culturALE

JOMO: recomandări de weekend (1)

Pinterest LinkedIn Tumblr

JOMO sau Joy of Missing Out este un concept care îmi place foarte tare. E bucuria de a nu ieși din casă. Cumva antitetică cu FOMO, acel Fear of Missing Out, dacă ești social butterfly care își dorește să fie peste tot. Cum nici vremea nu ne prea ajută, m-am gândit să fac o listă de recomandări de weekend.

  1. Declutter. Da, sunt eu în acest proces. Dar poate v-ar prinde bine să aruncați o privire în biblioteca voastră, cine știe ce mai descoperiți acolo. Sau ordine între căni, farfurii, și alte tipuri de veselă.
  2. Ascultat muzică nouă. Cea mai faină descoperire recentă, All music și ale sale new releases. Aur curat.
  3. Planificat călătorii. Visat cu ochii deschiși. Și adus și partea de food în călătorie, acest Taste Atlas care îmi aduce o super mega bucurie (mulțumesc Corina).
  4. Gătit. Am acest program care face parte din marea curățenie de la mine din viață prin care vreau să arunc din ce în ce mai puțină mâncare din frigider. Așadar, îmi gătesc cu listă de bunătăți de care am poftă, cumpăr de la supermarket doar acele ingrediente și până la acest moment al experimentului (2 săptămâni de implementare), n-am aruncat decât un mărar uitat în spatele unei cutii de brânză. Pentru inspirație, eu am gătit salată cu păstrăv afumat și cremă de brânză (duminică), supă cremă de cartofi cu bacon (luni), gofre sărate cu brânză și bacon (marți), pate de curcan, chiftele și lasagna (miercuri), omletă cu smântână (joi). Da, se poate. E niscavai disciplină și moderație. Prima săptămână m-am tratat cu produse multe puse în coș, ca apoi să le las la casă căci îmi era clar că n-o să le folosesc. Cam cât aș putea să mănânc?
  5. Citit. Două recomandări, căci cât să și citești într-un singur weekend? Una este o carte de beletristică absolut frumoasă, foarte vizuală, pentru cei pasionați de artă și nu numai. Se numește Muza. Muza este o poveste despre două tinere femei – o pictorița debutantă din anii ’30 în Spania și o imigrantă din Caraibe, dornică să ajungă scriitoare în Londra anilor ’60 – legate prin misterul din jurul unui tablou regăsit. A doua carte este unul dintre puținele lucruri care m-a pus pe picioare când eram la pământ: Factfulness. În limba română sau în limba engleză, cum preferați. Cartea-i de o pozitivitate argumentată de statistici și fapte reale. Lucrurile nu merg chiar atât de rău în lume. Nu-i totul atât de tragic. Iar Factfulness este exact doza de we can do it de care avem nevoie.
  6. Ultimul, dar nu cel din urmă, însă absolut cel mai important, acordați-vă timp pentru voi. Timp în care să nu faceți nimic, doar să stați puțin cu voi. Poate o conversație, poate niște mulțumiri pentru săptămâna care a trecut, poate niște decizii de luat. Aur e, vă zic. Și dormiți cât puteți de mult. Răsfățați-vă corpul cu somn. Mult somn.

Cred că-i suficient pentru un singur weekend. Cu filmele și serialele sigur vă descurcați singuri (long live Netflix & HBO GO). Să mă îmi povestiți cum a fost. Enjoy!

Poza-i din campania #surprindeesenta despre care am mai povestit într-un inside my box.

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial