De câteva ori pe an, fac un exercițiu de turist in orasul meu. Eu personal am o relație de love-hate cu Bucureștiul, pe care îl iubesc pentru vibrația orașului și pentru toate activitățile cultural-artistice care se întâmplă aici și îl urăsc pentru nepăsarea de care dăm dovadă în ceea ce privește buna funcționare a orașului – chestiunile astea de bază – trafic, parcări, implicare în viața civică, mersul la vot, ieșitul la proteste.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Pentru experiementul turist in orasul meu, îmi aleg de cele mai multe ori o sâmbătă și bifez mare parte din oferta turistică de primă mână – muzee în special, apoi celebra plimbare la șosea. Parcă se vede altfel Bucureștiul pe jos când tranzitezi Calea Victoriei, vă garantez. Ieri, după ce am scris despre aplicația Muzeului Hărților, mai mulți prieteni virtuali m-au întrebat ce alte apps faine mai cunosc pentru explorarea orașului în mod virtual. Așadar am făcut o listă, sper să vă fie utilă:

Questo – Questo este poate cea mai faină aplicație de leisure de pe piață. Nu pentru că băieții îmi sunt prieteni, ci pentru că m-am jucat de atâtea ori cu aplicația și m-am simțit atât de bine încât merită să fie în top – practic, descoperi un oraș prin joc, aflând atât chestiuni cunoscute, cât și foarte multe povești care sunt în afara ghidurilor turistice. Pentru București, au chiar șase trasee: Silent Bucharest, The Old Town Treasure, De la Sat la Oraș, Liga baronului Bellu, Questomobilul la Aviației și Casa Arghezi. Între timp, au ajuns la 17 trasee doar pentru București. Distracție garantată. Mai multe despre aplicație chiar dintr-un interviu cu băieții pentru Business Review.

Bucharest City App – poate cea mai utilă aplicație despre București, în variantă bilingvă. Mie îmi place mult partea de Colecții, unde îți poți salva diferite locuri din oraș, iar de vreo două ori am folosit Reminder-ul să-mi amintească de evenimentele din oraș la care doream să ajung. Au și capitol de Intinerarii, nu l-am testat, dar pare bine organizat.

Muzeul Hărților – este de fapt o plimbare prin istoria României, chiar binevenită pentru o pauză de 10-15 minute.

Muzeul Satului – poate cel mai frumos loc din București, te plimbă puțin prin istorie și antropologie ca să înțelegi mai bine viața satului românesc. Frumos, dar utilă doar dacă te plimbi prin muzeu, căci aplicația folosește tehnologia de proximitate pentru a furniza utilizatorului conținut relevant.

Bucharest – am descoperit acum aplicația, când documentam acest articol. E super user friendly și e împărțită pe timp petrecut în București – o zi/ trei zile/ cinci zile – și desigur în limba engleză. Au și varianta audio care îți citește practic textele scrise de ei. Cool. Dezvoltatorii din spate se ocupă cu multe chestiuni de travel – aruncați o privire cam câte alte aplicații au făcut până acum. Mi-am instalat-o pe cea de Luvru și m-am mai plimbat o dată prin celebrul muzeu.

Voi cu ce vă distrați? Practicați turist in orasul meu?

Photo by Gilles Lambert on Unsplash

Write A Comment