Christmas Design este felul în care orașul italian Bergamo sărbătorește Crăciunul în acest an, cu o expoziție de 45 de zile, ce cuprinde instalații amplasate pe străzi și curți, dar și în instituții culturale.  

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Dacă ideea de city-break pentru a vizita târguri de Crăciun în Europa vă place, Christmas Design include 20 de lucrări de artă, dispuse în jurul unor puncte de referință iconice precum Gaetano Donizetti, Porta San Giacomo, Piazza della Repubblica și Piazza della Cittadella. Instalațiile cuprind picturi murale, sculpturi, artă interactivă, realitate virtuală (VR) și videoclipuri, colecția fiind coordonată de fondatorul Studio GPT, Maurizio Vegini.

10 + Târguri de Crăciun din Europa

În cadrul Christmas Design, sunt prezentate lucrări create de artiști precum ADOK, Chiara Arrigoni, Massimo Castagna, Steven Cavagna, Nazareno Cerquaglia, Cuboliquido, Domus ing&arch Dugongo, Esprit Architettura, Peter Fink, Angelo Micheli de la Studio AMDL Circle, MiDi – Motori Digitali, Edoardo Milesi – Archos, Martina Nodari, Lucia Nusiner, Sergio Pappalettera, Andrea Paroli, Banafsheh Razavi de la Studio AMDL Circle, Matteo Rubbi, Santo Tolone și Bruno Vaerini.

Bonus, în oraș este și o expoziție Yayoi Kusama, un infinity room cu „Fireflies on the water”, o experiență pe care trebuie s-o trăiți cel puțin o dată în viață. Bilete și detalii aici.

Evenimentul este organizat de Districtul Urban de Comerț Bergamo (DUC) în colaborare cu orașul și organizația turistică Visit Bergamo.

Christmas Design are loc între 25 noiembrie 2023 și 7 ianuarie 2024 în diferite locații din Bergamo, Italia. Harta expoziției poate fi găsită aici.

Write A Comment