Una dintre cele mai frumoase sărbători românești, Mărțișorul, vestitorul primăverii, are loc săptămâna viitoare. Dacă sunteți ca mine și nu v-ați dat seama că 1 martie este în câteva zile, am pregătit o listă cu artizani locali care au gândit super mărțișoare.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Eu am observat pe Instagram o serie de mărțișoare superbe, iar celelalte mențiuni le-am luat dintr-o postare de pe Facebook-ul personal. Lista de pe blog este subiectivă, dar multe alte recomandări găsiți aici.

  • Loredana Munteanu de la F I O R are aceste mici bijuterii cu mesaje, încadrate în rame de tablou – perfecte pentru iubitoarele de artă și mesaje faine. Contact aici.
  • Proiectul artistic Grivița 53 continuă și anul acesta cu Mărțișoare în formă de cărămidă – fondurile se duc pentru construcția unui centru cultural. Detalii aici.
  • Mândra Chic, o poveste extraordinară care mereu surprinde cu detalii cu foarte mult bun gust. Înțeleg că Mărțișoarele lor se vând anul acesta și la Garderoba Infinită. Contact aici.
  • Pământiu mi-a apărut în feed-ul de Instagram și îmi plac foarte mult – și mesajele, și execuția. Detalii aici.
  • Little Houses este deja în colecția personală de mărțișoare, îmi place tare mult cum aleg detaliile pentru fiecare piesă. Le găsiți la Alb Alb Shop fizic, iar mai multe modele sunt disponibile aici.
  • Cărțișor de Autor, proiectul celor de la Moara de Hârtie, unul dintre locurile absolut spectaculoase de lângă București. Detalii aici.
  • inimaOglindă este un proiect al Veronicăi Soare, om fain și creativ care tot timpul crează lucruri surprinzătoare. Fiecare inimă are propriul mesaj. Detalii aici.
  • Blue Petal sunt niște mici bijuterii de porțelan, contemporane și jucăușe deopotrivă. Detalii aici.
  • Joined by Fire Studios sunt o surpriză foarte plăcută, venită ca recomandare în urma postării pe Facebook. Detalii aici.
  • pentru pasionații de gastronomie și nu numai, există și mărțișoare cu tentă gurmandă: Mona de la Ierburi Uitate are o super propunere cu mărțișoare cu semințe, detalii aici, iar cei de la Chocolissimo oferă mărțișoare dulci, aici.

Desigur, în weekend sunt mai multe târguri de Mărțișor, las mai jos linkurile la evenimentele pe care le-am găsit eu:

Dacă ați ajuns până aici, vă mai rog ceva: chiar dacă voi cumpărați sau nu mărțișoare de la artizanii locali menționați de mine în articol, dă-ți-le măcar un like pe Facebook. E vorba de muncă manuală și de mult timp investit și eu cred că merită măcar un like ca un mic semn de apreciere.

Photo credits: cele din articol sunt de pe platformele de social media ale artizanilor, iar cea de deschidere este congerdesign on Pixnio

 

 

Write A Comment