Dacă într-o zi un diagnostic medical ți-ar schimba viața, ce ai face? De unde ai începe procesul de vindecare? Sunt două întrebări extrem de dure și de punctuale totodată. Statistic vorbind, unul din doi oameni cunoaște pe cineva care a suferit de cancer. Și tot statistic vorbind, se moare din cauza cancerului. Din păcate.
Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments
Nu mă așteptam să-mi placă sau să mă prindă în vreun fel un documentar despre durere. Însă iată-mă navigând pe internet după diverse, când am dat peste trailerul Heal. După care am descoperit că-i pe Netflix.
Două ore mai târziu, am înțeles câte ceva despre puterea incredibilă de vindecare a corpului, Heal, și despre cum capul este cel care decide cum, dar mai ales când să intervină să repare ceea ce s-a stricat. Cred că-i o limită foarte fină între știință și puterea vindecătoare a gândirii, asta și pentru că deși avem super tehnologii în lume, momentan nu există studii prea avansate despre mintea umană și cum efectiv gândirea influențează starea de bine.
E genul de documentar care îți garantează cumva că nu ești singur. Că și alții trec prin aceleași lucruri. Și e genul de documentar care îți confirmă că lumea întreagă este îndopată cu pastile de multe ori super aiurea, doar pentru că în spate există niște corporații-gigant care reglează starea de fapt a națiunilor. Trist.
Dar mai trist decât corporațiile din farma mi se pare o afirmație din documentar: suntem siguri de puterea cancerului de a ne omorî și nu credem deloc în posibilitarea unui miracol medical. Interesantă perspectivă, nu?