Italienii îi dedică o zi specială, giorno del zucchetto, pe 7 mai, iar noi, celelalte popoare ale lumii, ne bucurăm de această legumă atât de populară în rețete. Zucchini sună sexi, dar nici dovlecelul nostru nu e mai prejos. Fiind o legumă atât de populară, o s-o găsiți în tot felul de forme și mărimi peste tot prin lume, însă cred (fără prea multă cercetare) că zucchini este cuvântul general valabil pentru toată lumea. Așadar, înlocuiți-l în meniuri cu ce aveți în cămară 🙂

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Un mic secret: Dovleceii ar trebui  consumați în termen de 12 zile de la recoltare, cu depozitare la temperaturi sub 8 grade. Dacă sunt păstrați în apropierea merelor sau roșiilor, dovleceii se pot strica mai repede, ca urmare a etilului emanat de roșii, respectiv mere.

Din meniu:

  • Omletă cu zucchini și usturoi 
  • Quiche/Tarta sărată cu ton și zucchini
  • Bărcute de dovlecei cu ciuperci
  • Mâncare grecească de dovlecei și cartofi
  • Prăjitură cu zucchini și ciocolată 

Rețetele integral le răsfoiți mai jos sau le puteți downloada de aici: DELIS DE SEZON_ZUCCHINI

[real3dflipbook id=’5′]

Delis de sezon devine o rubrică permanentă cu rețete grafice bazată pe sezonalitatea ingredientelor principale. Rețetele sunt selectate și testate de Oana Turca de la Oana’s Delis.

Delis al lunii mai: căpșuni, flori de salcâm

Delis al lunii iunie: cireșe

Write A Comment