Sunt de ieri la Londra cu niscavai treburi culturale. Poate de data asta chiar ajung să le povestesc și online, într-o formă coerentă, altceva decât câteva poze pe internet. Întâmplarea a făcut că am intrat în mai multe cafenele/puburi și la baie am găsit acest #askforAngela, o campanie a poliției londoneze (care cred că a depășit granițele capitalei) pentru prevenția privind agresiunile sexuale și vulnerabilitate.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Faza ciudată este că am căutat pe internet și am descoperit că această campanie este din 2016, însă este prima dată când o văd în  puburile londoneze. Și da, am mai fost de câteva ori la Londra de atunci 🙂

De ce mi se pare wow? Pentru că recunoaștem că dincolo de drăgălășeniile online, offline suntem extrem de vulnerabili. Și cum peste tot e plin de nebuni, s-ar putea să nu ne mai placă omul din online în offline – mai ales dacă a mințit cu nerușinare la chestiunile despre aspectul fizic – niciun Photoshop nu poate schimba versiunea ta din carne și oase, oricât de mult ai încerca. Iar unii (și unele, am auzit de pe la prieteni) devin agresivi când te trădează non-verbalul și îi respingi.

Probabil că la Londra s-au întâmplat destul de multe dubioșenii ca să fie pusă la punct această campanie #askforAngela. Nu știu cât de discreți sunt cei implicați, însă mi se pare extraordinar că puburile au acceptat să ajute. Așa schimbi mentalități și oferi ajutor real, ducându-te exact în locurile de unde toate problemele astea apar. Iar cuvântul cheie este discreția.

Eu chiar sper că-i serviciul ăsta folosit și că în epoca internetului, locul unde ni se întâmplă de toate și unde căutăm, de fapt, fericirea și validarea, ai și o plasă de siguranță – nu cine știe ce, dar măcar ceva pentru comfortul tău.

Write A Comment