Povesteam în martie 2021 că asociația “Orașul Meu, Culorile Mele”, cu sprijinul Kaufland România, transformă mastile de protectie în energie. În doar trei luni, o tonă de masti de protectie a fost colectată și apoi valorificată în București, conform informațiilor comunicate către presă.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Responsabilitate: masca de protectie se poate valorifica energetic la Kaufland

 

Aproximativ 1.000 de kilograme de măști, mai exact 587.031, au fost colectate și apoi eliminate din mediu şi valorificate energetic, acestea fiind strânse din cele 17 magazine Kaufland din Capitală.

Campania de colectare de masti de protectie se extinde astfel la nivel național, tot în interiorul magazinelor Kaufland – mai exact în 131 de magazine din 81 de oraşe.

Conform informațiilor oferite de ONG, vor fi putea fi colectate patru tipuri de măști: măștile de plastic de unică folosință, măștile FFP2, numite și N95, măștile FFP3 și măștile chirurgicale, dacă nu provin dintr-un mediu medical.

Nu vor putea fi colectate măști din material textil, confecționate acasă sau alte articole de protecție, deșeuri periculoase (ascuțite, inflamabile, reactive, corozive, toxice, infectate sau patogene), deșeuri medicale, baterii, recipiente sub presiune sau sticlă spartă.

Programul de Mediu al Organizaţiei Naţiunilor Unite (UNEP) atrage atenţia guvernelor lumii asupra gestionării deşeurilor, inclusiv a deşeurilor medicale şi periculoase, ca pe un serviciu public esenţial. UNEP susţine că manipularea în condiţii de siguranţă şi eliminarea finală a acestor deşeuri este un element esenţial într-un răspuns eficient în situaţii de urgenţă. Tot UNEP susţine că 75% din măştile folosite, precum şi alte deşeuri legate de pandemia de coronavirus, vor ajunge în gropi de gunoi sau în apele mărilor.

Așadar, căutați în magazinele Kaufland pubelele care arată ca în poza de mai jos.

masti de protectie

E un gest atât de mic pentru natură. Kaufland are o serie întreagă de proiecte/programe dedicate reciclării. De exemplu, această broscuță țestoasă care acceptă tot felul de plastice colorate, în special de la produse pe bază de săpun și detergenți.

Data viitoare când mergeți la cumpărături poate vă gândiți cum ajută SRL-ul unde lăsați sume considerabile pentru d-ale gurii (și nu numai) societatea. Oricum trebuie să facem cumpărături, de ce să nu alegem companiile care investesc din profitul lor în campanii ca și nouă să ne fie puțin mai bine?

Write A Comment