D-ale Oanei

JOMO: recomandări de weekend (2)

Pinterest LinkedIn Tumblr

Măcar o dată pe lună, vă recomand JOMO sau Joy of Missing Out. E bucuria de a nu ieși din casă. Cumva antitetică cu FOMO, acel Fear of Missing Out, dacă ești social butterfly care își dorește să fie peste tot. Personal,  nu mă ajută deloc starea de sănătate actuală, așadar recomandarea doctorului a fost să stau în casă. Și ce aș putea face în casă?

Selecție de rețete cu bunătăți. Dacă nu vă simțiți în stare să gătiți, măcar vă puteți inspira de la alții. Eu m-am oprit la Chec cu mere caramelizate, Cacio e pepe5 feluri cu o conservă de sardine. Asta și pentru că deja am toate ingredientele pe stoc.

Filme. Dacă v-a prins magia Bradley Cooper & Lady Gaga în A star is born, poate ar fi bine să vă uitați și la versiunea originală a filmului. Pe Open Culture am găsit linkul.

Artsy. Tot din categoria filme, tot de pe Open Culture, l-am găsit pe maestrul Marcel Duchamp într-o companie foarte bună (Man Ray, Alexander Calder, Fernand Leger & Hans Richter). E un film suprarealist, Watch Dreams That Money Can Buy, care te duce cumva în niște zone mai interesante în ceea ce privește realitatea și visarea. Am mai văzut și o serie de shorts a lui Andy Warhol, tot pe Open Culture. Dacă îi știți cât de cât viața și activitatea lui Warhol, o să înțelegeți de ce sunt cadrele atât de statice și lungi. Omul a avut o dileală permanentă, accentuată mai ales când s-a dedicat doar producției video, fără să mai creeze și artă. Toate sunt filme mute.

De citit. Eu mă delectez acum cu noul număr Monocle pe care mi l-am luat din Austria și îmi doresc foarte tare ca weekendul ăsta să termin și Totul este iluminat. E o carte despre întoarcerile la orgini și drumuri inițiatice, cu un umor fain care m-a prins.

De reorganizat. Am tot mutat și răsmutat lucrurile prin casă și m-am trezit că iar am zăpăcit biblioteca personală. Dacă mă ajută corpul, poate le organizez și pe ele. Chiar așa: voi cum vă organizați cărțile în bibliotecă?

Odihnă. Unul dintre motivele pentru care sunt atât de avariată are legătură și cu lipsa somnului din ultima vreme. De vreo zece zile, n-am mai reușit să mă odihnesc cum trebuie. Sfatul meu este să dormiți cât puteți de mult. Răsfățați-vă corpul cu somn. Mult somn.

Apropo, lista cu JOMO de ianuarie e aici.

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial