Adresa: Mendeleev nr.44

Design minimalist, cafea de specialitate, sucuri proaspete. Ce îți poți dori mai mult când totul este atât de SIMPLU?

STEAM Coffee Shop / @steam.coffee.shop

Zona: Aviatorilor / Adresa: Charles De Gaulle 13

STEAM are casă nouă, acum și mai aproape de Aviatorilor. Momentan spațiul este work-in-progress, dar am un feeling că o să aibă un vibe fain.

Murale Cafe & More / @murale.cafe

Zona: Floreasca / Radu Beller 25

Spațiu prietenos cu grădină faină, pare loc de întâlnire cu prietenii, încăpător și totodată intim.

Locuri noi București: gelato & amore

Fico Gelato & More / @fico_gelato

Locuri noi Bucuresti: Fico Gelato&More
Locuri noi Bucuresti: Fico Gelato&More

Zona: Floreasca / Adresa: strada Bălănescu Rosetti nr. 3

Un loc unde înghețata și prăjiturile s-au întâlnit pentru momentul tău dulce.

Listele cu locuri noi Bucuresti au împlinit doi ani. Am povestit și în 2020 despre locuri noi in Bucuresti, în două episoade diferite. Primul a cuprins  locuri noi Bucuresti ca Hala Mahala, Avocadoo 2, Ou Bucuresti, Pita Bucuresti, Hygge – social kitchen, Mace by Joseph Hadad, Balls Toast, Uzina coffee, RUA Espresso Bar, Zori pe Dimineții, Amarcoffee.tribe, iar cel de-al doilea episod cu locuri noi Bucuresti a menționat Anika Fried Chicken, Atipic Coffee Shop, AM. Speciality Coffee Shop, KABO, Rekolta, Pot Stories, Mito Souvlaki Bar, Grabit Pastrami, NO 23 Diner, New York Bakers, NOMONYM Coffee, Puiu Mamii, Godai Restaurant și Liberte.

 

4 Comments

  1. Zest pizza este într-adevăr foarte buna. Nu știam ca e deschisă de așa puțin timp. Și-au făcut update între timp cu locațiile in care au sediu (pe site). 😀

  2. Zest mai are o locatie de unde livreaza in zona Mall Vitan, dar e intr-adevar doar Delivery sau To Go. Pizza este absolut delicioasa, mai ales cea cu fistic.

Write A Comment