RĂGÁZ, (rar) răgazuri, s. n. 1. Timp liber, disponibil pentru a face ceva. ♦ Amânare, păsuire. 2. Perioadă de întrerupere a unei activități; odihnă; repaus. ◊ Loc. adv. Fără (de) răgaz = fără întrerupere, necontenit. ♦ Liniște, tihnă, pace. – Et. nec.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Țară creștin-ortodoxă, popor binecuvântat cu multe zile de concediu, mai ales în an cu alegeri. Și dacă tot e vreme de stat și poate mâncat în sfântă zi de sărbătoare, poate niscavai răgaz se cade. Eu tot spun că măcar o dată pe lună, vă recomand JOMO sau Joy of Missing Out. E bucuria de a nu ieși din casă. Cumva antitetică cu FOMO, acel Fear of Missing Out, dacă ești social butterfly care își dorește să fie peste tot. Ce-i de făcut?

Am mai povestit deja despre Recomandările de weekend aici și aici. Dar acum se adaugă la poveste două zile în plus – 30 aprilie și 1 mai muncitoresc, așadar slow motion în varianta de sâmbătă / duminică / luni / marți / miercuri. The joy, the happiness.

Somn. Mai mult și mai calitativ, nefiind nevoie să programăm alarma. Problema cu oboseala nu se va regla în cinci zile de mini-vacanță, însă poți să te bucuri de somnul de după-amiază & leneveală până mai târziu în pat & culcat la o oră decentă pentru că n-ai nimic de făcut peste zi care să întârzie somnul.

Mini-spa acasă. Baia aia lungă. Exfolierea aia a la carte. Îngrijirea părului în toți pașii. Hidratarea pielii. Știți ce zic, sunt absolut sigură.

Mâncatul ponderat. Masa de Paște se învârte în jurul unor bucate tradiționale, care pot fi ponderate cu un consum de salate de prin curțile gospodarilor. Pentru inspirație, v-o recomand pe Mazilique.

Poveștile cu cei dragi. Sfintele sărbători, sfintele urări. Adunatul în jurul mesei și poveștile de tip amintiri din copilărie.

Cititul. Eu am început recent “Pâinea, aliment și simbol. Experiența sacrului”, apărută la Editura GastroArt.Și poate reușesc să termin și Femei care aleargă cu lupii. M-a cam răvășit, pesemne că mai am lucruri de învățat despre mine și trăirile mele interioare.

Seriale. Guilty pleasure of mine pe care sper să o văd legată – seria Elena Ferrante – My brilliant friend, pe HBO GO. Mi-a plăcut mult tetralogia – nu neapărat pentru poveste, cât pentru tehnica scriitoricească folosită.

Muzică. Vă zic doar că tot pe HBO GO e concertul din Sao Paolo a celor de la Coldplay. Dacă vă știți fani și vă plac băieții.

Să ne fie bine și lumină. Restul se așază ele.

 

 

 

 

Write A Comment