Am renunțat la televizor, așadar îmi trebuia ceva în schimb. Muzica pe vinil și radioul parțial, dar și partea informativă pe care mi-o doresc după o zi de lucru, fără să mai fiu nevoită să stau cu ochii într-un monitor. Așadar soluția pe care am găsit-o a fost podcast-urile.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Ce ascult? Într-o ordine aleatorie, următoarele:

BBC World Service. Pentru că BBC – una dintre soft powers ale lumii.

Eating Couch. Pentru că sunt gurmandă și pentru că mă interesează poveștile cu și despre mâncare, dar mai ales valențele din jurul expresiei mâncare sănătoasă.

Stuff you missed in history class. Recunosc că pe sărite, nu mă interesează chiar toate subiectele povestite de ei. Partea faină este că fiecare oră de istorie durează cam 30 de minute, deci nu te plictisește.

The English We Speak – BBC Radio. Două minute de lecție de gramatică a limbii engleze zilnic. Foarte fain.

Revisionist History. Malcolm Gladwell. Deși știam de ceva vreme de Gladwell, a fost nevoie de o vizită la Londra ca să încep să-i citesc cărțile. De acolo am aflat de podcast-urile lui.

Modern Love. The New York Times. Pentru că rubrica din New York Times este absolut fascinantă. Și pentru că avem nevoie de dragoste la noi în viață, sub orice formă. Despre modern love am scris când David Jones a fost la București.

Podcast-urile Monocle. Aici sunt două chestiuni diferite – cele pe care le găsești în aplicația specială a celor de la Monocle (toate podcast-urile lor, mult mai ușor de urmărit) sau ți le salvezi prin aplicația sursă de podcasts. Oricum, bun de tot cam tot ce publică.

Design matters. Interviuri cu tot felul de oameni importanți în ale artelor, doar că sunt cam lungi discuțiile pentru gustul meu. Nu mă pot concentra atâta timp la o discuție.

Its a long story. Despre povești și nu numai.

Artsy. Cred că-i deja evident că pasiunea pentru artă contemporană trebuie hrănită cu orice formă de informație, nu?

Nu am un răspuns de ce nu ascult podcasts în limba română. Am încercat într-o perioadă, apoi am abandonat. În afară de ICR, nu mi-a atras nimic atenția. Iar glumițele și emisiunile de la radio nu sunt pe lista mea de favorite. Iar cu DOR nu mai am o relație de ceva vreme, n-am ascultat podcastul lor, dar cred că-i bun, la fel ca tot conținutul lor, doar că nu mă mai simt eu în stare să consum jurnalism narativ românesc.

Photo by Juja Han on Unsplash

Write A Comment