Lucrurile vechi – preloved – cum se marketizează mai nou, au deja poveștile cu ele. Și unele dintre ele sunt incredibile. De aceea, de cele mai multe ori vânez târgurile de antichități pe unde merg prin lume – iar în unele dimineți de weekend, iau la pas târgurile din București sau din țară, dacă sunt în zonă. Și în plus, cred că-mi place partea de negociere.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Dar unde le găsești? Hai cu mine într-o călătorie de vânătoare de frumos. De asemenea, uite aici un link unde vezi cum pot lucrurile să prindă viață. Brusc, mi-a redevenit dorința să redecorez.

Pentru străinătate, dați un google search după Flea markets. Majoritatea vânzătorilor își cunosc bine de tot produsele, dar s-ar putea să nimerești vreun domn extrem de pasionat care să-ți povestească câte-n lună și în stele despre produsele de pe taraba lui. Am pățit eu în Portobello cu domnul care are taraba de sticluțe de parfum.

Unde găsești targuri de antichitati?

București

Târgul Vitan, dar foarte de dimineață pe răcoare, să prinzi ofertele alea bune.

Târgul din Valea Cascadelor, pentru același lucru – deși în Valea Cascadelor, oferta e mult mai pestriță și mai bogată.

Târgul volant de la intrarea în Parcul Carol – însă nu îi găsiți mereu acolo.

Sibiu

Bella, un paradis care seamănă cu peștera lui Ali Baba. Recomand cu încredere sala din spate, unde e de săpat după comori. Am mai scris și despre alte bogății locale din Sibiu, aici.

Negreni

Locul unde orice anticar și colecționar care se respectă ajunge cel puțin o dată în viață. Târgul de la Negreni are loc doar de două ori pe an, însă se adună acolo toată crema Europei de Est.

Cluj

Oser – un alt paradis unde ai de săpăt pentru the good stuff. Foarte multe lucruri hipsteriș, pentru cei mai atipici dintre noi.

Craiova

Aici târgul de vechituri pare un imens dressing room, majoritatea tarabelor vând haine și accesorii de fashion. Iar doamnele vânzătoare de acolo ar trebui să fie guru al vânzărilor. N-ai cum să pleci fără vreo țoală – deschis sâmbăta și duminica.

Lugoj

Ocico, Negreniul permanent al României, unde e plin de bogății de toate felurile.

Târgu Mureș

Ócska Piac, deschis doar duminica.

Râmnicu Vâlcea

I se mai spune Piața de la Pod, se desfășoară în comuna Goranu, la iesirea din Vâlcea spre Pitești, sub podul de peste Olt. Deschis marți, vineri și duminică.

Photo by Nikola Đuza on Unsplash

 

 

2 Comments

Write A Comment