Spre rușinea mea, n-am fost niciodată la Muzeul Hartilor Bucuresti, doar am văzut, trecând pur întâmplător pe stradă, un vitraliu absolut minunat luminat de soarele amiezii. Am tot zis că merg, dar nu s-au legat lucrurile. Până ajung eu, m-am jucat puțin cu aplicația lor de mobil. Foarte fain – foarte user friendly, cât să stai 10-15 minute să descoperi pagini de istorie națională. Mai ales în vremurile astea tulburi prin care trecem.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Muzeul Hartilor Bucuresti
Muzeul Hartilor Bucuresti aplicație mobil
Muzeul Hartilor Bucuresti
Muzeul Hartilor Bucuresti aplicație mobil

Bine de știut:

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (MNHCV) este singura instituţie culturală cu acest specific din România și printre puținele din lume. Muzeul deține o colecţie de peste 750 de hărţi vechi şi gravuri ce reprezintă în principal regiunile române dar și țările Europei și alte continente. MNHCV își propune să devină mai mult decât un muzeu, să fie un loc de intersecție al artelor și un centru pentru studierea și reconsiderarea istoriei și a geografiilor lumii, atât de către specialiști cât și de către publicul general.

Aplicaţia a fost realizată în urma parteneriatului dintre Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi şi Asociaţia Identitate Culturală Contemporană, graţie efortului voluntar al inginerilor software de la Gemini Solutions. Mai apar și chestiuni faini cu ocazia centenarului – gen emisiunea de la Orașul vorbește și activarea celor de la BRD.

Write A Comment