Am crescut cu documentarele despre wild life de la Discovery și National Geographic. Prin școala generală, frate-miu mi-a făcut cadou Enciclopedia Encarta. Zile în șir am stat fascinată în fața calculatorului, să descopăr o minunată lume despre care nu știam nimic. Am crescut, m-am tot plimbat prin lume. Am descoperit că-mi plac locurile aglomerate și urbane la fel de mult ca plimbatul prin pădure, o plajă goală sau un apus peste un lac. Am descoperit că îmi place frumosul în toate stările, de la cele naturale și pure la chestiuni extrem de sofisticate. Și mai mult decât atât, oriunde aș călători în lumea asta largă, tot acasă mă întorc. Acasă, în România. Acasă, în locurile care îmi taie respirația și mă încarcă cu toată energia bună din lume. Acasă, unde avem și munte și mare, și deltă și râuri și lacuri, și mai presus de toate, încă viață sălbatică.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Într-un documentar de excepție, echipa formată din  Ellen Windemuth – producător executiv, Allison Bean – producător, Thomas-Barton Humphreys – regizor, Nainita Desai –  compozitoarea muzicii și Sarah Titcombe – asistent de producție, prezintă lumii întregi o Românie pe care am uitat că o avem căci suntem prea preocupați cu actualul și cu realul, cu politicul și cu grija de ce face celălalt. Iar eu cred cu tărie că acea Românie, prezentată pe ecran, este cea mai frumoasă definiție a cuvântului acasă pentru români. Romania neimblanzita.

„Unele lucruri trebuie păstrate așa cum sunt” – așa ne spune filmul. Noi nu suntem în stare, citim știrile, ne uităm la talk-showuri. Însă echipa asta incredibilă de producție a surprins cea mai frumoasă Românie, o Românie neîmblânzită care trebuie văzută de cât mai mulți oameni – dar în special de copii, căci lor le lăsăm moștenirea.

Textul este fabulos, vocea este extraordinară – încă o dată, maestrul Victor Rebengiuc ne lasă fără cuvinte.

SINOPSIS ROMANIA NEIMBLANZITA

În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Munții infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent.

Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire. Iar ROMANIA NEIMBLANZITA va dezvălui toate aceste povești incredibile.

Vă invităm să ne însoțiți într-o călătorie care vă va dezvălui un an din viețile  variatelor plante, insecte și animale de pe teritoriul României, trecerea lor prin toate cele patru anotimpuri prezente în țara noastră.

Filmul este produs de Auchan Retail România și de ONG-ul de mediu The European Nature Trust și realizat de casa de producție britanică Off the Fence. În România, filmul va fi distribuit de Transilvania Film. Începând cu 13 aprilie 2018, va putea fi văzut în peste 70 de cinematografe din 37 de orașe. Mergeți la film. Vă rog. Dacă cuiva nu-i place acest documentar, returnez personal banii de bilet.

1 Comment

  1. Pingback: 10 despre BUZZCEE - IdeiRoșcate

Write A Comment