Dintre toate zonele geografice ale țării, cred că Sibiu este cea mai cunoscută și mai pe placul consumatorilor: poate de la reclama la brânza telemea, poate de la felul în care sunt oamenii din zona Sibiului sau poate pentru că este zona cu multe experiențe gastronomice autentice – ca brunch-urile transilvănene sau evenimentele cu bucate tradiționale din Muzeul Astra.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Sibiu
Sibiu: bucate din piața Vinerea Verde

Poate vă mai amintiți cum era gustul legumelor din grădina bunicilor. Sau poate vă place brânza românească – telemea sau caș sau burduf, potrivite de sare. Sau poate pur și simplu vreți o altfel de experiență culinară.

Data viitoare când ajungeți la Sibiu, vă recomand o altfel de experiență gastronomică:

  • Vinerea Verde din Piața Huet – câțiva producători vin în fiecare vineri, de dimineață până spre prânz, cu delicii. Puteți rapid improviza un brunch cu 2-3 tipuri de brânză, niște roșii cumpărate și un hencleș.
  • Piața volantă Transilvania din parcarea Sălii Transilvania – e doar sâmbăta, însă este foarte bine organizată și cu multe bunătăți – mai ales pe zona de carne și brânză.
  • Piața Cibin – piața lor zilnică, unde la standurile de brânză găsiți o grămadă de bunătăți, dar și tot felul de delicatese pe tarabe. Ce mi s-a părut interesant este că au și o zonă de unde se pot cumpăra cantități mai mari de legume/fructe, care se vând la lădițe. Foarte fain.

Desigur, mai sunt restaurantele foarte faine din oraș, despre care am scris aici.

Și dacă tot ați ajuns până la Sibiu, mai recomand și să aruncați un ochi pe programul brunch-urilor transilvănene, poate găsiți o curte faină aproape de Sibiu unde să descoperiți niscavai bunătăți autentice.

Write A Comment