După cinci zile consecutive de stiri pozitive, mă gândesc că poate ar fi mai bine să le prezint dimineața. Din chestiunile pozitive descoperite pe internet:

Cursurile de artă contemporană de la MoMa

E plin pe internet de cursuri online gratuite, sunt zeci de liste care circulă pe același internet, dar mă gândesc că în comunitatea mea sunt destul de mulți iubitori de artă și poate au ratat cursurile de la MoMa găzduite pe platforma Coursera. Eu le ratasem.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Sursa știrii: Time Out

Massachusetts Institute of Technology a publicat informații despre cum poți creea un ventilator medical cu mai puțin de 100 dolari

Știrea am citit-o la Orlando Nicoară, informațiile complete le găsiți aici. Între timp, și la Timișoara s-a dat în producție primul ventilator creat integral de o echipă de români. Am scris în Business Review despre VentilaTM.

Un doctor italian a cântat la pian ‘Don’t stop me now’, la finalul turei din lupta cu covid

M-am super bucurat când am primit link-ul de la Paul Alexandru, cel care adună de ani de zile știri despre situația reală din România. Și m-am bucurat când am dat play la video-ul de la el. Mi se pare incredibil că acest doctor din Lombardia găsește motiv să se bucure după o gardă cel mai probabil foarte intensă. Și pe mine tot playlist-ul Queen mă remontează. Mereu.

Sursa știrii: WantedinMilan.com

Cirque du Soleil la tine acasă

Cirque du Soleil se alătură inițiativelor artistice de peste tot din lume și oferă spectacole pe pagina lor oficială de Youtube.

O stradă din București a răsunat a Chopin

La inițiativa lui Edmond Niculușcă, fondatorul ARCEN și al tururilor Cu bastonul prin București, strada lui a răsunat a Chopin. Poți “perturba” liniștea în atât de multe moduri frumoase.

Sursa știrii: tot Paul 🙂

AirBnB pune la dispoziție 100.000 de spații de cazare pentru bolnavii de covid sau pentru personalul din prima linie care nu vrea să își pună familia în pericol

E destul de clar că turismul nu o duce prea bine pe timp de pandemie, așadar e clar că trebuie să se reinventeze. Și dacă tot sunt case goale, nu-i mai bine să le dai oamenilor care chiar au nevoie?

Sursa știrii: Lonely Planet

Învață limba coreeană de la formațiile de K-POP

OK, poate K-POP-ul nu e neapărat genul tău muzical, însă sunt un hit la nivel mondial. Știu deja o adolescentă care s-a apucat de limba coreeană pentru că asculta formații K-POP. Iar una dintre cele mai cunoscute formații, BTS, îți explică online the basics of the language.

Sursa știrii și credit foto: Lonely Planet

Borough Market London oferă cursuri de cooking gratuite

Deși Marea Britanie nu părea că se aliniază neapărat la regulile de distanțare socială și închiderea locurilor publice pentru stoparea virusului, iată că de două săptămâni lucrurile s-au schimbat. Unele piețe s-au închis, altele sunt deschise, însă într-o formulă destul de restrânsă, cu câteva tarabe care păstrează distanța între ele. Borough Market a început un take-over pe conturile de social media, Borough Market Instagram page aici and Facebook Community Group aici. Sunt super simpatici cu felul în care comunică.

Hai că se poate să vedem și lucrurile din jumătatea plină a paharului în vremuri de izolare cu stiri pozitive. Am mai povestit despre tot felul de zâmbete și stiri pozitive în această perioadă și în episoadele (1), (2), (3), (4), (5).

Write A Comment