Dacă sunteți în căutarea de alternative de plajă pentru că nu vreți să mergeți la mare, veți descoperi mai jos că sunt suficiente pe malul Dunării. Pe teritoriul României, cursul inferior al Dunării se desfășoară pe o distanță de 1075 km între localitățile Baziaș și Sulina.
Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments
Dintr-un motiv care îmi scapă, malurile Dunării au un nisip foarte fin, însă o dată ce ați intrat în apă, pe lângă curenții destul de periculoși, te scufunzi într-un fel de mlaștină. Personal recomand niște papuci din aceia de plastic de apă.
Plaje spectaculoase, investiții în turism și facilități de petrecere a timpului liber pe apă sunt mai multe în zona intrării Dunării în țară. Din păcate, zona Brăila-Galați-Tulcea nu oferă nicio facilitate. Sau n-am găsit-o eu încă în urma căutărilor pe google și întrebat prietenii din zonă. Materialul nu tratează deloc zona Deltei Dunării, care merită un articol separat.
Plaja la Dunare: Complex Egreta Berzasca, Caraș Severin
Există acest paradis lacustru local, Complex Egreta, unde nici anul acesta nu am reușit să rezerv o cabană. Arată extraordinar și se află pe malul Dunării. Complexul “Egreta” este un proiect unic în Europa, fiind şi prima staţiune lacustră din România. 15 căsuţe suspendate pe piloni deasupra Dunării, un lung ponton fiind legatura lor cu malul românesc al fluviului pentru a pune în valoare frumuseţea Clisurii Dunării.
Camerele aici costa de la 250 lei/noapte. Mai multe informații sunt disponibile aici.
Plaja la Dunare: infinity pool Pensiunea Ecaterina Berzasca
E ceva ireal povestea cu infinity pool. Mai ales în combinația cu Dunărea.
Plaja la Dunare: Eșelnița
O multitudine de pensiuni pe malul Dunării oferă tot felul de facilități pentru călători, de la meniu pescăresc la plimbări cu barca pe Dunăre. O mare parte dintre ele au propriile lor piscine, unele care arată din poze ca infinity pools care se unesc cu Dunărea. Foarte fain.
Prețurile încep de la 150 lei/noapte. Eu am luat informațiile de pe Booking.
Plaja la Dunare: Orșova
Una dintre cele mai frumoase orașe de pe malul Dunării, pe teritoriul României, cred că este Orșova. Arată de poveste din sudul Franței, dacă cineva și-ar da interesul. La fel ca și în Eșelnița, numeroase pensiuni oferă cazare și zone de plajă.
Plaja la Dunare: Dubova, Mehedinți
O altă oprire pe malul Dunării este la Dubova, unde cazarea-i chiar pe mal, cu vedere la piscină și fluviu. Prețurile per cameră încep de la 250 lei, iar detalii găsiți aici.
Plaja la Dunare: Cetate, Dolj
O mică plajă amenajată în Portul Cultural Cetate, care oferă și pensiune și restaurant. Masa este păstorită de Mircea Dinescu, care adună bunătățile pământului de la localnicii din zonă și le prepară neaoș românește. Mai multe detalii despre cazare aici.
Plaja la Dunare: Hotel Sucidava, Corabia
Hotel Sucidava din Corabia este descoperirea acestei veri: un hotel aflat pe malul Dunării, cu toate camerele având priveliște spre Dunăre. O imagine cât 1000 de cuvinte, mese pe bază de pește și povești locale dintr-un sud nu foarte fericit.
Plaja la Dunare: Complex Albatros Călărași
Una dintre cele mai bine amenajate plaje la Dunăre este în Călărași, la Complex Albatros. Nisip, șezlonguri, dar și pădurea aproape dacă soarele arde prea tare. Complexul oferă inclusiv cazare, iar detalii găsiți aici.
Dacă am uitat ceva fain, dă-mi de veste. Hai să redescoperim locuri faine din România împreună.
Photo by David Marcu on Unsplash