Vestea bună este că deși situația crizei pandemice nu s-a îmbunătățit, deja în aceste două luni deja trecute din 2021 au apărut locuri noi in Bucuresti. Chiar dacă nu-i cea mai bună perioadă să investești într-un nou business din horeca, având în vedere acutizarea crizei pandemice și a măsurilor impuse de autorități pentru combaterea răspândirii coronavirusului, există o serie de antreprenori care au deschis câteva locuri unde e musai să ajungi.
Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments
UPDATE: Lista locuri noi București 2021
Pickels / @pickles_bucharest
Zona: Universitate / Strada Vasile Lascăr 21

Musai de încercat pentru combinațiile inedite pe care Alexandra, owner-ul Pickels, le face în sandvișuri, dar mai ales pentru murăturile prăjite. PS: cam în fiecare săptămână sunt chestiuni delicioase în meniu, cum ar fi tocănița de caracatiță.
| FLOREASCA 118 / @cento_floreasca118
Zona: Floreasca / Calea Floreasca 118

Dacă erați familiari cu Centocitta cel mai probabil o să vă placă la CENTO FLOREASCA 118. Italian vibe, spumante și delicii ca aperitive.
Replace. streetwear, coffee & boom bap / @replace.scb
Zona: Iancului / Str. Armenească 23

Un streetwear shop cu cafenea intergrată, cu oameni pasionați de frumos și povești despre ce înseamnă cultura urbană.
Amethyst Skybar & Rooftop / @amethyst_skybar
Zona: Unirii / Blvd. Unirii 47

Personal, îmi plac foarte mult sky-bar-urile și deși locuiesc într-o capitală, nu sunt chiar atât de multe locuri de unde să vezi orașul de la înălțime. Iată însă o nouă oportunitate, iar din poză priveliștea este grozavă.
Fork Restaurant Ana Tower / @forktherestaurant
Zona: Băneasa, Blvd. Poligrafiei 1C, Ana Tower

Fork vine acum și la București, fiind un restaurant deschis la Balvayos Resort, unul dintre locurile extraordinare din țară. Grija pentru ingrediente și meniul á la carte cu poveste sunt un win-win pentru gurmanzi. Bonus, localul este un skybar cu vedere peste partea de nord a Bucureștiului.
Chef Atelier by Cezar Munteanu / @chefatelierbucharest
Zona: Iancului, str. Pictor Ion Andreescu 10

Chef Atelier este locul unde măiestria lui Chef Cezar Munteanu se poate degusta. Dacă-i urmăriți pe Facebook, o să vedeți meniul pregătit zilnic.
Maison des Creps Dorobanți / @maisondescrepes.ro
Zona: Dorobanți / str. Tudor Stefan 25

Cred că Maison des Crepes nu mai are nevoie de nicio prezentare, vă anunț doar că au mai deschis un local nou în zona Romană.
French Revolution / @frenchrevolutioneclairs
Zona: Politehnica, Str. Constantin Ghercu 1B, în clădirea Bridge 3

La fel este și în cazul French Revolution, acest yummy place pentru ecleruri de toate felurile, care a mai deschis încă un loc în oraș.
Zaatar / @zaatar.bucharest
Zona: Piața Romană

Bunătățile libaneze trebuie încercate, fie la restaurant, fie în acest format de street food.
Joy Restaurant / @joy.restaurant
Zona: Pipera, Șoseaua Pipera nr. 42 (Clădirea GlobalTower)

N-am ajuns încă să iau masa la ei, dar din poze, pare delicios. Un corporate lunch sau un business meeting cred că merge perfect aici, mai ales că se află într-o zonă de birouri a orașului.
Nomz Comfort Food / @nomzkitchen.ro
*momentan doar delivery & pick-up

Dacă poza nu v-a făcut să poftiți la meniul lor, recomand să le verificați profilul de social media.
Din zona de bunătăți și bunătățuri, aș vrea să nominalizez locuri nou apărute în oraș pentru gurmanzii responsabili:
OTOTO Store / @ototo_store
Zona: Piața Amzei, str. D. I. Mendeleev 5

L-am văzut întâmplător când veneam de la o întâlnire, încă nu deschiseseră, ci aranjau marfa în raft. Arată spectaculos, iar din descrieri, pare că vând numai bunătăți.
Zona: Piața Victoriei / Calea Buzești 20

Un must visit în peisajul bucureștean, mai ales că este primul astfel de magazin. Produse vrac de toate felurile, grijă pentru mediu și un strop de educație a consumatorului despre importanța zero waste. Apropo, am scris pentru Mindcraft Stories mai multe povești din zona de zero waste, una despre restaurante și una despre Fix me a drink, primul bar botanist din oraș.
Carnivore / @carnivore_ro
Zona: Floreasca / Str. Constantin Aricescu nr.6

Carnivore este o băcănie internațională, cu delicatesuri de prin lumea largă, recent deschis în București. Merită o vizită, mai ales dacă sunteți în zonă.
Băcănia Faină / @bacania.faina
Zona: mai multe locuri din oraș

Băcănia Faină a intrat puternic pe piață, având mai multe magazine prin oraș. Aici găsiți delicii de tip suc de mere, dulcețuri, siropuri, dar și brânză și produse pe bază de carne, precum și alte produse artizanale delicioase.
Am povestit și în 2020 despre locuri noi in Bucuresti, în două episoade diferite. Primul a cuprins locuri noi Bucuresti ca Hala Mahala, Avocadoo 2, Ou Bucuresti, Pita Bucuresti, Hygge – social kitchen, Mace by Joseph Hadad, Balls Toast, Uzina coffee, RUA Espresso Bar, Zori pe Dimineții, Amarcoffee.tribe, iar cel de-al doilea episod cu locuri noi Bucuresti a menționat Anika Fried Chicken, Atipic Coffee Shop, AM. Speciality Coffee Shop, KABO, Rekolta, Pot Stories, Mito Souvlaki Bar, Grabit Pastrami, NO 23 Diner, New York Bakers, NOMONYM Coffee, Puiu Mamii, Godai Restaurant și Liberte.
Fotografiile sunt preluate de pe conturile de social media ale locurilor menționate. Fotografia de deschidere este Photo by Spencer Davis on Unsplash.