Descopera Londra este o sinteză a celor 15+ ani de când am devenit mai mult decât un turist în capitala Angliei. Astăzi vă propun o vizită în Notting Hill, într-un paradis al gurmanzilor: o librărie dedicată doar cărților de bucate din întreaga lume.

Books for Cooks este un loc de special pentru gurmanzi, bucătarii profesioniști și oricine are o pasiune pentru arta culinară. Cu o istorie bogată de 30 de ani, o abordare unică și o dedicare lumii culinare, Books for Cooks și-a câștigat reputația ca una dintre cele mai cunoscute librării de cărți de bucate din lume.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Librăria Books for Cooks a fost înființată în 1983 de Heidi Lascelles. Viziunea ei a fost de a crea un loc pentru cei care cred că drumul către inimă începe adesea în bucătărie. Ceea ce a început ca o modestă librărie de cărți cu o mică colecție de cărți de bucate s-a transformat într-o instituție culinară. Magazinul a avut de-a lungul timpului mai mulți proprietari, fiecare un iubitor de mâncare pasionat, care au continuat să îngrijească și să dezvolte magazinul, transformându-l în comoara culinară pe care o reprezintă astăzi.

Ceea ce distinge Books for Cooks de alte librării de cărți de bucate este abordarea sa experiențială. Acest magazin nu este doar un loc pentru achiziționarea cărților; este și un spațiu creativ, unde puteți lua masa. Există o bucătărie cu plan deschis în spatele magazinului, unde echipa organizează în mod regulat demonstrații culinare live și degustări.

Clienții sunt încurajați să răsfoiască vasta colecție de cărți de bucate, să ia titlurile care le stârnesc interesul și apoi să se așeze la una dintre mesele comune pentru a răsfoi și savura descoperirile lor culinare. Această abordare practică le permite clienților să încerce înainte de a cumpăra, asigurându-se că vor pleca acasă cu cartea de bucate perfectă pentru aventurile lor culinare.

Descopera Londra: colecția de cărți de bucate

Books for Cooks se mândrește cu o impresionantă colecție de cărți de bucate care acoperă întreaga lume. Indiferent dacă sunteți un novice în bucătărie sau un profesionist experimentat, veți găsi cărți care acoperă fiecare nivel de expertiză și bucătărie. De la tehnici clasice franceze la aromele exotice ale Asiei și ultimele tendințe în gătitul vegan și fără gluten, această librărie are ceva pentru fiecare. Personalul bine informat este întotdeauna pregătit să ofere recomandări și îndrumări pentru cei care caută inspirație în călătoria lor culinară.

Magazinul dispune și de o gamă variată de cărți de bucate vechi și rare, făcându-l un paradis pentru colecționari și istorici culinari. Dacă căutați o ediție specială sau o carte de bucate care nu mai este tipărită, Books for Cooks este locul de unde să începeți căutarea.

Practic, librăria este împărțită într-o zonă în care toate cărțile de bucate sunt așezate în funcție de țara de proveniență, o zonă dedicată tipurilor de bucătărie și o zonă de anticariat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Time Out London (@timeoutlondon)

Descopera Londra: alte bunătăți din Notting Hill

Notting Hill este unul dintre cele mai frumoase și probabil cele mai cunoscute cartiere din  Londra datorită caselor colorate și atmosferei boeme, dar și filmului “Notting Hill,” lansat în 1999, cu Hugh Grant și Julia Roberts. Filmul “Notting Hill” prezintă povestea unui proprietar de librărie din Notting Hill care se îndrăgostește de o celebritate de la Hollywood. Filmul a devenit un succes comercial și a câștigat mulți fani datorită farmecului său, al replicilor memorabile și al frumuseții peisajelor din Notting Hill, iar librăria încă există 🙂

Iată alte câteva dintre lucrurile de făcut și de descoperit în cartierul Notting Hill:

Librăria din filmul „Notting Hill”: este încă deschisă și atrage magnetic milioane de turiști din întreaga lume.

Portobello Road Market: Probabil cel mai faimos târg de vechituri din lume, Portobello Road Market se întinde pe câțiva kilometri și este renumit pentru antichități, haine vintage, bijuterii, dar și pentru mâncare.  Este locul perfect pentru a petrece câteva ore căutând comori sau gustând din street food.

Descopera Londra: Portobello Road / Photo by Simona Marinkova on Unsplash
Descopera Londra: Portobello Road / Photo by Simona Marinkova on Unsplash

Plimbare prin cartierul cu case colorate: Notting Hill este celebru pentru casele sale cu fațade colorate. Plimbările prin cartier te vor duce pe străzi cu case în nuanțe pastelate și culori vii, oferind numeroase oportunități pentru fotografii impresionante. Aceste case, construite în principal în secolul al XIX-lea, au fost în mod tradițional locuințe pentru clasa muncitoare. Pictarea fațadelor în culori vii a fost o modalitate de a adăuga un strop de viață și bucurie într-un mediu care în trecut era adesea afectat de sărăcie și condiții dificile de trai.

Descopera Londra: Notting Hill / Photo by AXP Photography on Unsplash
Descopera Londra: Notting Hill / Photo by AXP Photography on Unsplash

Grădinile și Palatul Kensington: În apropiere de Notting Hill sunt și Grădinile Kensington, care oferă o oază de verdeață în mijlocul orașului. Aici vei găsi alei pitorești, lacuri, grădini englezești și chiar Palatul Kensington, fosta casă a Prințesei Diana.

Muzeele de la South Kensington: De asemenea, în apropiere se află și Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul Victoria and Albert, care oferă intrarea gratuită pentru expozițiile permanente.

Festivalul Notting Hill Carnival: Dacă vizitezi Notting Hill în luna august, ai norocul să poți participa la celebrul Notting Hill Carnival, cel mai mare festival stradal de carnaval din Europa. Evenimentul aduce o explozie de culoare, muzică, dans și mâncare.

Notting Hill Gate: Această zonă din centrul cartierului oferă o varietate de magazine – multe antichități, cafenele și restaurante.

Am mai scris din când în când despre surprize londoneze, aici sau în newsletter-ul pe care l-am creat, UMAMI moments, dar mă gândesc că n-ar strica o rubrică permanentă.

Write A Comment