Povesteam acum două săptămâni că am început o dietă fără gluten pentru a ajuta puțin corpul să își revină după o contractură musculară destul de nasoală – 12 ședinte kineto+fizio+masaj, din care practic (aproape) zilnic exercițiile de la kineto și ședințele de masaj.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Concluzia după cele 21 de zile fără gluten și aproape fără zahăr (a fost cheat day la aniversarea mamei, nu puteam să nu mănânc tort): am dureri mai puține spre deloc și am minus 5kg.

diet

Două lucruri la povestea cu slăbitul: eu în prima săptămână am slăbit 4kg (ceea ce înseamnă că am eliminat tot surplusul de apă), iar în următoarele 2 săptămâni, încă 1kg – cumva normal, pentru că mâncam destul de puțin și beam foarte multă apă.

Cel mai dificil lucru a rămas în continuare mâncatul în oraș/comandatul de mâncare. Din păcate, Bucureștiul nu este veggie friendly și cu atât mai puțin gluten free friendly. Ce m-a salvat în această perioadă sunt meniurile de la FruFru, mai ales că se găsesc în majoritatea Mega Image.

Ce am mâncat în cele 21 zile de dietă fără gluten

Mic dejun: omletă simplă, ou fiert, iaurt/brânză cu musli fără gluten, sandvișuri cu somon, brânză cu roșii, rondele de orez, zacuscă, pepene

Prânz: carne la grătar, cartofi noi prăjiți cu salată, orez cu legume, brânză cu roșii, musaca, paste cu sardine si paste bolognese, pui fript, salată de castraveți, chiftele cu dovlecei, supă cremă de roșii cu mozzarella, halloumi, pepene

Cină: brânză cu roșii, carne la grătar, mâncare de fasole fidea, salată, pepene, cireșe, caise.

Deși mi-am propus doar 21 de zile de dietă fără gluten, o să încerc să țin în continuare și să aleg 1-2 zile din săptămână de cheat day – mi-e poftă de pizza și n-am apucat să-mi confecționez niciun blat de pizza homemade cu făină specială.

Am mai scris și despre #descoperăprevențiamedicală: Despre comfort food, pofte și alți demoni alimentari.

ps: menționez că nu mi-am făcut testele de intoleranță la gluten și nici n-am consultat un medic înainte de această decizie pentru că nu simt vreun discomfort atunci când mănânc care să semnaleze o posibilă intoleranță la gluten și/sau o boală celiatică. Kinetoterapeutul mi-a spus că poate fi o idee bună pentru că ajută la tractul digestiv eliminarea glutenului.  De asemenea, vă sfătuiesc să citiți informații din mai multe surse oficiale, internetul poate fi și o gaură neagră dacă nu știți cum/ce să căutați. Un punct de plecare pentru a vă lua informații este Paradisul Verde.

Photo by Jamie Matociños on Unsplash

1 Comment

  1. But but.. ce treabă are kinetoterapia cu tractul digestiv? Inclin sa cred ca efectele pozitive obținute se datorează scăderii in greutate si evident ședintelor de kineto+fizio+masaj.

Write A Comment