Ziua Internationala a Poeziei. Arta nu musca
Ziua Internationala a Poeziei. Arta nu musca

Una dintre plângerile mele constante este că din viața noastră lipsește poezia. Dacă ar fi mai prezentă, probabil că n-am mai fi așa nervoși, răi, supărați, triști, tranșanți și continuați voi cu adjectivele, căci sigur mai sunt. Știu, e utopic, dar măcar putem spera. Iar o poveste poetică se întâmplă prin București, datorită asociației Arta nu mușcă:

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Joi este Ziua Internațională a Poeziei, iar împreună cu RATB punem în circulație tramvaiul lor clasic pentru o cursă specială. Cărți, momente artistice și multe mesaje cu care tramvaiul va fi decorat în interior și exterior.

Detaliile sunt aici:

*Interval orar: 12:00-15:00, cursă specială, cu acces gratuit.
*Traseu: Depoul Victoria, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Șoseaua Ștefan cel Mare, Obor, Calea Moșilor, Piața Sfântu Gheorghe și retur.

Poate nu-i aleasă chiar întâmplător activarea asta cu și despre poezii într-un tramvai. Sunt atât de mulți oameni triști în RATB – și grăbiți și furioși. Of.

Ceea ce-mi amintește și de o Zi a Poeziei pe care am sărbătorit-o într-un cadru corporate, scriind 30 de poezii de mână pentru a-mi surprinde colegii de birou. De la remarci de tipul “ce-i asta” la “vai, cât de drăguț”, Nichita Stănescu, Nina Cassian, Ana Blandiana, Emil Brumaru și Gellu Naum, căci din poeziile lor făcusem selecția, au fost pentru câteva minute motiv de dezbatere. Și a fost un altfel de bine.

 

Grafica aparține Arta nu mușcă

 

 

 

Write A Comment