Probabil ultimul weekend în care ne putem bucura de salcâm, de aceea Oana de la Oana’s Delis a propus acest Delis de sezon, un meniu prezentat grafic rețete easy-to-made cu bunătățile sezonului.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Finețurile din flori de salcâm:

  • Flori de salcâm în aluat de clătite

2 mâini flori de salcâm, 1 ou, un praf de sare, o lingură zahăr brun, câteva picături de esență de vanilie, câteva fire de coajă de lămâie rasă, 150ml lapte, 150gr făină

Spălăm florile de salcâm, le punem la uscat pe un șervețel.  Între timp, pregătim aluatul din ou, sare, zahăr brun, esența vanilie, coaja de lămâie. Se mixează ingredientele cu un tel și se adaugă treptat laptele și făina. Se amestecă până se obține un aluat de consistența smântânei.

Se încinge tigaia cu puțin ulei. Se ia fiecare floare și se trece prin aluat până se acoperă toate florile, așteptăm să curgă surplusul de aluat și o așezăm cu grijă în tigaie. Se prăjește pe ambele părți. Se pot servi cu miere de salcâm, căpșuni, zahăr pudră etc.

  • Dulceață de flori de salcâm

1l apă, 1kg zahăr, 400gr flori salcâm, zeama de la o lămâie, un plic zahăr vanilat

Se fierbe apa cu zahărul până se obţine un sirop gros. Florile de salcâm se spală în apă rece, li se îndepărtează codiţele şi se pun în sirop. Se adaugă zeama de lămâie şi zahărul vanilat. Se fierbe la foc foarte mic până se leagă aproximativ jumătate de oră. Se face proba cu picătura în apă: se ia cu o linguriță puțin sirop și se pune o picătură într-un pahăr cu apă rece. Dacă picătura nu se dispersează în apă, e gata.

Rețetele integral le răsfoiți mai jos sau le puteți downloada de aici: DELIS DE SEZON_Salcam

[real3dflipbook id=’3′]

Delis de sezon devine o rubrică permanentă cu rețete grafice bazată pe sezonalitatea ingredientelor principale.

Delis al lunii mai: căpșuni, flori de salcâm

Write A Comment