Suntem contemporani în secolul ăsta al vitezei incredibile și al ambalajului online care par că ne descompun simțurile, trăirile și sentimentele, rezumându-ne la statusuri pe Facebook și povești încadrate în poze perfecte pe Instagram. Sau cel puțin așa se vede din spatele ecranelor pe care le folosesc eu. Dar ce-i dincolo de ecran?

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Sunt zile și zile. Întâlnim oameni și oameni. Ni se întâmplă lucruri mai bune sau mai rele. Important e, de fapt, ce decidem noi să vedem și să trăim în fiecare zi: partea plină a paharului sau cea goală. Iar viziunea de ansamblu doar de noi ține – deși ar fi incredibil de bine să poți da vina pe altcineva. Cum este parțial bine să-ți găsești niște scuze, pe care tu să le crezi.

Fericirea-i despre tine, despre fiecare dintre noi individual. Despre click-ul ăla care e doar al tău. Despre cum te raportezi tu la lumea exterioară și cât de bine te conectezi la tine. Și când demonii sunt mai mari decât îi putem gestiona, cel puțin în problematici de fericire, faceți un exercițiu simplu de listare a lucrurilor care v-au pus zâmbetul pe buze astăzi. Poate te-ai trezit înaintea alarmei. Poate e soare afară. Poate ai auzit o glumă bună. Poate ai citit o știre pozitivă. Poate ai găsit loc în metrou. Sau poate te-ai răsfățat cu un desert chiar de la prima oră a dimineții. Poate ți-a urat un necunoscut “o zi bună”. Poate o melodie din playlist ți-a amintit de ceva plăcut. Poate, poate, poate și lista continuă la nesfârșit. E o chestie simplă, de a-ți da niște timp. Oprește-te puțin, uită-te-n jur. Găsește măcar un strop de culoare.

Bucuria lucrurilor mici e primul pas spre fericire. Happy international happiness day!

 

 

 

Write A Comment