Având în vedere că Israelul are granițele închise pentru turiști din cauza pandemiei, cea mai mare organizație de turism educațional din lume, Birthright, lansează primul tur interactiv dedicat în special tinerilor cu vârste între 18-32 de ani.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

„Alege-ți propria aventură”, este primul tur virtual de acest gen, care permite utilizatorilor să selecteze în timp real ce obiective vor să viziteze.

Turul durează aproximativ 10 minute și este condus de un ghid local pe nume Navee, care oferă o perspectivă mai profundă și mai autentică asupra culturii israeliene. Turul este disponibil pentru oricine dorește să experimenteze măcar o mică parte din ceea ce are Israelul de oferit. Poți alege între o vizită la fortăreața Masada, situată pe malul vestic al Mării Moarte sau la Zidul Plângerii, o experiență într-un bistro cu specific arăbesc sau vegan, poți să explorezi marile orașe sau să faci o plimbare pe plajă, toate într-un mod distractiv și interactiv.

Turul este disponibil accesând acest link: http://youradventure.birthrightisrael.com

Conform unui studiu realizat anul trecut de către Ministerul Turismului din Israel, tinerii cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani reprezintă al doilea cel mai numeros grup de vizitatori români în Israel. Conform studiului citat anterior, aproximativ 49% dintre vizitatorii români în Israel au vârste cuprinse între 35 și 60 de ani și aproximativ 31% au vârste cuprinse între 20 și 35 de ani. Tinerii preferă să călătorească individual și să își organizeze pe cont propriu călătoriile. Principalele destinații din Israel alese de vizitatorii cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 ani sunt orașele Tel Aviv și Ierusalim.

Despre Israel ca destinație de vacanță pentru turiștii români

Israelul este o destinație importantă de calatorie pentru turiștii romani, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel și-a concentrat eforturile pe promovarea orașelor Tel Aviv și Ierusalim ca două destinații de city break într-o singură vacanță, oferind experiențe multiculturale, o viață de noapte intensă, delicii gastronomice și posibilități pentru turismul de aventură. Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România – București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu. Anul 2018 comparativ cu 2016 a înregistrat o creștere cu 152% a turiștilor români, iar perspectivele rămân extrem de pozitive și pentru 2019.

31 de zile de vacanță

Proiectul 31 de zile de vacanță a început în august 2017 pentru că îmi lipsea enorm disciplina scriiturii zilnice. Așadar, am încercat să mă disciplinez pe blog, cu o postare cu și despre vacanță în fiecare zi a lui august – lună considerată de toată lumea lună de vacanță. E august din nou, așadar să începem cu povești cu și despre vacanțe, în tot felul de forme.

Write A Comment