Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Toate poveștile încep cu “a fost o dată ca niciodată”. Unele continuă cu it must have been love. Iar cele mai reușite se termină cu “și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Pare simplu, nu?

Deunăzi, între două întâlniri, am surprins o discuție la masa de lângă mine. Cred că cei doi erau ori prieteni foarte buni, ori cuplu recent despărțit. Ea a enumerat o listă lungă de lucruri romantice și foarte romantice pe care el le-a făcut, el tot spunea “da, îmi amintesc”. Și la un moment dat, ea concluzionează că it must have been love. Și el zice la fel, repetând fraza, apoi ea întreabă destul de afectată, dar DE CE se termină dragostea?

Mă urmărește obsesiv cumva întrebarea asta pe care reușisem să mi-o scot din circuit. Dar nu întrebarea, ci mai degrabă răspunsul. Și nu-mi aparține, e una dintre concluziile vieții de cuplu la care a ajuns unul dintre oamenii care mi-a trecut prin viață. El zicea că prin eforturi ridicate faci dragostea să dureze mai mult de 3 ani, dar tot se duce la un moment dat. Și oricât de super om ești și inventiv și romantic și de toate, asta-i viața. Dragostea se termină. Și în final, tot la o listă de cumpărături ajungi și discuții pe baza ei. Dar dragoste a fost, acum e respect, dacă e, într-o formă de conviețuire împreună. Dar it must have been love. Cândva. Și atunci intervine o altă întrebare dragă mie: suntem suficienți de sinceri cu noi înșine să ne vedem de drumul nostru, asumându-ne că it must have been love și că povestea a fost minunată cât a fost iar acum e cazul să mergem fiecare separat? Dificil.

Cred foarte tare că ne suntem datori să încercăm să ajungem în punctul ăla de it must have been love. Nu de alta, dar e mult prea faină întrebarea de ce se termină dragostea, răspunsul fiind absolut de fiecare dată același: pentru că așa-i în viață. Excepțiile sunt prea puține de “și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Dar măcar putem încerca, nu?

p.s.: de dragul textului ăsta, o să mă mai uit încă o dată la Pretty Woman. Melodia It must have been love a celor de la Roxette a devenit evergreen din moment ce a ajuns soundtrack în filmul american. Apropo, în forma inițială, melodia era un cântec de Crăciun. Mai multe detalii aici.

În luna februarie, Ideile roșcate hrănesc demonii interiori cu întrebări existențiale despre dragoste și viață. În ianuarie, am vorbit despre declutter.

Write A Comment