Craciun londonezo-roșcățesc cu praf de vise și shopping list interminabile. Cealaltă casă a mea este la Londra. Iar acolo petrec de niște ani aniversara-mi, așadar sigur că parte din magia aniversării o reprezintă plimbatul pe străzi și colindatul magazinelor, în special cele care au o puternică latură comercial-emoționantă de sărbători.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Ordinea-i din nou aleatorie, vorbim strict de visual merchandising al magazinelor din zona Oxford Street. Și în acest episod, și despre locurile unde am făcut EU cumpărături. Așadar, avem:

John Lewis

John Lewis Store London Oxford Street
John Lewis Store London Oxford Street

Îi iubesc pentru cele mai frumoase reclame de Crăciun din lume. Ia Moz The Monster mi se pare absolut adorabilă – cred că doar eu am făcut pe puțin 100 de vizualizări pe Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=Jw1Y-zhQURU

Cum arată înăuntru povestea cu Moz? Am luat câteva imagini de pe Instagram.

John Lewis este un multibrand store, dar care are și label-ul lor. M-am cadorisit cu niște căni absolut superbe, Made in Portugal, un porțelan fin pentru cafeaua-mi de dimineață. De asemenea, sezonul acesta au o colecție de ceramică semnată Emma Bridgewater … vis. Vis frumos.

 

Fortnum & Mason

Spre rușinea mea, abia în august 2017 am ajuns într-un Fortnum&Mason. Știam de coșurile lor (hampers) cu produse, dar nu asociam numele brandului cu ideea de coș cadou. Și când am ajuns acolo … doamne dumnezeule mare. E paradis. Și e un paradis mult mai stilat decât la Harrods, sau așa l-am perceput eu. Despre ce vorbesc?

Iar chestiunea și mai faină este că au sponsorizat un patinoar, iar decorațiunile sunt F&M related. Absolut adorabil. Și foarte scump, dar cumva explicabil. De ce? Din 1814 sunt furnizorii oficiali ai Casei Regale Britanice. Da, regina bea ceai de la Fortnum&Mason. Printre altele. Dar acest magazin este atât de fascinant încât o să vorbesc într-un articol separat despre el.

Din păcate, ei n-au reclamă video de Crăciun. Dar înăuntru e o întreagă poveste care nu necesită un story video separat.

 

Debenhams

Nu pot să zic că mă dau în vânt după acest magazin, dar hainele sunt de calitate. Mai office sunt majoritatea ținutelor, dar materialele sunt premium. Sau cel puțin tot ce am văzut eu de pe la ei. I-am nominalizat doar pentru că reclamele lor de Crăciun sunt în top 3 preferințe ale mele.

Anul acesta au campania cu Cinderella și scrisul magic You shall … find your  fairytale Christmas.

House of Fraser

Încă un magazin multibrand, încă o reclamă de Crăciun care mi-a plăcut. Ia aruncați un ochi o privire. Magazinul e originar din Glasgow și acum e peste tot în Marea Britanie, dar eu l-am descoperit și prin Dubai. Fain 🙂

House of Fraser Oxford Street
House of Fraser Oxford Street
House of Fraser Glasgow: first store
House of Fraser Glasgow: first store

 

https://www.youtube.com/watch?v=2PvPqn4dSYc

 

Marks & Spencer

Super calitate, super produse. Și singurul supermarket londonez unde îmi petrec foarte mult timp, doar pentru că îmi place foarte mult atât package-ul lor, cât și aranjarea rafturilor și zona de hot food. Plus că am o colecție impresionantă de pantaloni business de la ei pe care îi port de ani de zile și rezistă eroic. Me proud of the investment.

Ce-mi place cel mai mult Crăciunul acesta este că îl au pe Mr. Paddington ca emblemă. Mr. Paddington fiind un brand în sine foarte puternic pentru orice britanic. Cel mai ursuleț dintre ursuleți.

Mâine public episodul 2 cu celelalte magazine unde n-am intrat vacanța asta la Londra. Dar sunt super-emblematice.

 

 

Write A Comment