31 de zile de vacanță

31 de zile de vacanță: Băile Culturale Herculane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Voi când ați fost ultima dată la Baile Herculane? Căci eu niciodată, însă am tot auzit de beneficiile stațiunii baleare. În egală măsură, am auzit și de degradarea avansată a stațiunii. Dar iată că niște oameni faini s-au gândit cum să reașeze Baile Herculane pe harta noastră, a tuturor, prin cultură. Ia uitați ce frumos e aici:

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Baile Herculane from Primăria Băile Herculane on Vimeo.

“Baile Culturale Herculane” este un proiect care adună o serie de invitați megafaini din arhitectură, street art, design, arte vizuale, muzică și film, alături de care vor reactiva un spațiu mitic pe care dorim să-l ridicăm până la includerea sa în Patrimoniul Mondial UNESCO, așa cum merită să fie recunoscut.

Ce oferă?

 • Picturi murale create de Ion Barbu, IRLO, Obie Platon, Kero & Ocu
 • Ateliere cu artiști vizuali și arhitecți: Dan Perjovschi, Oana Bogdan, Anca Majaru, Ovidiu Hrin
 • Jam session cu A-C Leonte, Albert Tajti, Dan Mitrofan, Tavi Scurtu
 • Proiecții de film în aer liber cu Cinemobilul
 • Tururi ghidate, băi termale, seri cu păstrăvi și prietenie

Ce rămâne?

 • Pun un picior în pragul degradării culturale și sociale
 • Atrag atenția asupra situației dezolante a patrimoniului milenar din Băile Herculane
 • Reactivează spații publice în așteptare cu picturi murale și intervenții care vor repune Băile Herculane pe hărțile culturale de azi
 • Hrănesc un optimism civic vital pentru a produce o schimbare atât de necesară într-un sit istoric și într-un spațiu mitic precum Băile Herculane, care se află aici de pe vremea când se scălda Împăratul Traian în ele (ba unii zic că și Hercule însuși)

Evenimentele lor se întâmplă în perioada 27 august – 2 septembrie, așadar dacă aveți timp și drum în vestul țării, poate treceți pe acolo. Eu o să fac tot posibilul. Urmăriți pagina lor de Facebook pentru informații în timp real.

Fotografia este de la Baile Culturale Herculane

31 de zile de vacanță

Proiectul 31 de zile de vacanță a început în august 2017 pentru că îmi lipsea enorm disciplina scriiturii zilnice. Așadar, am încercat să mă disciplinez pe blog, cu o postare cu și despre vacanță în fiecare zi a lui august – lună considerată de toată lumea lună de vacanță. E august din nou, așadar să începem cu povești cu și despre vacanțe, în tot felul de forme.

Sharing is caring:

2 Comments

 1. Eu am fost cu ai mei când eram mică pe la 4-5 ani, dar nu prea îmi amintesc mare lucru. Știu însă de proiectul de restaurare și sper să-l îndeplinească. Ar fi păcat să nu recuperăm așa clădiri frumoase, parte din istoria noastră. Urmăresc postările celor de la monumenteuitate.org și-mi plânge inima când văd atâta paragină la clădiri superbe. Din fericire, câteva au și fost restaurate.

  • Oana Reply

   Daa, și mie îmi place mult ce fac cei de la Monumente Uitate. Și sper din tot sufletul să reușească și Băile Herculane să-și revină.

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial