Italienii îi dedică o zi specială, giorno del zucchetto, pe 7 mai, iar noi, celelalte popoare ale lumii, ne bucurăm de această legumă atât de populară în rețete. Zucchini sună sexi, dar nici dovlecelul nostru nu e mai prejos. Fiind o legumă atât de populară, o s-o găsiți în tot felul de forme și mărimi peste tot prin lume, însă cred (fără prea multă cercetare) că zucchini este cuvântul general valabil pentru toată lumea. Așadar, înlocuiți-l în meniuri cu ce aveți în cămară 🙂
Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments
Un mic secret: Dovleceii ar trebui consumați în termen de 12 zile de la recoltare, cu depozitare la temperaturi sub 8 grade. Dacă sunt păstrați în apropierea merelor sau roșiilor, dovleceii se pot strica mai repede, ca urmare a etilului emanat de roșii, respectiv mere.
Din meniu:
- Omletă cu zucchini și usturoi
- Quiche/Tarta sărată cu ton și zucchini
- Bărcute de dovlecei cu ciuperci
- Mâncare grecească de dovlecei și cartofi
- Prăjitură cu zucchini și ciocolată
Rețetele integral le răsfoiți mai jos sau le puteți downloada de aici: DELIS DE SEZON_ZUCCHINI
[real3dflipbook id=’5′]
Delis de sezon devine o rubrică permanentă cu rețete grafice bazată pe sezonalitatea ingredientelor principale. Rețetele sunt selectate și testate de Oana Turca de la Oana’s Delis.
Delis al lunii mai: căpșuni, flori de salcâm
Delis al lunii iunie: cireșe