Dacă bradul tradițional nu v-a convins anul acesta, vin în completare cu idei pentru un brad de Craciun neconventional. E nevoie doar de puțin timp și niscavai răbdare.

Câteva lucruri despre brandul de Crăciun:

Cele mai vechi datini legate de bradul de Crăciun provin din Roma Antică, atunci când locuinţele erau împodobite cu un brad sau cu crenguţe de brad în timpul sărbătorilor, menționează Radio România Cultural.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

În anul 1510 apare primul brad împodobit, la Riga, în Lituania, iar în anul 1521 prinţesa Hélene de Mecklenburg a adus la Paris obiceiul împodobirii bradului, după ce s-a căsătorit cu ducele de Orleans.

În anul 1605 a fost înălţat primul brad de Crăciun într-o piaţă publică din Strasbourg, fiind împodobit cu mere roşii, iar în acelaşi an, la Breslau, ducesa Dorothea Sybille von Schlesian împodobeşte primul brad, în felul în care îl împodobim şi astăzi.

Bradul de Crăciun a ajuns în Statele Unite, în anul 1749, odată cu coloniştii germani stabiliţi în Pennsylvania şi cu mercenarii plătiţi să lupte în Războiul de Secesiune, iar în anul 1804, soldaţii din Fort Dearborn au tăiat brazi din pădure cu care şi-au decorat barăcile în timpul sărbătorilor de iarnă, dedicate Naşterii Mântuitorului.

Brad de Crăciun neconvențional din cărți

Pentru iubitorii de lectură și nu numai, iată câteva idei:

Bonus, câteva idei despre cum puteți aranja cărțile în bibliotecă direct ca brad. Mai mult, am mai scris despre cum aranjăm cărțile în bibliotecă:

Brad de Crăciun neconvențional lipit pe perete:

Brad de Crăciun neconvențional cu efect 2D/3D:

Brad de Crăciun neconvențional din poze:

Brad de Crăciun neconvențional din globuri:

Brad de Crăciun neconvențional din tot felul de combinații:

Sursă: o noapte de insomnie pe Pinterest

Write A Comment