URTICÁRIE s.f. Boală alergică, manifestată prin erupția pe piele a unor bășicuțe însoțite de mâncărime. (P. ext.) Eczemă. [Gen. -iei, var. urticare s.f. / < fr. urticaire, cf. lat. urtica – urzică].*

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

people need love
Găsită în Piața Romană

Câteodată, ajungi în poziția de om-suport pentru prieteni care au o problemă reală: îndrăgosteala acută de persoana nepotrivită. Și cum orice boală acută înseamnă că are niște simptome vizibile, apare urticaria sentimentală. 

Par jocuri de cuvinte, dar nu glumim cu îndrăgosteala. Sunt toate lucrurile acelea care îți aduc aminte. Apoi toate întrebările. Și într-un final, realitatea: celălalt om este în incapacitatea emoțională să înceapă/continue o relație. Și pe cuvânt că nu-i nimic de blamat. 

Însă ce faci tu cu urticaria asta sentimentală? Conform unui studiu bazat pe un focus grup, urticaria sentimentală durează două luni: în prima lună, infecția erupe peste tot pe piele și sub piele, te scarpini până la sânge, apoi realizezi că îți faci rău. Rănile adânci cauzate de scărpinare intensă, piele pe care nu o lași să se refacă, puroi cauzat de lucruri mai profunde, toate astea se întâmplă în prima lună. Apoi, realizezi că te automutilezi, că ți se deformează corpul vizibil și mai ales că singura soluție este să nu te mai scarpini, să lași rănile să se închidă. Iată-ne, deci, în a doua lună, când rănile se vindecă. Și-i bine. 

Partea amuzantă este că fiecare rană are timpul ei de vindecare. Poți da tu cu tot mentolul din lume, pielea știe mai bine ce are de făcut. Scărpinarea este bună, te face să simți, te definește ca om. Și oricine ar zice orice, îndrăgosteala e absolut minunată, chiar dacă nu toate poveștile se termină cu happy end. 

Vestea bună este că trece. Toate trec, unele cu urme vizibile, altele nici nu se vor mai observa. Vestea proastă este că trebuie să te oprești din scărpinat, la un moment dat, cândva, când decizi tu. Ești absolut unicul responsabil de urticaria sentimentală. 

În luna februarie, Ideile roșcate hrănesc demonii interiori cu întrebări existențiale despre dragoste și viață. Am scris despre cum It must have been love.  În ianuarie, am vorbit despre declutter.

*sursa: Dex Online

Write A Comment